Dupa prima seara a City Break-ului nostru din Barcelona, in care am facut o plimbare prin Port Olimpic si Barri Gotic, a urmat o zi plina!

Imi stabilisem inca de acasa o intreaga lista de must-see-uri, care de care mai interesante: Castelul Montjuic, Gradina Botanica, Stadionul si Muzeul Olimpic, Fundatia Joan Miro, Cerveceria Catalana, MNAC-ul, Poble Espanyol, Fantana Magica si Arena Mall. Dar cum nu intotdeauna ceea ce am avem pe hartie e musai sa se intample si in realitate, a trebuit sa ne adaptam din mers la unele schimbari intervenite pe parcurs! 😛

Insoritul Montjuic
Insoritul Montjuic

Dupa un mic dejun copios, am plecat din Port Olimpic spre primul nostru obiectiv turistic din lista: Castelul Montjuic! La indicatiile receptionerului, am cautat „vis-a-vis” de hotel statia autobuzului care ar fi trebuit sa ne duca pana la poalele muntelui. Din pacate (sau din fericire?) se pare ca am fost victimele englezei de balta a unora dintre functionari, care nu cunosc diferenta dintre „near” si „across”. Nu numai ca nu intrezaream nici-o statie de mijloc de transport in comun, dar nici macar un autobuz, fie el cat de mic 😀 , care sa treaca pe acolo.

Parc de les Cascades
Parc de les Cascades

Tot raul spre bine, deoarece afara era o vreme superba! Daca la inceput il injuram printre dinti pe individul de la hotel, pe masura ce inaintam deveneam din ce in ce mai incantati de ceea ce intalneam in calea noastra si nu mai pridideam cu facutul de fotografii! 😛

Cartierul Barceloneta
Cartierul Barceloneta
Port Barceloneta
Port Barceloneta
Spre Monumentul lui Columb
Spre Monumentul lui Columb

Oprindu-ne in dreptul unei harti TMB, am constatat cu uimire ca mersesem pe jos cca 11 statii de autobuz! Mai aveam doar doua pana la Paral-el, asa ca am renuntat sa ne mai complicam cautand alte mijloace de transport pana la funicularul spre Montjuic.

Funicularul pentru Montjuic
Funicularul pentru Montjuic

De la funicular si pana la Castel am optat pentru o calatorie cu telefericul, desi cred ca e mai degraba o telegondola (dar asta nu e treaba mea 🙂 )… Chiar daca eu nu prea sunt prietena buna cu inaltimile, sotul meu este un mare fan, asa ca nu puteam sa nu-i ofer aceasta placere, mai ales ca panorama Barcelonei surprinsa pe parcursul calatoriei este una de vis!

Teleferic de Montjuic
Teleferic de Montjuic
Castell de Montjuic
Intrarea in Castelul Montjuic
Intrarea in Castelul Montjuic

Situat la mai bine de 170 m deasupra nivelului marii, Castelul Montjuic, fost bastion de aparare a orasului, ofera o imagine panoramica (de 360 grade 😛 ) a orasului Barcelona.
Daca acum doi ani intrarea in castel era libera, de anul acesta se pare ca se percepe o taxa de 5 eur pentru fiecare vizitator.

Gradinile din jurul Castelului, foarte bine intretinute
Gradinile din jurul Castelului, foarte bine intretinute
Unul din turnurile Castelului
Unul din turnurile Castelului
Curtea interioara a Castelului
Curtea interioara a Castelului

Despre acest obiectiv nu am prea multe de povestit, pentru ca ceea ce impresioneaza nu este neaparat castelul…
Eu am fost coplesita de imaginea Barcelonei intinsa la poalele Montjuicului, care a reusit sa-mi taie respiratia!!!

Barcelona panoramica
Barcelona panoramica
Port Barcelona
Port Barcelona

M-am bucurat precum un copil de tot ceea ce vedeam!
Cu sufletul incarcat de atata frumusete ne-am indreptat catre cel de-al doilea obiectiv propus…

Jardi Botanic de Barcelona
Vegetatie tropicala in Gradina Botanica din Barcelona
Vegetatie tropicala in Gradina Botanica din Barcelona

Daca pe harta am avut impresia ca Gradina Botanica e aproape lipita de Castelul Montjuic, ei bine, lucrurile nu au stat chiar asa. Am mers pe jos de ne-am plictisit, pe un drum cu multe viraje, care parca nu se mai termina!

Pe drumul spre Gradina Botanica
Pe drumul spre Gradina Botanica

Am intrebat pe cineva unde este intrarea in Gradina Botanica… „Norocul” nostru a fost ca prima persoana intalnita in cale sa nici nu vada bine (ne-a aratat prin semne ca nu vede harta fara ochelari) si sa nu stie nici limba engleza!!! 😛
Dar a fost amabil sa ne spuna ca intrarea este prin dreptul Stadionul Olimpic, ba chiar a venit dupa noi la un moment data sa ne arate directia spre stadion!

Voi sa nu faceti ca noi! Daca ajungeti in zona si nu stiti ce sa vizitati prima oara, optati pentru Jardi Botanic si nu pentru Stadion!!! Daca pentru Gradina Botanica trebuie urcat un pic, pentru ca este dispusa cumva in trepte pe Montjuic, pentru Stadion trebuie sa coborati si abia apoi sa va indreptati pasii catre Muzeul Olimpic.

Varietate florala in Jardi Botanic...
Varietate florala in Jardi Botanic…
...si foarte multa culoare!
…si foarte multa culoare!
Estadi Olimpic
Stadionul Olimpic
Stadionul Olimpic

Centrul Olimpic se intinde pe o suprafata vasta, unde pot fi vizitate Stadionul, Palatul Sant Jordi, Turnul de Telecomunicatii si alte obiective turistice, nu insa si Muzeul Olimpic, care este situat la cateva minute distanta, pe Avinguda de l’Éstadi – Avinguda de Miramar, spre Fundatia Joan Miro.

Turnul de Telecomunicatii
Turnul de Telecomunicatii

Aflati in incinta Stadionului, in loc sa vedem sportivi, ne-am amuzat teribil pentru ca exact in mijlocul lui avea loc un „altfel” de shooting foto decat ne-am fi asteptat noi! 😉

Un "altfel" de shooting foto
Un „altfel” de shooting foto

Museu Olimpic Juan Antonio Samaranch

Intrarea in Muzeul Olimpic din Barcelona
Intrarea in Muzeul Olimpic din Barcelona

…sau cum se pot face multi bani din cateva panouri cu fotografii, costume de natatie, pantofi sport uzati si niste picturi viu colorate:

Exponate din muzeu
Exponate din muzeu

Dar avem si noi MANDRIA noastra: Nadia Comaneci era pusa la loc de cinste, pe unul dintre peretii Muzeului!

Un loc special il ocupa primul 10 din istoria gimnasticii mondiale
Un loc special il ocupa primul 10 din istoria gimnasticii mondiale

Fundacio Joan Miro

Fundatia Joan Miro
Fundatia Joan Miro

Fundatia Juan Miro este muzeul care adaposteste colectia privata de arta a acestuia, ce insumeaza peste 11.000 de exemplare. De asemenea, tot aici sunt promovate si lucrari ale unor artisti contemporani, care sunt reprezentative pentru ultimele tendinte din arta.

Sculptura contemporana
Sculptura contemporana

A fost singurul loc unde am fost avertizati sa ne tinem rucsacul in fata si ca nu avem voie sa fotografiem exponatele din interior, ci doar pe cele de pe terasa cladirii.

Fotografie panoramica de pe acoperisul Fundatie Joan Miro
Fotografie panoramica de pe acoperisul Fundatie Joan Miro

Obositi dupa atatea ore de colindat si cu o foame de lup, ne-am indreptat spre funicular pentru a cobori la statia de metrou Paral-el. Aveam de gand sa ajungem in centrul Barcelonei, unde intentionam sa mancam de dupa-amiaza la faimoasa Cerveceria Catalana.

Din pacate aceasta era FULL!!! Numai cu rezervare prealabila am fi putut intra acolo…
Nu-i nimic! Aveam pregatit si un Plan B! 😉
Si uite asa am ajuns la Restaurantul Mitsui Barcelona… Dar asta e deja o alta poveste, despre care va voi vorbi intr-un articol viitor!