Orice poveste care se respecta are si un final frumos. Al nostru s-a numit Santa Claus Village!
Amplasat exact pe linia imaginara a Cercului Polar, acesta este locul in care se gaseste Oficiul lui Mos Craciun (caci daca i-am spune „birou”, am strica magia povestii 😛 ). De aici se transmit imagini live cu acesta, atunci cand isi primeste vizitatorii si se fotografiaza cu ei.

Santa Claus Holiday Village
Santa Claus Holiday Village

Conceput ca un sat de vacanta, Santa Claus Village este locul de intalnire a mii de vizitatori din intreaga lume, care vor gasi aici atat spatii de cazare si masa, cat si posibilitati de shopping si petrecere a timpului liber. Toate acestea sunt stranse intr-un decor de poveste, in apropierea lui Mos Craciun, chiar pe Cercul Polar, locul unde vara soarele poate fi vazut la linia orizontului pana aproape de miezul noptii.

Santa Claus Village si Cercul Polar
Santa Claus Village si Cercul Polar
Limita Cercului Polar
Limita Cercului Polar

Cel mai important lucru pe care il aveam de facut in Santa Claus Village era intalnirea cu Mos Craciun si fotografierea noastra cu el. Pentru aceasta, a trebuit sa ne lasam imbracamintea groasa la garderoba si sa ne asezam la o coada imensa, la care am avut de asteptat aproximativ o ora.

Oficiul lui Mos Craciun
Oficiul lui Mos Craciun

In mijlocul cladirii care adapostea Oficiul Mosului trona o pendula imensa. Se pare ca acolo, in noaptea de Craciun, timpul se opreste in loc, pentru ca Mosu’ sa poata imparti darurile tuturor copiilor din lume.

Tot acolo am gasit si cea mai lunga lista a dorintelor, intrata deja in Guinness World Record.

Longest wish list :)
Longest wish list 🙂

Cat timp am asteptat sa ne vina randul la fotografiat, nu am facut altceva decat sa admiram intreaga „industrie de facut bani” din imaginea Mosului, foarte bine pusa la punct!!! Fie ca e vorba de caciuli de elf, pe care le poti cumpara si pune pe cap in momentul fotografierii, fie ca e vorba de ofertele de albume, poze si alte inregistrari video, nu ai cum sa rezisti tentatiilor! Odata ce intri in hora, TREBUIE sa joci pana la capat! 😉

Galeria foto de pe culoarul de asteptare
Galeria foto de pe culoarul de asteptare

La un moment dat am ajuns in zona in care se facea transmisiunea live a evenimentelor, iar filmatul si fotografiatul erau interzise.

Fotografiatul interzis!
Fotografiatul interzis!

Momentul reintalnirii cu Mosul a fost unul plin de emotii, iar fotografiile rezultate au fost pe gustul tuturor. Greu am putut sa ne oprim doar la una, care ne-a fost insa inmanata intr-un album, protejat la randul lui de o mapa.

Happy Picture with Santa!
Happy Picture with Santa!

Dupa ce am mancat la repezeala pranzul oferit de organizatori, ne-am indreptat pasii spre principalul Oficiu Postal al lui Mos Craciun.

Oficiul Postal Principal al lui Mos Craciun
Oficiul Postal Principal al lui Mos Craciun

A devenit deja o traditie ca cine trece prin Santa Claus Village sa-si trimita acasa o ilustrata, din tara lui Mos Craciun, cu stampila lui oficiala. Ale noastre au ajuns la destinatie dupa 9 zile, lucru de inteles pana la urma, avand in vedere liberele ocazionate de noaptea trecerii dintre ani.

Ilustrate din Laponia
Ilustrate din Laponia

Oficiul era extrem de aglomerat!
Tot de acolo se puteau achizitiona si alte suveniruri, din colectiile favorite ale Mosului. Ce mi s-a parut mie interesant a fost faptul ca, in incinta lui, existau doua cutii postale: intr-una iti puteai pune ilustratele care sa iti ajunga imediat, iar in cealalta, cartile postale pe care doreai sa le primesti cu ocazia Craciunului 2015.

Suveniruri Main Post Office
Suveniruri Main Post Office

Un moment frumos, pe care tin mortis sa il impartasesc cu voi a fost cel in care ne-am fotografiat cu locul in care petrecusem cele 5 zile in Finlanda.

Da, am fost ACOLO si noi, tocmai in Laponia, chiar daca nici acum nu ne vine sa credem!!! 😛

Aici am fost si NOI!!!
Aici am fost si NOI!!!

Am incercat sa ne luam „La revedere!” de la Santa Claus Village cu tot ceea ce insemna el…

Casute desprinse parca din povesti
Casute desprinse parca din povesti
Arctic Circle at Night
Arctic Circle at Night

Apoi ne-am indreptat spre aeroportul din Rovaniemi, foarte aglomerat la acea ora, din cauza faptului ca pentru cei mai multi dintre noi sejurul din Tara lui Mos Craciun tocmai se terminase! 🙁

Rovaniemi Airport
Rovaniemi Airport

Surpriza cea mare a fost insa faptul ca acolo am putut sa ne punem in pasaport stampila cu „Rovaniemi – The Official Airport of Santa Claus”. Si uite asa am dat in mintea celor mici, facand un ultim gest copilaresc, care sa pecetluiasca intreaga noastra aventura din Laponia pe care, cu siguranta, nu o vom uita niciodata!

Bye, bye Laponia!

Oare care o fi urmatoarea noastra destinatie???  😉

La revedere, Rovaniemi - Laponia!
La revedere, Rovaniemi – Laponia!