Dupa experienta prepararii Tortului Esterhazy, un desert care necesita multa migala si rabdare, in seara aceasta am trecut la cealalta extrema, preparand cel mai simplu desert din toate cate am facut pana acum si anume Spuma de zmeura! 🙂

Daca ai pofta de ceva dulce si nu ai chef sa dai drumul la cuptor sau sa stai cu orele prin bucatarie, n-ai decat sa cumperi de la piata doua pahare cu zmeura (ca tot e sezonul ei 😛 ) si sa le faci rapid celor dragi un desert care sigur va fi pe gustul tuturor.

Spuma de zmeura

Ingrediente:

– 6 albusuri
– 6 linguri de zahar pudra
– 200 g zmeura

Pentru ornat:

– zmeura, piscoturi sau frunze de menta

Mod de preparare:

1. Se separa albusurile de galbenusuri.

2. Cu ajutorul unui mixer, se bat bine albusurile pana se transforma intr-o spuma tare (ca de bezea).

3. Se adauga treptat zaharul pudra, mixand compozitia pana la dizolvarea acestuia.

4. Apoi se incorporeaza zmeura, zdrobind fructele cu mixerul pana cand bezeaua incepe sa se coloreze.

5. Se toarna compozitia in castronele de desert sau pahare de compot.

6. Se orneaza cu zmeura, frunze de menta sau piscoturi.

7. Se pastreaza la rece.

Ponturi:
  • daca nu va plac semintele, puteti zdrobi zmeura cu o furculita, intr-o sita fina si folosi apoi numai partea lichida, fara seminte;
  • daca veti turna compozitia in pahare mici de iaurt, puteti sa le introduceti la congelator pentru cateva ore si consuma apoi spuma sub forma de inghetata;
  • daca veti alterna straturile de spuma de capsuni cu straturi de piscoturi maruntite, desertul se va transforma intr-un delicios tiramisu cu fructe.

Din ingredientele prezentate mai sus se pot obtine 10 portii generoase de Spuma de zmeura.
Pentru familiile mai putin numeroase, cantitatile pot fi injumatatite.

O seara placuta tuturor!!! 🙂