Fac ce fac si gandul iar ma poarta in copilarie, la minunatiile pe care le facea mami in bucatarie…

Drept urmare, aseara m-am hotarat sa transform un banal pandispan, intr-o delicioasa Prajitura cu mere. Daca punem la socoteala faptul ca se prepara ultra-rapid (nu stiu daca a durat mai mult de-o ora, cu tot cu copt) si faptul ca necesita extrem de putine (si ieftine) ingrediente, eu zic sa va apucati imediat de „prajiturit”!!!
Pana la masa de pranz va fi gata! 😛

Prajitura cu mere – rapida si economica

Ingrediente:
Pentru pandispan:

– 9 oua
– 9 linguri de zahar (de preferat pudra)
– 9 linguri de faina
– coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:

– 7-8 mere rase
– zahar in functie de cat de dulci sunt merele (eu l-am presarat de vreo 2-3 ori, ca pe sare 😀 )
– scortisoara (dupa gust)

Pentru ornat:

– zahar pudra (noi le-am preferat fara)

Mod de preparare:

1. Se rade coaja de la o lamaie.

2. Apoi se rad merele (curatate de coaja), se scurg foarte-foarte bine de zeama si se amesteca cu putin zahar si scortisoara (dupa gust).

3. Se separa albusurile (care se vor pune in vasul in care se va prepara pandispanul), de galbenusuri (pe care eu le-am pus intr-o cana).

4. Albusurile se bat bine, cu ajutorul mixerului, pana se transforma intr-o spuma tare (ca de bezea).

5. Se adauga treptat zaharul pudra, pana la dizolvare.

6. Se freaca bine galbenusurile din cana, cu ajutorul unei furculite.

7. Apoi acestea se incorporeaza treptat, in compozitia de bezea, cu un tel sau o spatula (prin rasturnare).

8. La fel se incorporeaza si faina, dupa care se adauga si coaja rasa de la o lamaie.

9. Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava dreptunghiulara (de prajituri), tapetata cu hartie de copt.

10. Se adauga merele rase, acoperind uniform intreaga suprafata a pandispanului.

11. Se toarna deasupra lor si cea de-a doua jumatate a compozitiei de pandispan, dupa care se introduce tava la cuptor.

12. Se coace blatul la foc mediu, timp de 30-35 de minute (in functie de cuptor), dupa care se lasa la racit.

13. Se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit.

14. Se orneaza (daca veti simti nevoia) cu zahar pudra.

Pofta buna si week-end placut! 🙂