Dupa prima seara a City Break-ului nostru din Barcelona, in care am facut o plimbare prin Port Olimpic si Barri Gotic, a urmat o zi plina!
Imi stabilisem inca de acasa o intreaga lista de must-see-uri, care de care mai interesante: Castelul Montjuic, Gradina Botanica, Stadionul si Muzeul Olimpic, Fundatia Joan Miro, Cerveceria Catalana, MNAC-ul, Poble Espanyol, Fantana Magica si Arena Mall. Dar cum nu intotdeauna ceea ce am avem pe hartie e musai sa se intample si in realitate, a trebuit sa ne adaptam din mers la unele schimbari intervenite pe parcurs! 😛
Dupa un mic dejun copios, am plecat din Port Olimpic spre primul nostru obiectiv turistic din lista: Castelul Montjuic! La indicatiile receptionerului, am cautat „vis-a-vis” de hotel statia autobuzului care ar fi trebuit sa ne duca pana la poalele muntelui. Din pacate (sau din fericire?) se pare ca am fost victimele englezei de balta a unora dintre functionari, care nu cunosc diferenta dintre „near” si „across”. Nu numai ca nu intrezaream nici-o statie de mijloc de transport in comun, dar nici macar un autobuz, fie el cat de mic 😀 , care sa treaca pe acolo.
Tot raul spre bine, deoarece afara era o vreme superba! Daca la inceput il injuram printre dinti pe individul de la hotel, pe masura ce inaintam deveneam din ce in ce mai incantati de ceea ce intalneam in calea noastra si nu mai pridideam cu facutul de fotografii! 😛
Oprindu-ne in dreptul unei harti TMB, am constatat cu uimire ca mersesem pe jos cca 11 statii de autobuz! Mai aveam doar doua pana la Paral-el, asa ca am renuntat sa ne mai complicam cautand alte mijloace de transport pana la funicularul spre Montjuic.
De la funicular si pana la Castel am optat pentru o calatorie cu telefericul, desi cred ca e mai degraba o telegondola (dar asta nu e treaba mea 🙂 )… Chiar daca eu nu prea sunt prietena buna cu inaltimile, sotul meu este un mare fan, asa ca nu puteam sa nu-i ofer aceasta placere, mai ales ca panorama Barcelonei surprinsa pe parcursul calatoriei este una de vis!
Castell de Montjuic
Situat la mai bine de 170 m deasupra nivelului marii, Castelul Montjuic, fost bastion de aparare a orasului, ofera o imagine panoramica (de 360 grade 😛 ) a orasului Barcelona.
Daca acum doi ani intrarea in castel era libera, de anul acesta se pare ca se percepe o taxa de 5 eur pentru fiecare vizitator.
Despre acest obiectiv nu am prea multe de povestit, pentru ca ceea ce impresioneaza nu este neaparat castelul…
Eu am fost coplesita de imaginea Barcelonei intinsa la poalele Montjuicului, care a reusit sa-mi taie respiratia!!!
M-am bucurat precum un copil de tot ceea ce vedeam!
Cu sufletul incarcat de atata frumusete ne-am indreptat catre cel de-al doilea obiectiv propus…
Jardi Botanic de Barcelona
Daca pe harta am avut impresia ca Gradina Botanica e aproape lipita de Castelul Montjuic, ei bine, lucrurile nu au stat chiar asa. Am mers pe jos de ne-am plictisit, pe un drum cu multe viraje, care parca nu se mai termina!
Am intrebat pe cineva unde este intrarea in Gradina Botanica… „Norocul” nostru a fost ca prima persoana intalnita in cale sa nici nu vada bine (ne-a aratat prin semne ca nu vede harta fara ochelari) si sa nu stie nici limba engleza!!! 😛
Dar a fost amabil sa ne spuna ca intrarea este prin dreptul Stadionul Olimpic, ba chiar a venit dupa noi la un moment data sa ne arate directia spre stadion!
Voi sa nu faceti ca noi! Daca ajungeti in zona si nu stiti ce sa vizitati prima oara, optati pentru Jardi Botanic si nu pentru Stadion!!! Daca pentru Gradina Botanica trebuie urcat un pic, pentru ca este dispusa cumva in trepte pe Montjuic, pentru Stadion trebuie sa coborati si abia apoi sa va indreptati pasii catre Muzeul Olimpic.
Estadi Olimpic
Centrul Olimpic se intinde pe o suprafata vasta, unde pot fi vizitate Stadionul, Palatul Sant Jordi, Turnul de Telecomunicatii si alte obiective turistice, nu insa si Muzeul Olimpic, care este situat la cateva minute distanta, pe Avinguda de l’Éstadi – Avinguda de Miramar, spre Fundatia Joan Miro.
Aflati in incinta Stadionului, in loc sa vedem sportivi, ne-am amuzat teribil pentru ca exact in mijlocul lui avea loc un „altfel” de shooting foto decat ne-am fi asteptat noi! 😉
Museu Olimpic Juan Antonio Samaranch
…sau cum se pot face multi bani din cateva panouri cu fotografii, costume de natatie, pantofi sport uzati si niste picturi viu colorate:
Dar avem si noi MANDRIA noastra: Nadia Comaneci era pusa la loc de cinste, pe unul dintre peretii Muzeului!
Fundacio Joan Miro
Fundatia Juan Miro este muzeul care adaposteste colectia privata de arta a acestuia, ce insumeaza peste 11.000 de exemplare. De asemenea, tot aici sunt promovate si lucrari ale unor artisti contemporani, care sunt reprezentative pentru ultimele tendinte din arta.
A fost singurul loc unde am fost avertizati sa ne tinem rucsacul in fata si ca nu avem voie sa fotografiem exponatele din interior, ci doar pe cele de pe terasa cladirii.
Obositi dupa atatea ore de colindat si cu o foame de lup, ne-am indreptat spre funicular pentru a cobori la statia de metrou Paral-el. Aveam de gand sa ajungem in centrul Barcelonei, unde intentionam sa mancam de dupa-amiaza la faimoasa Cerveceria Catalana.
Din pacate aceasta era FULL!!! Numai cu rezervare prealabila am fi putut intra acolo…
Nu-i nimic! Aveam pregatit si un Plan B! 😉
Si uite asa am ajuns la Restaurantul Mitsui Barcelona… Dar asta e deja o alta poveste, despre care va voi vorbi intr-un articol viitor!
2 Comentarii
,, Lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!”
Felicitări Alinuța! Ai reușit din nou sa ne încânți cu o pagina frumoasa din Jurnal si cu descrierea unei calatorii interesante cu o destinație de excepție – Barcelona !
Așadar , întrebarea despre următoarea destinație nu a rămas prea mult timp fără răspuns din partea ta 🙂
Barcelona figurează în ,,Top Ten” cele mai vizitate orașe din lume, cu cei circa 8 milioane de turiști pe an . Barcelona are cam de toate: cartiere elegante, cu bulevarde largi, arhitectură „modernista” și arhitectură veche gotică, o promenadă celebră în lume, mare și plajă si desigur colina Montjuïc cu multe cetăți grădini interesante . Tocmai această diversitate uluitoare cred a meritat aceasta vizita in Barcelona – ,, regina ” orașelor Spaniei .
Barcelona văzută de la înălțimea Colinei Montjuïc sigur a fost o încântare , iar panorama orașului care ţi s-a așternut la picioare, inclusiv portul şi marea … a fost una de vis !
Parcul Olimpic construit special pentru olimpiada din vara lui 1992. ne -a adus aminte de gimnastele noastre si de primele Jocuri Olimpice de vară ale României de după 1989 , dar mai ales de ,,aurul ” câștigat de Lavinia Miloșovici . Nici Nadia nu a fost uitata si faptul ca se afla la loc de cinste in prezentarea muzeului , ne bucura …
Părerea mea e ca te poți bucura de acest oraș și cu un buget de vacanta ,, middle ” . Nu trebuie sa intri în toate muzeele, iar o parte din ele sunt si gratuite .Facand o plimbare pe plaja, in port, sau pur si simplu rătăcind pe străduțele din “Sagrada Famila”, poti descoperi minunățiile Barcelonei . Așa ca te rog sa ne spui cate ceva despre costul unui City Break in Barcelona …
Sunt convins ca nu v-a ajuns timpul avut la dispoziție sa vedeți tot ce are Barcelona de oferit , dar ați rămas cu amintiri frumoase 🙂
Despre Barcelona am auzit de-a lungul timpului tot felul de povești înfiorătoare cu hoți, cerșetori, tălhari .. poate nu toate adevărate !
Ca de fiecare data , așteptăm cu interes o noua pagina din Jurnal si totodată sa aflam ce a adus nou ,, planul B ” .. probabil un festin bine meritat cu fructe de mare si alte delicatese din gastronomia japoneza ?! 🙂 In final , alături de tine călătorim si noi … grăbindu-ne parca spre o alta destinație ! @A .
Heeeeeei, ai intuit perfect ce inseamna de fapt SPIRITUL Barcelonei!!! 😉
Este un oras in care am ajuns de 4 ori si de care inca nu m-am saturat vizitandu-l! Pentru noi nu este importanta goana dupa muzee, ci descoperirea de locuri „noi” si explorarea lor. Ne place la nebunie sa ratacim pe stradute intortocheate, fara a le sti numele, sa adulmecam aromele locale si sa ne delectam cu spectacole spontane… Cred ca in asta sta de fapt valoarea unei calatorii! 😀
Despre costul unui City Break la Barcelona, din pacate, nu sunt cea mai indicata persoana care sa dea sfaturi. In primele doua vizite am fost in interes de serviciu, iar in ultimele doua dati ne-am hotarat pe ultima suta de metri sa ajungem acolo. Din cauza asta nu am beneficiat niciodata de vreo promotie la tariful transportului cu avionul si nici de vreun sejur organizat de vreo agentie de turism. Cazarea a fost si ea un mic rasfat pe care ni l-am dorit (pt am vrut neaparat camera cu sea view 🙂 ) asa ca…a cam costat destul de mult, iar de mancat se mananca fff bine si cu 15-20 eur de cuplu, dar si cu 50, daca mergi la vreun restaurant mai cunoscut.
Cert este ca fiecare isi poate organiza City Break-ul dupa propriul buget, pentru ca oferte sunt pentru toate buzunarele. Intrarile la obiectivele turistice sunt mai costisitoare, dar cele mai multe dintre ele sunt asa de spectaculoase la exterior, incat chiar nu e nevoie sa fie vizitate si in interior.
Cele mai multe dintre povestile urate cu hoti si cersetori sunt reale, de aceea trebuie sa fii vigilent in locurile aglomerate. Slava Domnului, nu am avut de a face cu asa ceva!!!
Sa vedem ce reusesc sa mai pregatesc zilele acestea pentru voi… 😛