Daca nu vedeam astazi o postare pe pagina de Facebook a Teatrului de Revista „Constantin Tanase”, privind reluarea reprezentatiei „Sosesc Deseara”, in regia lui NAE COSMESCU, poate ca nu imi aduceam aminte de niste randuri scrise de mine in toamna lui 2014, referitoare la aceasta piesa!
Haideti sa vedem despre ce este vorba… 😛

Cred ca se implineau mai bine de 30 de ani de cand nu mai fusesem la Teatrul de Revista „Constatin Tanase”. Parintii nostri au tinut mortis sa ne obisnuiasca inca de mici cam cu toate genurile de arta dramatica, de la spectacole de comedie sau drama, pana la cele de varietati. Si bine au facut! La randul nostru si noi procedam la fel cu copiii acum, incercand sa le cultivam (pe cat se poate) gustul pentru arta in general.

Teatrul de Revista "Constantin Tanase'
Teatrul de Revista „Constantin Tanase’

In toamna lui 2014, citind cateva articole si impresii despre succesul neasteptat al premierei „Sosesc deseara”, am devenit extrem de intrigata, deoarece stiam ca la Tanase au loc numai spectacole de revista si nu piese de teatru. Autorul piesei, nimeni altul decat Tudor Musatescu (oare cui nu i-a placut „Titanic Vals”?) m-a convins sa rezerv biletele online, atat pentru noi, cat si pentru prietenii nostri. Mare atentie insa daca va doriti mai multe bilete, deoarece sistemul nu permite decat 4 bucati/rezervare.

Am ajuns in centrul Bucurestiului cu mai bine o ora inainte de inceperea spectacolului. Si pentru ca se anunta o seara lunga, ne-am oprit un pic la Pizza Hut, ca sa fim siguri ca odraslele noastre nu vor chitai de foame pana la terminarea piesei. 😀

Desi nu imi facusem sperante prea mari, „Sosesc deseara” a fost o surpriza mai mult decat placuta. Am avut parte de trei ore in care, de la mic la mare, am ras cu lacrimi si ne-am simtit extraordinar! Desi eram convinsa ca mimozele noastre vor adormi in sala de spectacol (fiind foarte obosite), se pare ca piesa le-a placut atat de mult incat au ras cu gura pana la urechi si au aplaudat cu pofta. A fost o comedie foarte antrenanta, pe gustul si intelesul tuturor, in care l-am redescoperit pe Vasile Muraru intr-un rol de zile mari, care i s-a potrivit ca o manusa (imagini video si detalii despre piesa veti gasi aici).

Scena Teatrului de Revista "Constantin Tanase"
Scena Teatrului de Revista „Constantin Tanase”

Media de varsta a spectatorilor din sala cred ca tindea spre 50-60 de ani. Noroc cu mezina noastra, care a mai echilibrat un pic lucrurile si care, desi avea numai sase ani pe atunci, din acea seara ma intreaba mereu: „Cand mai mergem si noi la o piesa de teatru?” 😛

Nu ezitati, intr-un week-end, sa va rapiti trei ore din timpul vostru liber pentru a va relaxa in compania unor actori extraordinar de talentati! Va invit, cu aceasta ocazie, sa ii mai dati inca o sansa Teatrului de Revista „Constantin Tanase”, intrat intr-un oarecare con de umbra dupa ’89!

„SOSESC DESEARA” este o piesa de teatru pentru toti cei care iubesc comedia. Nu uitati sa va rezervati biletele din timp! Vizionare placuta! 😉