Daca sunteti pasionati de gatit si va plac filmele care sa nu va solicite prea mult intr-o seara de week-end, ci doar sa va relaxeze, va recomand cu mare caldura sa vizionati „The Hundred-Foot Journey”, un film pentru toata familia.

Blamat de unii critici, ridicat in slavi de altii, „The Hundred-Foot Journey” este genul acela de pelicula pe care nu trebuie sa o diseci prea mult, ci sa te bucuri de ea ca atare. Conteaza enorm si compania in care te afli atunci cand il vizionezi, reunirea intregii familii, in jurul unui castron cu pop-corn fiind atmosfera ideala pentru noi.

Young Master Chef
Young Master Chef

Incadrat in categoria „foddie movie”,  filmul prezinta rivalitatea dintre doua restaurante total diferite ca traditie, mod de conceptie, clienti si cultura. Este vorba despre Restaurantul frantuzesc, „Le Saule Pleureur” (Salcia plangatoare), mandru purtator al unei stele Michelin si un Restaurant indian, „Mumbai Maison”, proprietatea unei familii hinduse, aflate in exil, dupa ce doamna casei si intreaga lor afacere din tara natala pierisera intr-un incendiu.

Incercandu-si norocul pentru prima data la Londra si constatand ca, intr-un oras de asemenea dimensiune, nu vor gasi niciodata legume si fructe cu gust, familia de indieni si-a continuat cautarile, ajungand in zona sudica a Frantei. Destinul a facut ca masina lor sa se defecteze tocmai in satul Saint-Antonin-Noble-Val, locul care s-a dovedit a fi minunea de care aveau nevoie, pentru ca viata lor sa se schimbe in bine. A fost dragoste la prima vedere, zona pitoreasca in care era amplasat si gustul nemaipomenit al alimentelor proaspete de aici, fiind factorii decisivi care au contribuit la stabilirea lor in zona.

Bunatati frantuzesti
Bunatati frantuzesti

Ca de obicei, nu am sa va povestesc mai mult, lasandu-va pe voi sa descoperiti intriga si frumusetea peliculei.  😛

Pasiune, talent, munca, ambitie, rasism, iubire, dragoste, respect, traditie, comunicare, pitoresc si gust sunt ingredientele principale ale filmului „The Hundred-Foot Journey”!!!

Asemuit cu „Chocolat” sau „Julie & Julia”, recunosc sincer ca mie mi-a placut mai mult decat cele doua, prin inocenta si framantarile interioare ale personajelor, dar mai ales prin calatoria imaginara pe care am facut-o in acea frumoasa zona a Frantei. TREBUIE sa ajungem si noi candva pe acolo!!! 😉

Unul din decorurile mirifice ale Saint-Antonin-Noble-Val
Unul din decorurile mirifice ale Saint-Antonin-Noble-Val

Cu Steven Spielberg şi Oprah Winfrey in calitate de producatori ai filmului si Helen Mirren intr-unul din rolurile principale, cartea de vizita a peliculei ar trebui sa starneasca curiozitatea si celor mai carcotasi dintre noi. 😉

Pentru cei care nu veti gasi filmul pe „undeva”, in infinitatea asta de spatiu virtual 😛 , pentru a-l putea viziona e bine de stiut ca exista si in variante DVD, Blu-Ray + Digital HD .

Sau, pentru cei pasionati de lectura, Editura Humanitas a lansat in luna August a anului trecut, romanul „Madame Mallory şi micul bucătar indian”, o traducere a bestsellerului international „The Hundred-Foot Journey”, scris de Richard C. Morais.

„Life’s greatest journey begins with the first step!”

Vizionare sau lectura placuta!!!  🙂