Dupa ce ne-am lamurit ca o calatorie cu feribotul spre „Insula de Smarald” nu este deloc complicata, ci simpla si relaxanta, primul lucru care ne vine in minte e urmatorul:
„Bun… ajungem in Thassos, dar de cazat UNDE ne cazam???„
Am tot intors subiectul asta pe toate partile si m-am tot gandit cum sa va usurez cautarile si alegerile, mai ales ca nu intentionez sa va fac nici-o recomandare de unitate de cazare! Fiecare isi cunoaste cel mai bine nevoile sale si propriul buzunar, asa ca nu am nici cel mai mic interes sa va trimit mesaje subliminale cu hotelul X sau vila Y… 😉
In schimb, consider ca v-ar ajuta foarte mult in luarea deciziilor, daca v-ati putea face o parere de ansamblu asupra a ceea ce poate oferi Thassosul la capitolul cazare: tipuri de unitati, facilitati, amplasamente, localitati samd.
1. Thassos-ul nu este o destinatie pentru pretentiosi sau fite!
Desi are o suprafata de aprox. 380 km patrati, in toata insula n-o sa gasiti mai mult de 3 hoteluri clasificate la 5* si vreo 9-10 unitati de 4*. Cine traieste cu iluzia ca se va caza la vreun Ultra All Inclusive cu Aqua Park, ar fi bine sa-si schimbe destinatia, pentru ca in Thassos nu va gasi asa ceva! Este total diferit fata de ceea ce ofera vecina ei, Turcia! 😀
2. Marea majoritate a unitatilor de cazare din Thassos este alcatuita mici hoteluri, vile sau pensiuni
Acestea sunt (in general) afaceri de familie si ofera conditii standard de cazare, in camere duble, triple sau apartamente, cu paturi simple sau matrimoniale, bai individuale, instalatii de aer conditionat si mini-chicinete (dotate cu strictul necesar). Ele pot fi child-frindly sau destinate exclusiv cuplurilor, pot avea doar o terasa, restaurant propriu sau beach-baruri pentru a-si rasfata turistii.
Preturile la cazare variaza in functie de perioadele sezonului estival, de localizarea acestora fata de plaja si, uneori, in functie de reputatia de care se bucura in review-uri. Ele pot porni de la 20-25 eur/camera, dar ajung sa depaseasca usor 100 eur/apartament, in plin sezon).
3. Cazare cu mic dejun, demipensiune sau fara masa asigurata?
Si aici parerile sunt impartite…
In cazul familiior cu copii mici, recomand din tot sufletul cazarea cu demipensiune. Stimate mame, daca nici macar in concediu, nu ne mai relaxam si noi, scapand de spalatul vaselor si pregatitul sandwich-urilor, atunci ce rost mai are sa plecam de acasa?
Parca altfel simti atmosfera estivala atunci cand, avand intreaga mare in fata ta, micul dejun iti este servit pe terasa hotelului/pensiunii unde esti cazat. Eu si acum salivez gandindu-ma la castronelul plin cu iaurt grecesc, peste care turnam cateva piersici din compot! Nu mai aveam nevoie de altceva pana la pranz… 😛
Apoi coboram in parcare si, la ora opt si jumatate, eram deja in drum spre frumusetile insulei!
Cat despre cina, ei bine, cand stai pe plaja sau cutreieri insula pana pe la 7-8 seara, si mai pierzi inca o ora pana se „duseaza ” toata familia si se pregateste pentru plimbare, credeti-ma ca ar fi o pierdere de timp sa incepi sa alergi dupa vreo taverna buna, plina de clienti, la care preparatul si adusul mancarii ar dura cel putin inca o ora. Si uite asa s-ar fi facut 22:00 (pe putin!), iar copiii ar fi devenit si nerabdatori si plictisiti si mofturosi…
N-ar fi fost mai bine doar sa cobori la restaurantul hotelului/pensiunii, sa mananci ceva usor, sa bei un cocktail sau un pahar de vin rose, dupa care sa-ti ramana mai mult timp pentru plimbare? Este doar o sugestie, bineinteles, fiecare fiind liber sa isi aleaga varianta preferata.
De asemenea, celor comozi sau care-si doresc sa nu piarda ultravioletele de la primele ore ale diminetii, le recomand cazarea cu mic dejun: foarte practica si la indemana! In cazul nostru, crescand mezina, am renuntat la varianta cu demipensiune, careia i-am fost fideli atatia ani, iar atunci cand cautam o cazare in Grecia preferam sa ofere si mic dejun.
4. Camera sa beneficieze de Sea View, Mountain View sau Garden View?
Ei bine, nu stiu cum sunteti voi, dar eu daca nu am camera cu Sea View, mai bine nu ma mai duc in Grecia!!! 😀
ADOR sa-mi savurez cafeluta pe terasa camerei, incarcandu-ma sufleteste cu imaginea dupa care am tanjit un an intreg: Marea Egee, vegheata de Muntele Athos!
Dar asta nu inseamna ca unitatile de cazare cu fereastra spre Ypsarion sau vreo gradina incarcata cu flori si maslini ar fi cu ceva mai prejos. Pur si simplu e o chestiune de gust si nevoi personale.
5. Cazare cu instalatie de aer conditionat sau fara?
Trebuie sa recunosc ca se poate sta in Thassos si fara un aparat de aer conditionat in camera. E adevarat, asta depinde mult si de cat de cat de calduroasa sau nu e vara respectiva, precum si de pozitionarea camerei cu fata spre soare sau nu.
De aceea, e bine sa solicitati inca din cererea de oferta o camera dotata cu AC si sa fiti atenti ca acesta sa fie inclus in pretul camerei. Se intampla, uneori, ca unii patroni sa perceapa o taxa de 5 eur/zi, atunci cand va vor inmana la sosire telecomanda aparatului si nu mi se pare chiar ok practica asta! 🙂
6. Cat de importanta e chicineta?
Pentru familiile cu copii mici sau in cazul celor care isi doresc sa-si prepare micul dejun sau cina in camera, chicineta e foarte importanta. Nu va asteptati sa fie cine stie ce bucatarie modern utilata! Ganditi-va la ceva care seamana mai mult cu un corp de bucatarie, care include (de regula) o chiuveta mica si o plita electrica, precum si vesela necesara pentru a pregati niste „minuturi” (si nu numai). Cei care-si doresc sa beneficieze si de asa ceva, sa stea linistiti, ca-n Thassos sunt foarte multe unitatile de cazare care dispun si de chicineta.
7. Vila cu piscina sau fara?
Ei bine, din punctul meu de vedere, ACOLO chiar nu vad rolul piscinei!!! In Thassos, apa marii este SENZATIONALA si sigur nu vei mirosi a clor, atunci cand vei iesi din ea! 😉
Iar cu asta cred ca am spus totul…
8. Unitatea de cazare sa beneficieze de plaja privata, sa fie apropiata de mare sau departe de plajele aglomerate?
In insula, doar cateva hoteluri de 4* sau 5* beneficiaza de plaja privata, unele dintre ele permitand (contra cost) si accesul turistilor care nu sunt cazati in unitatea respectiva. Se intampla insa ca o multime de hoteluri sau taverne sa aiba in concesiune cate o bucata de plaja, pe care au obligatia sa o intretina si dreptul de a percepe o taxa de inchiriere sezlonguri + umbrela de soare. Daca esti cazat acolo sau faci o consumatie modica, vei putea sta linistit la soare, fara a mai plati nimic.
Sunt insa si persoane care prefera sa se cazeze ceva mai departe de plaja, avand parte de avantajul unei zone mai linistite, precum si de preturi mai mici ale cazarii, comparativ cu unitatile amplasate pe malul marii. Fiecare dintre voi trebuie sa cantareasca bine, atat avantajele, cat si dezavantajele unei astfel de variante.
9. Statiune animata, sat pescaresc sau localitate de munte?
In Thassos exista doar cateva localitati mai mari, care pot fi ridicate (cat de cat 😛 ) la rangul de „statiuni”: Limenas (sau Thassos Town), care este si capitala insulei, Limenaria, Potos si Skala Potamia – Skala Panagia (zona Golden Beach). Acestea sunt mai aglomerate si foarte animate, cu alei comerciale, mini-marketuri, taverne, baruri si alte modalitati de petrecere a timpului liber.
Celelalte au dimensiuni foarte reduse, fiind foste sate pescaresti, care acum gazduiesc turisti veniti din toata Europa. Localitati precum Skala Rachoni, Prinos, Skala Marion sau Astris sunt foarte linistite si preferate de persoanele care-si doresc mai multa intimitate sau care nu intentioneaza sa se deplaseze prea mult prin insula.
Cat despre satele de munte, nu ar strica sa aruncati o privire peste posibilitatile de cazare din Kazaviti, Theologos sau Panagia. Dar va atentionez inca de pe acum, ca sunt cam departe de plaja si, in ciuda pitorescului lor, exista riscul ca monotonia acestora sa va plictiseasca destul de repede. 🙂
10. Cazarea in camping
Oficial exista 5 mari campinguri, pe care iubitorii vietii la cort ar putea sa le ia in considerare: Prinos, Pefkari, Daedalos (Sk. Sotiros), Golden Beach si Nisteri. Insa, neoficial, pot sa va spun ca am mai vazut corturi sau masini campate si in zona plajelor mai putin aglomerate (cum ar fi Salonikios si Kekes Beach), care insa nu beneficiaza de amenajari specifice acestui tip de cazare.
Dupa ce ne-am hotarat ce tip de cazare ne dorim si zona/localitatea din Thassos in care ne-ar placea sa ne petrecem vacanta, urmatorul pas pe care va trebui sa il facem va fi rezervarea camerei. Este de preferat sa faceti acest lucru direct la proprietari (accesand formularul de contact, pe care-l veti gasi pe site-ul unitatii de cazare respective) sau pe unul din site-urile de profil (gen bookingthassos, go-thassos sau booking.com).
Sa nu va speriati daca proprietarii va vor cere un avans de 30% din suma sau contravaloarea a 2-3 nopti de cazare! Sunt extrem de parolisti si nu am auzit pana acum de vreun caz de „teapa” din partea lor. Avantajul va fi in primul rand unul de ordin financiar, pentru ca pretul la cazare va fi cel real si nu cu adaos comercial (ca in cazul ofertelor agentiilor de turism).
Cam acestea au fost aspectele care mi-a venit acum in minte, legate de cum si unde ar trebui sa ne alegem cazarea in Thassos. 😀
Daca mi-a scapat ceva…just shoot!!!
Altfel risc sa ma intind la povesti pana maine… 😛
23 Comentarii
Un ghid orientativ ce satisface si cel mai exigent doritor de un sejur pe insula. Dezarmant pentru „pretentiosi” si incurajator pentru amatorii de: rustic, natura si soare.
Felicitari !
Heeeei, merci frumos pentru aprecieri!!!
Esti tu foarte generos… 😉
Adevarul e ca, desi aparent pare a fi un articol banal, m-am muncit la el mai bine de 7h. Nu-mi aduc aminte sa fi „bibilit” vreun altul atat de mult!!! 🙁
Mi-a fost fff greu sa adun in doar cateva randuri esenta Thassosului si sa incerc sa acopar cat mai multe din aspectele sale esentiale.
Dar sper din tot sufletul sa poata fi de ajutor celor care intentioneaza sa-si petreaca vacanta pentru prima data in insula si, vorba ta, sa-i „dezarmeze” pe cei care nu ar aprecia simplitatea ei. 😛
O simfonie în verde și albastru 🙂
Păduri cu platani, stejari și lemn de cedru, pinii care se unduiesc ușor peste mare, plaje lungi de nisip si ape cristaline de culoarea turcoazului…Aceasta este Thassos -ul tărâmul mitic al Sirenelor care se ridica din valurile Mării Egee de Nord.
Alinuța așa cum ne-ai obişnuit de fiecare data, ai reușit sa ne prezinți in jurnal un excelent capitol despre cazare , bine fundamentat si prezentat in imagini si cuvinte 🙂
Foarte bine structurat ,pe categorii de cazare , cu informații explicite , precise si complete as zice eu !
Unul din avantajele cazării in studiouri sau apartamente (cu sau fără chichineta ) este faptul ca -ti permite sa alegi un program relaxat de plaja , odihna si masa , fără a fi constrâns de un program impus de orarul servirii micului dejun sau cinei in regim demipensiune !
Pe de alta parte , așa cum foarte frumos ai spus si tu , vacanta ar trebui sa ne ofere tuturor o perioada de relaxare , astfel încât sa ne bucuram de serviciile si renumita ospitalitate oferite de gazdele noastre pe timpul șederii in Thassos 🙂
Cel mult ne putem gândii la alegerea unei cazări aproape de o zona cu plaja si taverne .
Cu permisiunea Alinuței , am sa atașez un link care poate fi de folos celor care sunt in căutarea unei cazări si încă nu s-au decis pana la aceasta data unde si ce vor alege . Folosind motorul de căutare , selectând tipul de cazare si localitatea ( zona ) puteți obţine informații despre oferta de cazare , preturi si locația precisa pe harta unde se afla pe insula . Mulțumim Alinuța pentru superbul articol din Jurnal !
http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos
Find a Place to Stay 🙂
Va doresc sa faceți o alegere cat mai buna si o vacanta plăcută tuturor !
O zi frumoasa de sărbătoare ! ,, La mulți ani cu sănătate ! ” tuturor celor care azi sărbătoresc ziua onomastica cu ocazia praznicului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință !
P.S. Daca consideri reclama acest link atașat , fără probleme el poate fi înlocuit sau stres, după caz ! Decizia desigur iți aparține 🙂 @A.
Multumesc mult, Adrian! 🙂
Sa stii ca si selectia acestor cateva imagini din articol a fost ffff dificila, trebuind sa rascolesc prin „arhiva” miilor de fotografii din Thassos, surprinse in ultimele 5 veri.
Stai linistit, ca nu e vorba de nici-o reclama aici… Si eu am recomandat acelasi link de cazare (daca dai click pe go-thassos din articol, o sa vezi ca se va deschide exact pagina respectiva 😉 ).
Am primit cu bucurie si urarile de „La multi ani!” prilejuite de frumoasa sarbatoare de ieri. Socrul meu poarta acest nume, asa ca cea de-a doua parte a zilei de ieri i-am dedicat-o in intregime (acesta fiind si motivul intarzierii raspunsurilor mele aici)! 😛
De data aceasta nu am mai fost la fel de vigilent … ! 🙂 Scuze … nu am observat decât acel booking !
Am trecut cu ușurință peste linkul cu pricina pe care si tu l-ai recomandat cititorilor tai in acest capitol !
O zi frumoasa ! @A .
Nu-i nici-o problema! Stai linistit!!! 🙂
Sa iti traiasca socrul ! La multi ani si multa , multa sanatate pentru socrul tau !
Multumesc muuuuult de tot pentru urari!!!!! 🙂
La cazare intervine intr-o oarecare masura si hazardul. Poti gasi o prezentare frumoasa pe diverse siteuri (fotografii dibaci facute si care creeaza senzatia de spatiu si confort; cuvinte de prezentare maiastru aranjate in fraze care dau senzatia de home sweet home si familiaritate … samd). E bine, intotdeauna, sa-ti faci o rezerva de scepticism (un 15% sa zicem … ) pentru a evita o eventuala deziluzie care sa stirbeasca din placerea sejurului. Noi ne`am dus pe sistemul „punct ochit-punct lovit”. Parte din colegii de grup au mai stat in locul respectiv pe care generic am sa`l numesc „la Coana Mare”. Ei bine, la Coana Mare, au fost ceva balbaieli in ziua sosirii dar, in 24 de ore …, s`a reglat situatia si fiecare si`a ocupat camera inchiriata. Am ales varianta cu bucatarioara (chicineta) pentru a nu pierde timpul cu mici dejunuri lungi si cafele& taclale ce riscau sa se intinda pana pe la orele 10,00 ale zilei. Chicineta (de campanie as putea spune), era aparent saracacioasa dar, analizand la rece, am constatat ca are strictul necesar, nici mai mult, nici mai putin. In plus e bine sa arunci in bagaje si ceva plasticuri de unica folosinta care sa completeze cu succes dotarea chicinetei. Daca pleci in concediu sa gatesti pui la rotisor si nu stiu ce sufleuri sofisticate, lupta e pierduta din start, … chicineta apare ca insuficienta dar, sa fim seriosi, plecam la relaxare nu la ceva concurs de master-bucatari. Era curat (o doamna plinuta facea curat zilnic dupa ce ceata pleca in explorarea insulei), aerul conditionat mergea brici (netaxat suplimentar sau pe sistemul la metru cub), spatiul de depozitare era suficient (am gasit un loc racoros si pentru cutia de murfatlar) si internetul plutea abundent prin aer. Cat despre teveu, … ce naiba sa faci cu el in vacanta; l`am blocat pe ceva canal de muzica si asa a ramas pana la finele sejurului. Coana Mare era amabila; in fiecare dimineata ne intreba ce am mai dori sau daca sunt nereguli prin camere, daca suntem multumiti … si alte amabilitati conjuncturale, era atenta cu copiii si parea sa nu faca eforturi serioase in acest sens. De masa pranz sau cina … nici vorba, astea fac parte din atractiile insulei si e bine sa le gusti in cat mai multe locuri posibile pentru a avea o imagine de ansamblu. Nu este deloc placut sa intrerupi o activitate estivala pentru a alerga sa nu pierzi masa. Nu sunt adeptul amabilitatilor de ramas bun (vaaaiii la anul tot aici vom veni …etc) mai ales ca engleza Coanei Mari este la fel de bogata ca si greaca mea dar, anul acesta am hotarat sa o calcam din nou pe Coana Mare, in numar dublu, ca deh, tot ne`am obisnuit unii cu altii si parca ne`am cunosate de o viata …
Categoric!!! 🙂
De aceea, eu recomand intotdeauna ca, inainte de a face o rezervare, sa se rascoleasca „tot spatiul virtual” dupa fotografii sau review-uri despre locatia avuta in vedere.
In general, e folosesc TripAdvisor-ul/ Booking-ul…
Acestea ne ofera, in primul rand, o medie a evaluarilor (o nota) care, dpdv statistic, se cam apropie de realitate. Tot aici gasim si fotografii ale turistilor, precum si review-urile acestora, si cu bune si cu rele.
E adevarat, nu exista padure fara uscaturi, dar daca citim cum trebuie si inlaturam exagerarile, putem sa ne facem o prima parere pertinenta despre locatia respectiva. 😀
Cat despre balbaieli in prima zi de cazare, am sa va povestesc despre prima nostra experienta din Thassos… Am facut rezervarea pe net si pana am ajuns acolo am stat cu frica sa nu fie vreo teapa si sa trebuiasca sa ne plimbam obositi si cu copiii dupa noi in cautare de cazare. Se pare insa ca grecii sunt oameni de cuvant: am primit doua camere, probabil cele mai mici camere triple din tot hotelul 😛 ! Seara am vorbit cu patronul. I-am aratat masina noastra si i-am spus ca in ea este spatiu mult mai mare de dormit sau depozitat bagaje si ca vrem alte camere. Ne-a promis ca o sa se rezolve in doua zile, ceea ce s-a si intamplat. Am primit o camera spatioasa la etajul 2, de unde puteam admira o priveliste superba.
Dar…deh, asa este la inceput!!!
Pe urma te inveti cu „necazul”! 😉
buna.nu gasesc unde te-ai cazat cand ai fost tu in concediu.poti sa imi spui te rog?
Buna Ruxandra!
Special nu am precizat nimic in legatura cu locurile in care ne-am cazat in Thassos, pentru ca fiecare dintre voi sa-si aleaga cazarea dupa nevoi si propriul buzunar. 😛 In plus de asta, eu nu am niciun interes sa fac publicitate cuiva (ii las pe altii sa se ocupe de „sportul” asta), iar ceea ce mi-a placut mie s-ar putea sa nu placa si altora. De ce sa primesc injuraturi „gratuite” doar pe motiv de nepotriveala de gusturi??? 😉
So…
Prima noastra experienta in „de-ale cazarii” a fost in 2007 la Hotel Esperia din Pefkari (am inteles ca a fost renovat in totalitate si ca acum arata super ok), apoi a urmat o serie de 5 vacante petrecute la Grand Beach Hotel (Limenaria), iar in ultimii ani, deorece nu stam foarte mult pe insula (max. 2 nopti), am cerut gazduire la Stelakis Beach (conditii modeste, dar atmosfera croita parca dupa sufletul nostru).
Spor la cautari! 🙂
Chiar daca am citit cu multa atentie si placere articolul de mai sus, tot as mai avea cateva intrebari. A incercat cineva sa mearga in Thassos, fara sa rezerve de acasa un apartament? Intreb asta pentru ca, anul trecut, in Lefkada (singura insula a Greciei unde poti ajunge direct cu masina, fara feribot sau alte minunatii care-mi trezesc fiori pe sira spinarii), am aflat de la localnici ca e mai ieftin sa mergi asa si sa cauti cazare la fata locului. Vorbim despre o diferenta uriasa de pret, nu despre 1-5 euro/noapte. De exemplu, noi am rezervat prin booking un studio dragut cu 65 euro/noapte. Nu era nici pe malul marii, desi oferea o priveliste minunata si nici deosebit de luxos sau modern, desi extrem de curat, ingrijit si bine dotat cu toate cele trebuincioase. Apoi, am aflat de la patronul restaurantului in care mancam mai des – un grec simpatic tare care vorbea destul de bine romaneste, spre uimirea noastra – ca am fi putut gasi lejer o camera aproape de mare, in conditii foarte bune la aproape jumatate de pret. Mentionez ca grecul nu oferea cazari si alte alea, deci nu avea vreun interes sa minta sau sa inventeze.
Asadar, long story short, a mai testat cineva pana acum piata in acest fel? Ca noi am risca sa mergem la soarta, la o adica, mai ales ca vrem sa mergem in Thassos incepand cu 1 septembrie.
Personal, nu am fost niciodata in Grecia fara sa avem o cazare rezervata. Avand copii de diferite varste dupa noi, nu prea ne-a dat ghes inima sa incepem sa alergam prin toata insula dupa unul/ doua apartamente sau studiouri. In Thassos ajungi destul de obosit dupa drum si e mai greu cu cautatul din poarta in poarta. 😀
Iti pot confirma insa faptul ca, atat la sfarsitul lui iunie/inceputul lui iulie, cat si la sfarsitul lui august, am vazut in multe locuri afise cu „rooms for rent”. Deci, sunt sanse foarte mari sa gasiti camere disponibile: insula e mare, localitati multe… Si chiar daca nu veti gasi cazare intr-o statiune mai mare, cu siguranta veti gasi ceva liber in altele mai mici.
Pentru septembrie, o cazare modesta nu ar trebui sa depaseasca 40 eur/dubla (preturile sunt ceva mai mici decat in Lefkada). Dar mai vorbim noi pana atunci… 😛
Ai idee cumva de preturile pentru un apartament la inceput de septembrie, in Skala Potamia?
Din cate stiu eu, este cam de doua ori pretul unei camere duble, dar nu e neaparat o regula.
Depinde si de cat stai, de modul cum negociezi…
Daca vrei, poti cere inca de pe acum cateva oferte pe la diverse vile/pensiuni din Sk. Potamia, ca sa-ti faci o idee. Nu strica sa ai cateva puncte de reper…
Buna! imi poti spune, te rog, ce hotel este cel din poza sub care scrie „hotel in Tripiti”?
Imi place pozitionare, direct pe plaja.
Multumesc!
Buna!
Hotelul se numeste Blue Dream Palace: http://www.bluedreampalace.gr/en.html
Intr-adevar, este o unitate de cazare deosebita, dar si cu preturi pe masura… 😛
Daca imi dai cateva detalii (localitate, plaja, formula familiala, facilitati dorite etc), as putea sa te ajut sa-ti gasesti un alt hotel pe plaja, dar cu preturi ceva mai decente…
Tinem legatura! 😉
Bună ziua, oare mă puteți ajuta cu sugestii de cazare pentru o familie compusă din mami, tati + bebelină de 1.5 ani, eventual mamaia și tataia? Din păcate experiența noastră cu thassos din punct de vedere al cazării a fost dezamăgitoare, iar acesta va fi primul concediu cu copilul și aș vrea să fiu cât se poate de pregătită. Mulțumesc!
Buna Alina! 🙂
Nu stiu daca s-a inteles bine, dar eu nu sunt agent de turism si nici nu am facut vreodata reclama vreunei unitati de cazare din Thassos… Tot ceea ce am incercat sa fac a fost sa va ajut sa va hotarati asupra zonei preferate sau a tipului de cazare dorit (bineinteles, in functie de buget). 😉
Cea mai faimoasa zona din Thassos (preferata de familiile cu copii mici) este Golden Beach. Noi insa am evitat-o intotdeauna, din cauza aglomeratiei de nedescris de acolo.
Daca ar fi sa va recomand o alta statiune linistita, cu plaja tocmai buna pentru bebelusi, aceasta ar fi Skala Marion.
Intra pe http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels, alege cateva cazari care-ti fac cu ochiul si trimite-le un mail. E cam tarzior pentru a mai gasi ceva convenabil sau disponibil, dar nu se stie ce noroc aveti… 😀 Finii mei, de exemplu, au stat la talassorama-studios.gr si au fost extrem de multumiti.
Cand bebelusa noastra avea 11 luni, noi am stat la Grand Beach Hotel (Limenaria). Conditiile au fost fff bune (din punctul nostru de vedere), avand parte de un apartament fff spatios, cu 5 locuri (No 101), doar ca acum s-au cam scumpit si ei…
Nu stiu ce experiente neplacute ati avut voi in Thassos la capitolul cazare, dar sa stii ca nu sunt diferente fff mari intre unitati. Totul e sa va ganditi ca insula nu este una de la care sa avem pretentii, ci un loc in camera este doar pt odihna sau admirat rasaritul/apusul de soare. Restul…sunt doar detalii! 😛
Daca s-ar putea da titlul de Doctorat in impresii de calatorie, Alinuta l-ar merita cu prisosinta!
De la prima noastra calatorie in Thassos si pana azi mereu am citit si recitit pe nerasuflate tot ce scrie, fie ca doream sa ma informez mai bine sau sa-mi reamintesc locurile dragi pe unde am calatorit indrumat de acest album.
– Ce pot sa scriu despre „JURNALUL ALINUTEI” ?
-Nimic!
-Adica….
– SUUUUPPPPPEEEERRRRR!
Heeeei, multumesc din suflet pt vorbele tale atat de frumoase!!! 😛
Nici nu stii ce bine imi prind, mai ales cum, cand traversez o perioada destul de grea a vietii mele…
Eram si eu mai tanara pe atunci si scriam cu multa patima si avant!
Acum se pare ca m-au cam coplesit problemele si nu mai ai timp de scris pe nerasuflate toate impresiile mele de calatorie. Din cand in cand insa ma mai scap la povestit si ce bine imi prinde asta!!!
Inca o data… mii de multumiri! 🙂
Pingback: Top 10 al tavernelor din Thassos pe care le-am frecventat - Jurnalul Alinutei