Suntem foarte multi cei care am fost in concedii in insulele grecesti si care suntem familiarizati cu transferurile cu feribotul. Dar cred ca si mai multi sunt cei care isi fac curaj sa-si petreaca pentru prima oara vacanta de vara intr-o astfel de insula si care nu au calatorit niciodata cu acest mijloc de transport.
Articolul meu de astazi le este dedicat in intregime, in primul rand, pentru a le indeparta teama de necunoscut si, in al doilea rand, pentru a-i convinge ca nu este nimic complicat si ca vor economisi timp pretios, daca vor sti cum decurg lucrurile acolo! 😛

Nu va speriati! Nu am uitat de subiectul legat de traseul spre Thassos, insa intentionez sa scriu un articol mai detaliat, care sa cuprinda si traseul spre Skiathos si Skopelos, apropiat (ca data) de primele voastre plecari spre frumoasa Ellada.
So … stay tuned! 😉
Revenind la calatoria cu feribotul spre Thassos, din experienta dobandita in urma celor 7 sejururi in „Insula de Smarald”, pot spune ca cele mai importante intrebari care au aparut de-a lungul timpului au fost urmatoarele:
1. Luam feribotul din KERAMOTI sau din KAVALA?
Una dintre cele mai vechi controverse privind transportul cu feribotul pana in Thassos a fost, fara indoiala, de unde sa facem traversarea, din Keramoti sau din Kavala?
Eu am sa va prezint avantajele/ dezavantajele fiecarei variante, iar voi o veti alege pe cea pe care considerati ca vi se potriveste cel mai bine.

Cu feribotul din Keramoti:
Avantaje:
- varianta recomandata celor care urmeaza traseul spre Grecia prin Makaza, Svilengrad sau Zlatograd;
- varianta cea mai scurta si cea mai rapida de traversare cu ferry (35-45 min)
- tarife mai mici ale biletelor de calatorie
- flexibilitatea orarului curselor, cu traversari din jumatate in jumatate de ora (in full sezon)
- cea mai utilizata si populara varianta de traversare
Dezavantaje:
(a trebuit sa inventez unul pentru ca, daca ar fi fost dupa mine, nu vad nici-un dezavantaj! 😉 )
- debarcarea in Thassos se face in Portul Limenas, aflat la 3/4h distanta de unitatile de cazare aflate in sudul insulei

Cu feribotul din Kavala:
Avantaje:
- varianta preferata de cei care urmeaza traseul spre Grecia prin Sofia sau Serbia-Macedonia
- debarcarea in Thassos se face in Portul Prinos, avantajos pentru cei cazati pe partea vestica si sudica a insulei
- calatorie relaxanta pentru cei veniti de la distante mai mari, din Nordul sau Vestul Romaniei
- o varianta avantajoasa pentru cei din Thassos, care doresc sa viziteze Kavala, intr-o jumatate de zi
Dezavantaje:
- durata mai mare de traversare (1h15min-1h30min)
- tarife mai mari ale biletelor de calatorie
- program restrictiv al traversarilor (doua, maxim 3 traversari/companie/zi)

2. Unde este amplasat portul de imbarcare?
Avand in vedere ca noi am plecat intotdeauna din Sudul Romaniei si numai pe variantele Svilengrad sau Makaza, ale traseului spre Grecia, am decis ca cea mai buna varianta de traversare pentru noi este cea din Keramoti, asa ca toate detaliile legate de acest trasfer care vor urma, sunt strict pentru aceasta ruta.
Inca de la iesirea de pe Autostrada Egnatia Odos, exista indicatoare cu Thassos Ferry, asa ca daca le veti urma, nu veti rata Portul din Keramoti. Ajunsi in oras, trebuie avut insa grija sa nu intrati direct in port, unde vedeti ca e ancorat feribotul, ci sa mergeti in paralel cu marea, pana la capatul docului, abia apoi sa virati dreapta si va asezati frumusel la coada de masini, formata in fata caselor de bilete.
3. Care sunt companiile care asigura tranferul cu ferry in Thassos?
Daca pana anul trecut existau numai doua companii care asigurau transferul cu ferry pana in Thassos, ANETH FERRIES si THASSOS FERRIES, din luna Iunie 2014 a aparut si cea de-a treia, THASSOS LINK, care a pus la bataie feribotul de tip “roll-on, roll-off”, denumit “Stelios Filiagkos”. In cazul in care veti auzi in presa ca Grecia se pregateste de vreo greva generala, ei bine, nu trebuie sa va faceti griji! 😀
Aceste companii sunt private si nu vor bloca niciodata transferurile, asigurand in continuare legatura dintre continent si insula.

4. De unde imi pot achizitiona biletele de calatorie?
Casele de bilete sunt amplasate exact pe platforma portului din Keramoti. Transferurile cu ferry alterneaza: o data o cursa cu ANETH-ul, urmand apoi una cu Thassos Ferries (cam la 30-35 min distanta intre ele), cele cu Thassos Link fiind ceva mai rare. Tot asa veti gasi deschise si casele de bilete, la care trebuie sa va asezati la rand si sa precizati marca si tipul masinii voastre, precum si numarul pasagerilor acestora, atunci cand sunteti intrebati de doamna de la casierie.

5. Care este pretul biletelor de ferry?
Nu exista diferente de pret al biletelor de ferry, in cazul cele trei companii de transport. Le puteti gasi detaliate aici! Acestea nu pot fi achizitionate on-line, ci numai inainte de calatorie, de la casele de bilete din cele 4 porturi (Keramoti/Kavala de pe continent si Limenas/Prinos din Thassos).
6. Care este orarul transferurilor cu ferry
Inainte de plecarea in concediu, consultati Orarul curselor din perioada respectiva: selectati luna calendaristica din tabelele de pe site-urie Thassos-Ferries, Aneth Ferries si Thassos Link si astfel aflati cu exactitate orele lor de plecare din port. Uneori, in plin sezon, daca feribotul s-a umplut la capacitate maxima, se poate intampla ca acesta sa plece mai devreme spre insula.

7. Cum procedez in momentul imbarcarii?
Imi amintesc ca, ni s-a intamplat odata sa ajungem la feribot cu nici cinci minute inainte ca acesta sa plece din Keramoti spre Thassos. Am coborat din masina aproape „zburand” si abia pe la mijlocul distantei mi-am dat seama ca aveam doar un papuc in picioare, pentru ca pe celalalt il uitasem in masina. 😛 Nu m-am mai intors dupa el, am fugit spre ghiseu sa iau biletele, pentru ca era cam aglomerat, iar sotul meu a urcat masina pe ferry (fara mine!!!), unde a fost coordonat spre locul de parcare.
Dupa achizitionarea biletelor si verificarea lor la imbarcare, am urcat pe punte (tot desculta, bineinteles 😀 ), in urma mea ridicandu-se puntea mobila!

Gluma-i gluma, dar cert este faptul ca, in mod normal, dupa achizitionarea biletelor, masina trebuie sa urce pe feribot numai cu soferul la bord, pasagerii urcand separat. Pe ferry exista o „armata” de marinari care se ocupa cu aranjatul masinilor in incinta lui, in functie de greutatea si marimea autovehiculelor/autocarelor/tirurilor cu marfuri.
Mare atentie in cazul celor care sunt directionati „sub punte”, pentru ca rampa e destul de ingusta si cam creeaza probleme celor fara experienta la volan!!!

De asemenea, nu trebuie sa va sperie nici distanta fff mica dintre masinile parcate, pentru ca se urca pe o parte a feribotului si se coboara pe cealalta (feribotul e de tip „roll-on, roll-off„) si nu va va pune nimeni sa faceti manevre pe punte! 😉
8. Cat dureaza calatoria?
In mod obisnuit, o cursa Keramoti- Limenas dureaza 35-45 min. Foarte rar, in functie de conditiile meteorologice din timpul traversarii (vant, valuri, ceata deasa), aceasta durata se poate prelungi.
In cazul curselor Kavala – Prinos, durata calatoriei variaza intre 1h15min si 1h30min, cu aceleasi specificatii de mai sus.
9. Ce se poate face pe feribot?
Dupa parcarea masinii, va veti lua lucrurile de care credeti ca veti avea nevoie pe durata traversarii: geanta, palaria/ sapca, ochelarii de soare, un pulover, apa, pufuleti/ biscuiti pentru pescarusi samd, apoi urcati pe punte.

Daca vremea este frumoasa, puteti sta in bataia brizei, admirand marea, insula sau hranind pescarusii. Ei sunt vedetele traversarii, iar amintirile si fotografiile cu astia vor ramane de neuitat. Daca vremea nu este prielnica statului pe punte, exista o zona inchisa, cu bar, canapele si mese (ca intr-un restaurant). Doar sa aveti mare grija ca, acolo aerul conditionat functioneaza cu putere, si daca urcati imbracati doar intr-un maiou, s-ar putea sa se lase cu Paracetamol in vacanta. 😉

10. Cum procedez la debarcare?
La debarcare, lucrurile sunt mult mai simple si foarte rapide. In momentul in care veti observa ca feribotul se apropie de tarm, este indicat sa coborati la masina si sa asteptati ca marinarii sa deschida puntea mobila. Odata asezata pe tarm, acestia incep sa va faca semne energice cu mana sa coborati de pe feribot, in ordinea impusa de ei. Urmariti sirul de masini pana la iesirea din port, apoi pana la intersectia principala, unde sunt indicatoare catre localitatile voastre de cazare. Daca ati optat pentru una mai mica (si care nu apare pe nici-un indicator), consultati o harta/GPS, pentru a alege cea mai scurta varianta de traseu. Pentru cele amplasate pe coasta vestica si sudica a Thassosului, alegeti directia Limenaria/Potos, iar pentru restul, Skala Potamia/ Golden Beach.

33 Comentarii
,,Calatorului ii sade bine cu drumul ” spune o zicala !:)
Așa ca noi ne-am propus sa plecam dis-de -dimineață , astfel încât sa nu prindem schimbul de tura din Vama Giurgiu -Ruse si aglomerația care se poate forma pe parcursul traseului de urmat spre Thassos .
Ce-ar mai fi de spus după o prezentare atât de completa a Alinuței a variantelor de traversare cu feribotul , a orarului .preturilor si punctelor de îmbarcare si debarcare ?
Sa fim generoși cu pescărușii care ne escortează pe tot parcursul traversării si sa nu uitam sa arătam fotografiile făcute si celor de acasă !
Si poate , inventam ” un semn de ,, interzis ” a circula pe puntea feribotului fără papuci… for ladies 🙂
Welcome on board ! @A.
Ce inseamna ochiul ager al unui barbat… 😉
Uite ca mie „amanuntul” asta mi-a „scapat”: chiar ai vazut doamne/domnisoare care au stricat puntea cu tocurile lor???
Sa stii ca p-astea si eu le-as descalta… 😛
Pai da .. ca parca ar merge la bal , ar zice mam’mare ! 🙂
Dar , de … o pereche de pantofi cu toc înalt , elegant , subțiază piciorul si chiar întreaga silueta !
Si atunci .. ne-ai păgubii pe noi bărbații de o ,,priveliște „minunata ! 🙂
Stai liniștită ca este doar un gest de reflex, superficial si inocent In căutarea feminității !
Sper sa nu mă catalogați ca fiind misogin ! 🙂
Pana la urma , fiecare își alege vestimentația așa cum o considera potrivita si care îl/ o reprezintă !
Toate cele bune si de folos ! @A.
Nu esti misogin, ci ai perfecta dreptate! 🙂
Si mie imi place incaltamintea cu toc. Ba, mai mult, o ador!!!
Dar nu m-as incalta cu asa ceva nici la plaja si nici pe ferry.
Chiar am uitat sa precizez faptul ca treptele de acces de pe o punte pe alta sunt destul de inalte si multe dintre ele confectionate dintr-un fel de grilaj metalic (daca nu ma insala memoria), tocmai bun pt tocurile domnisoarelor. 😛
Daca-si mai pun si un petic de fusta pe ele, mai mult ca SIGUR ca vor „ferici” multi dintre domnii de pe vas… 😀 😛 😉
Eram atat de obost la urcarea pe ferry si in timpul cursei incat nu am apucat sa vad decat pescarusii cersetori (de departe atractia principala); eram cu un ochi dupa ala micu` , cu al doilea inspectam mediul inconjurator, al treilea tinadu`l de rezerva in caz ca patea ceva unul din cei doi activi. La un moment dat am zis sa atipesc vreun sfert de ora pe o banca de pe punte dar n`a fost chip … motivat de chicoteli si indrumari: „da`i franzela”, „unde ai pus pufuletii aia”, „ai grija sa nu te apuce de mana”, „ti-am zis eu ca astia iti iau din mana”. Apoi am ajuns … si s`a deschis un nou capitol …
…capitolul despre cazarea in Thassos, nu-i asa???
Upssss! Se pare ca am divulgat tema urmatorului articol dedicat insulei! 😀
Despre prima noastra calatorie cu feribotul, nu prea imi mai aduc aminte cine stie ce… In mod normal, ar trebui sa rascolesc un hard mai vechi, sa vad ce poze am ratacite pe acolo.
Cert este ca si noi eram rupti de oboseala si oarecum emotionati de experienta traversarii pe mare. In plus, eu eram fff stresata sa nu care cumva sa se apropie copilu’ de marginea vasului 😛 . Acum rad si eu de mine!!!
Cat despre hranitul pescarusilor, trebuie sa recunosc sincer ca mimozele mele sunt muuuult mai curajoase decat mine… 😉
Sa nu uit: nu incercati sa fiti mai destepti decat marinarul grec ce dirijeaza imbarcarea. Riscati sa fiti debarcati ! Lasand gluma la o parte, imbarcarea se face potrivit unor reguli (astfel cum apare mentionat si in articol – greutate, marime … samd) care pot sa va scape pe moment sau sa exceada logicii din dotare. Oricum ar fi, respectati indicatiile sau, in caz contrar, veti fi siliti sa asteptati urmatorul ferry sau, in caz extrem, sa schimbati compania.
FOARTE BUN sfat!!!
Il confirm si sunt intru totul de acord cu el! 🙂
Mi se pare o chestiune de bun simt si de respect pentru toata lumea.
Dar, din pacate, asa cum ai vazut si tu, mai sunt si exceptii…
Salutari tuturor!
Multumim pentru articol, Alina! Este foarte util si bine documentat. Am calatorit pana acum in Grecia, dar nu m-am incumetat sa parasesc continentul, de frica calatoriei cu feribotul. Anul acesta insa mi-am propus sa depasesc aceasta teama si sa pasesc pe Thasos, impreuna cu familia mea, astfel incat sa pot lua apoi la puricat toate celelalte insule elene. Trebuie sa spun ca mi-e teama de senzatiile pe care mi le-ar putea starni aceasta calatorie. De aceea vreau sa te rog sa-mi spui daca se simte ca esti pe mare atunci cand se face traversarea, cat de tare se simte balansul? Si poate ne spui si cum se comporta (cat de tare se clatina) feribotul pe vreme neprielnica. Cat de mare este diferenta si cat de „bine” se simt valurile? Orice alta parere este binevenita 🙂
Buna Miha!
Ma bucur sincer si din tot sufletul ca articolul ti-a fost de folos!!! 🙂
Nu stiu cat de documentat pare la prima vedere, insa stiu sigur ca are la baza vreo 14 traversari cu ferry, din 2007 si pana in prezent, asa ca am vrut, nu am vrut, tot am retinut cateva detalii, zic eu importante pentru calatorii.
Iti spun cu mana pe inima ca nu exista motiv sa te temi de vreo traversare cu feribotul!!!
Senzatiile provocate de acesta nu pot fi decat unele de placere! 😛
Chiar anul trecut am facut o traversare pe o mare cam agitata (inca de pe drum, cand vedeam valurile, chiar ma gandeam cum o sa fie… 😀 ). Nu am simtit nimic deosebit, nu a fost nimic scary si am stat atat pe punte (pentru a face cateva fotografii), cat si in interior (in restaurant).
In cele 14 traversari, mi s-a intamplat o singura data sa simt efectul tangajului. 🙁
Nici acum nu inteleg ce s-a intamplat, pt ca nu erau valuri (poate doar ceva vant?), insa imi aduc aminte perfect ca stateam in interiorul feribotului, ma tot uitam pe un hublou al acestuia aflat in partea opusa si vedeam cum insula ba apare, ba dispare din raza mea vizuala. 😛
Parca eram hiopnotizata, nu stiu cum sa-ti povestesc… Ideea era ca senzatia aceea neplacuta a disparut imediat in momentul in care nu m-am mai uitat in exterior si mi-am gasit alte preocupari pe banchetele din interiorul lui.
A fost exceptia de la regula, pe care am tinut sa o povestesc acum, tocmai pt a nu crede cineva ca incerc sa idealizez o realitate care poate fi si altcumva. Dar, ma repet, chiar nu ai de ce sa fii ingrijorata, pt ca nu este nimic infricosator acolo (e ca si cum ai merge cu autobuzul 😉 ).
Apropo, nu te-ai plimbat niciodata cu vaporasul pe Lacul Herastrau? Ia sa incerci, desi e diferenta mare de tot intre cele doua mijloace de transport, feribotul fiind ditamai monstrul, greu de clintit de o rafala de vant!!! 😀
Concluzie: Poti pleca SUPER-LINISTITA in Thassos, pentru ca nu vei simti nimic aiurea pe feribot!!!
Si asta ti-o spune cineva cu maaaaaaare teama de zborul cu avionul si care la cea mai mica turbulenta/tremurare a avionului se albeste la fata de frica! 😛
Noi am fost in Thassos cu mezina inca de cand avea 11 luni, dar si cu alti copii, cu varste variind pana la 14 ani si au fost taaaaare incantati de calatorie! E lume multa pe vas si agitata sa hraneasca pescarusii cu pufuleti sau biscuiti, toti fac poze, vorbesc zgomotos etc… Crede-ma, nici nu vei sti cand vor trece cele 35-45 de min cat dureaza traversarea!!!
Cu multa placere!
Orice intrebare este binevenita!!! 🙂
Uau! Alinuta, esti o comoara! Comentariul tau mi-a dat curaj, recunosc, si sper ca pana la sfarsitul verii, cand planificam plecarea spre Thassos (abia ieri am revenit dintr-o mini vacanta in Asprovalta), temerile sa-mi fie spulberate de tot. Multumesc pentru rabdare 🙂 Oricum ar fi, astept si parerile altor cititori care au avut aceeasi teama de traversarile cu feribotul si le-au depasit intre timp, calatorind, acum, fara probleme pentru a explora bijuteriile Greciei 🙂
Merci mult pentru aprecieri! 🙂
O sa incerc sa mobilizez prietenii blogului pe Facebook, sa isi povesteasca si aici experientele lor cu feribotul.
In felul acesta vei fi pusa la curent cu mai multe experiente, iar teama ta va ramane doar o amintire!
Thassosul chiar e o adevarata BIJUTERIE a Greciei, incat ar fi si pacat sa nu o adaugi la colectia ta de amintiri din frumoasa Ellada, din cauza unei calatorii pe mare atat de placuta! 😉
Buna. Pe 21 mai ajungem la Keramoti si ar trebui sa luam ferry catre Thassos. Totusi nu gasesc sa aibe ferry pe data aceasta. sau daca am gasit, am gasit ceva la o ora dimineata devreme. sau ei pun doar ora de incepere a curselor?
O fi ceva si ca atunci este sarbatoare mare „Constantin si Elena”?
Buna Mihai! 🙂
Stai linistit! Chiar nu ai nici-un motiv de ingrijorare!!!
Transferurile Keramoti-Limenas se fac zilnic (cu frecventa mare), indiferent daca e Sarbatoare sau nu (cele 3 companii sunt private). 😛
Daca intri pe Thassos Ferries, trebuie sa ai grija sa folosesti scroll-ul (ai o sageata dreapta-jos) si astfel incat iti va aparea si orarul de transfer din ziua de 21 mai.
Tu probabil ca te-ai uitat pe Aneth Ferries unde, intr-adevar, acelea sunt orele primelor curse din zilele respective. Daca ai cumva cont de Facebook, te poti abona la pagina lor (https://www.facebook.com/aneth.ferries), unde au afisate programele de transfer aferente fiecarei luni.
Sper ca ti-am putut fi de ajutor!
Drum bun si vacanta minunata iti doresc!!!
Norocosilor… 😉
Salutare, excelent articol si de mare folos.
Intrebarea mea ar fi daca trebuie facuta rezervare pt. ferry sau pur si simplu se iau biletele de la casa ?
Ms
Buna ziua!
Si multumesc din suflet pentru aprecieri! 😀
In cazul insulei Thassos, achizitionarea de bilete pentru ferry poate fi facuta numai de la casele de bilete din port, nefiind necesara rezervarea lor online.
Frecventa traversarilor este destul de mare (mai ales in plin sezon), neexistand riscul ca vreun turist sa ramana pe continent! 😛
Toate cele bune va doresc!
Pentru cei care vin prin Macedonia recomand cu caldura sa ia feribotul din Kavala. Dupa 11 de drum din Timisoara (cu 1 ora de opriri pe drum) transferul pe Thassos a fost ca un megabonus, dar chiar daca au fost valuri mai maricele.
Asa este, daaaaar… 🙂
Daca soferii si-ar mai gasi putina energie pentru inca 30-35 de minute de sofat (Kavala-Keramoti), nu ar mai trebui sa astepte decat max. 15-30 pana la plecare unui ferry, apoi in 35-45 de minute s-ar relaxa pe punte pana ar ajunge in Thassos. Frecventa transferurilor din Kavala este ceva mai redusa si exista riscul de a astepta pana la cateva ore un nou transfer. Iar daca vom compara (in caz de vreme rea) tangajul timp de 45 de min cu cel de 1h30min, pbb ca l-as prefera pe primul… 🙂 😛
Bună Alina. Am și eu o intrebare. Sper sa nu avem vreo surpriza dar în cazul în care avem o problema cu mașina nu știi dacă au preturi uriașe la service😀? Zic și eu….ca totuși e o distanta mare și se pot întâmpla multe. Ms
Buna Delia! 🙂
Din fericire, Dumnezeu ne-a ferit pana acum de probleme cu masina in Grecia. Dar am mai citit pe ici pe colo despre situatii in care diversi turisti au avut nevoie de o vulcanizare sau mai stiu eu ce service prin Limenas sau Limenaria. Nu am auzit pe nimeni sa se planga ca ar fi preturi mari (pbb ca sunt asemenatoare cu cele de pe la noi)…
Nu te mai gandi la rau! O sa fie o vacanta minunata, o sa vezi!!! 😉
Pingback: Top 10 al tavernelor din Thassos pe care le-am frecventat - Jurnalul Alinutei
Buna,
Iti multumesc frumos si te admir mult, pentru efortul pe care l-ai depus sa ne povesteti fiecare detaliu. Pentru mine ar fi prima data cand plec dincolo de granita tarii noastre. Pentru prietenul meu ar fi a 2 oara, deoarece acesta a fost deja in Muntele Athos, insa nu era sofer la vremea aceea si nu a dat prea mare importanta acestor detalii prezentate de tine, foarte necesare de altfel !
Sper sa ne descurcam…pentru ca suntem tineri si nepriceputi :)))) …mai ales pe meleaguri straine 🙂
Buna Silvia! 🙂
Imi pare nespus de rau ca perioada asta a fost EXTREM de incarcata pt mine si nu prea mi-a mai permis sa intru pe blog! Multumesc din suflet pt aprecieri si ma bucur mult daca v-am putut fi de folos!
O sa va descurcati cu siguranta, o sa vezi!!! 😉
Daca o sa urmati intocmai traseul descris in articolele mele dedicate (postate pe blog), nici nu o sa va dati seama cand o sa ajungeti in Thassos! Importante sunt voia buna si pofta de vacanta, in rest, totul va veni de la sine…
Sejur minunat va doresc!
Pingback: 10 destinatii de vacanta din Grecia in care am ajuns pana acum - Jurnalul Alinutei
Pingback: Traseul spre Grecia (Thassos, Skiathos, Skopelos) - Jurnalul Alinutei
Deci sa inteleg ca se plateste bilet pe masina + pentru fiecare pasager in parte?
Salut Cristi!
Exact (bilet adulti/ bilet copii/ tichet autovehicul)!
http://www.thassos-ferries.gr/ro/tickets.php
Buna ,
Cunoasteti pentru partea de jos a insulei, zona Pefkari care este drumul cel mai ok ,este pentru prima data cand o sa merg in grecia , daca am suficient curaj pana la vara ,
Multumesc!
Buna Cocuta! 🙂
Da, cunosc foarte bine partea sudica a insulei, aceasta fiind si zona in care ne cazam de obicei. Traseul pana in Thassos este cel clasic: Bucuresti – Giurgiu – Russe – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Kardjali – Vama Makaza – Keramoti (Grecia), de unde se ia feribotul spre Limenas (Thassos), continuand apoi drumul pe partea vestica a insulei, respectiv spre Prinos – Skala Marion – Limenaria si Pefkari (destinatia finala). 😛
Traseul este foarte usor si nu iti trebuie mare curaj pentru a ajunge in Thassos (cunosc persoane trecute de 80 de ani care l-au facut in anii trecuti). 😉 Totul este sa iti doresti asta si sa pleci optimista de acasa.
Iti doresc o vacanta minunata!
L.E. Mii de scuze pt intarzierea raspunsului, dar niste probleme personale m-au tinut foarte departe de blog in ultimele saptamani… 🙁
Buna ziua,
Iti multumim pentru aceasta poveste minunata si as vrea sa te intreb daca se poate,daca pe ferry se plateste bilet pentru absolut toate persoanele din masina sau soferul este exclus(am auzit mai multe pareri despre acest lucru).
Buna, Costel!
Imi pare rau ca am intrat pe blog asa de tarziu, dar sunt convinsa ca te-ai lamurit intre timp… Noi am platit de fiecare data bilet de ferry pt fiecare ocupant al masinii si separat pentru autoturism doar ca, in momentul imbarcarii, soferul trebuie sa aiba la el biletul sau si al masinii, iar pasagerii acesteia trebuie sa coboare si sa urce pe ferry separat (la fel, fiecare cu biletul sau in mana, pt a usura verificarea lor).
Sper ca ai avut parte de o vacanta frumoasa! 🙂
Sa auzim numai de bine!
Buna! Preturile cum sunt avand in vedere ca e insula?
Buna, Larisa! 🙂
Nu am inteles exact la ce categorie de preturi faci referire (cazare, masa, transport, mancare samd). Ideea era ca eu nu am observat diferente mari intre acestea, desi am fost in destinatii si in partea continentala a Greciei. Poate un pic mai mare pretul la combustibili, dar asta era de asteptat…
Aici poti gasi cazari mai ieftine decat pe continent, la fel si taverne cu preturi mai mici comparativ chiar cu altele din insula. Parerea mea e ca Thassosul poate fi pentru toate buzunarele, doar ca trebuie cautate variantele mai economice. Imi aduc aminte ca, la inceput, plecam cu baxuri intregi de apa din tara 😀 , pana ne-am prins ca la ei era chiar mai ieftina decat la noi, asa ca nu ne-am mai luat decat strict cat ne-ar fi trebuit pe drum.