Dupa o pauza de aproape doi ani de zile in care, fortati de imprejurari, nu am mai reusit sa ne satisfacem placerea de a pasi intr-o sala de spectacole, iata-ma in postura de a va face o invitatie la Teatrul de Comedie, unde si in acest sezon se joaca piesa „Nunta lui Krecinski”.

Cred ca s-a scurs ceva timp de cand nu v-am mai povestit nimic despre experientele mele culturale care, desi n-au lipsit (si aici ma refer la perioada de dinainte de pandemie), probabil ca nu au fost atat remarcabile incat sa faca obiectul unor articole dedicate. A trebuit insa sa trecem prin toata nebunia asta ca sa incepem apreciem altfel viata si oamenii de langa noi, sa ne dam seama ca pana si o plimbare, care inainte ni se parea banala, poate deveni un motiv de Sarbatoare. 🙂

Sambata noastra de acum 3 saptamani a fost o astfel de zi speciala. Bucurandu-ne de vizita neasteptata a fiicei noastre cea mare (care, daca va mai amintiti, acum e studenta in Anglia) si dand curs invitatiei la Teatrul de Comedie primita din partea unor prieteni de-ai nostri, am decis sa profitam la maxim de acea zi insorita si sa o transformam intr-una memorabila (family time). Ne-am plimbat mult prin Centrul Vechi, am mancat ceva bun la „Caju”, am facut fotografii…

La pas, prin Centrul Bucurestiului (Ateneul Roman)…

Am ajuns si pe Calea Victoriei unde am savurat cel mai bun Choux by Livrez Fericire, iar apoi ne-a uitat Dumnezeu in libraria Carturesti Carusel, de unde nu ne mai dadeam plecati. 😀

Cu vreo 40 de minute inainte de spectacol, ne-am indreptat catre intrarea Teatrului de Comedie. Afara ne astepta o persoana care ne-a scanat QR code-ul Certificatului Digital European COVID, iar in dreptul usii din interior erau alte doua persoane care ne-au verificat biletele achizitionate online de aici. Accesul in sala a fost facut cu doar 15 min inainte de inceperea spectacolului, pana atunci trebuind sa asteptam in foaier.

Piesa a inceput in jurul orei 19:05 si a durat exact 2h30min (cu tot cu pauza). Desi nu sunt un consumator inrait de teatru (si asta numai din lipsa de timp) si nici vreun critic de arta teatrala, va voi lasa aici cateva pareri personale legate de acesta piesa, abtinandu-ma cu greu din a va da spoilere. 😛

Prima recomandare pe care v-o voi face va fi sa va atrag atentia asupra faptului ca fiecare detaliu conteaza, de la momentul asteptarii inceperii piesei (cu scena pregatita de spectacol) si pana la finalul ei. 😉 S-ar putea sa va surprinda lucruri care nici nu banuiati ca ar fi fost acolo. :))))

Eu, recunosc, tot ceea ce stiam despre „Nunta lui Krecinski” a fost faptul ca il are ca regizor pe Mihai Bendeac, care va si unul dintre protagonistii piesei. Ei, bine, sa nu faceti ca noi si sa il asteptati sau sa il cautati pe actor in fiecare personaj care intra pe scena, pentru ca el va aparea EXACT atunci cand va TREBUI si va face un spectacol de zile mari alaturi de colegii sai din distributie. Faptul ca piesa nu se invarte in jurul unei singure vedete (in cazul acesta, de televiziune), ci este un succes de echipa, m-a surprins in mod extrem de placut si mi-a schimbat total parerea despre Mihai Bendeac. Se pare ca acesta nu este talentat numai la scris sau in aparitiile TV, ci are si un mare talent regizoral si actoricesc, pe care va invit sa il descoperiti si voi, vizionand aceasta piesa.

Personal, am savurat din plin atat momentele in care comicul de situatii sau cel de limbaj ne faceau sa radeam cu gura pana la urechi, dar si momentele de respiro ale piesei, care erau acompaniate de un fundal sonor atat de cunoscut mie, dar pe care, totusi, nu stiam de unde „sa-l iau”. Ei, bine, la un moment dat, cand am inceput sa fredonez versurile melodiilor formatiei Carla’s Dreams, am exclamat: „Wow, nu m-as fi gandit niciodata la asta!” Super colaborare si cu ce efect (semanau mai degraba cu niste simfonii)!!! 😮

„Nunta lui Krecinski” este un spectacol in care nu te vei uita la ceas pentru a vedea cate minute mai sunt pana la terminarea lui. 🙂 De la materialele costumelor si decorurilor, cu imprimeuri inspirate din picturile lui Botticelli si laitmotivul „Cand o zbura porcul”, pana la momentele de pantomima si ingeniozitatea cu care a fost pusa in scena aceasta comedie de moravuri, totul pare plin de surprize, pe care abia astepti sa le descoperi.

Lucru pe care vi-l recomand si voua! Daca aveti pofta de ras si voie buna, atat de necesare spiritului nostru in aceste zile, nu ezitati sa va rezervati din timp bilete de acces la spectacol, care se cam joaca „cu casa inchisa”.

„Nunta lui Krecinski” este o comedie irezistibila, energica, valoroasa, care reuseste sa surprinda in mod placut pana si pe cel mai carcotas spectator (nu ai cum sa iesi din sala fara sa ai un zambet larg pe buze 😀 ). Asa ca acum nu-mi mai ramane decat sa va doresc si voua…

Vizionare placuta!