Orice calatorie, indiferent de durata si scopul ei, daca nu este presarata si cu experiente culinare pe masura, care sa ne rasfete simturile cu preparate si arome locale, cu siguranta ar fi incompleta! Week-endul nostru petrecut la Thracian Cliffs Golf and Beach Resort din Bulgaria nu a facut exceptie, oferindu-ne un adevarat regal culinar, dar si situatii in care nu au reusit sa se ridice nici macar la nivelul unei carciumi! 😛

Sea-view Restaurant Geti
Sea-view Restaurant Geti

Trebuie sa recunosc cu toata sinceritatea ca, oriunde m-as duce, imi place la nebunie sa experimentez gastronomia locala. 😀 Nu sunt nici pe departe adepta CANTITATII, ci mai degraba a CALITATII. Prefer ca ceea ce mananc sa fie putin, dar bun si specific zonei in care calatoresc. In felul acesta, ma bucur nu numai de locuri, peisaje, oameni, dar si de ceea ce ii reprezinta pe ei la capitolul mancare traditionala (sau nu).

De la Thracian Cliffs Golf and Beach Resort din Bulgaria nu am avut prea mari asteptari! Mi-am inchipuit ca, fiind un resort de 5*, cine stie ce mancaruri sofisticate ‘or prepara ei acolo si cu preturi care ne vor arunca in aer portofelul. 😀 Ei bine, nu a fost sa fie asa! Cele doua mic dejunuri, un pranz frugal si doua cine romantice, pe malul marii, au fost suficiente ca sa neschimbam parerea despre tot ceea ce ne-am inchipuit noi pana atunci legat de ospitalitatea bulgareasca. 😛

Interiorul si terasa restaurantului Olivo
Interiorul si terasa restaurantului Olivo

Principalele locuri in care se poate lua masa in resort sunt restaurantele Geti si Olivo, beach-bar-urile de pe plajele Argata si Bendida, precum si bistroul de la Club House. Noi nu am fost decat in primele trei dintre ele, experiente despre care va voi povesti in continuare.

Restaurantul Olivo

Restaurantul Olivo este locul destinat in principal servirii micului dejun. Acolo se poate manca si pe timpul zilei, in special preparate cu specific mediteraneean, doar ca, fiind amplasat in mijlocul zonei Marina Village, nu beneficiaza de un view spectaculos.

Restaurant Olivo
Restaurant Olivo

Restaurantul este impartit in mai multe zone: cea cu bufetul cu legume, mezeluri, branzeturi si prajituri, cea in care erau preparate (la cerere) omlete, zona cu fructe, lactate, gemuri si compoturi si o zona cu sucuri naturale din fructe, ceaiuri si cafele.

Micul dejun - bufet
Micul dejun – bufet

Micul dejun a fost pe gustul nostru: croissante calde, branzeturi frantuzesti, dar si autohtone, somon fume cu marar, un pateu de casa delicios („piesa de rezistenta” a restaurantului, as zice eu 😛 ) si legume foarte proaspete si gustoase.

Breakfast - Olivo Restaurant
Breakfast – Olivo Restaurant

Daca doreai un expresso sau un cappuccino si nu nescafe-ul de la aparat, puteai sa-ti comanzi unul la barul restaurantului, pentru care plateai separat.

Barul restaurantului
Barul restaurantului

Am fost sfatuiti ca, data viitoare, sa avem cash la noi si sa mai nu punem cheltuiala in contul camerei, pentru ca sunt atatea formalitati de facut (inregistrarea in baza de date, emitere bon, chitanta, semnatura clientului etc), incat mai bine te lipsesti!!! 😀

Argata Beach Club

Pranzul nostru de la Argata Beach a fost unul mai putin reusit. Asa cum v-am povestit in ultimul articol, incantati la maxim de apa calda si frumusetea acestei plaje, nici nu ne-am dat seama cand a zburat timpul! Soarele trecuse de multa vreme de orele amiezii, iar noua ni se cam facuse foame.

Sea-view terasa beach-bar
Sea-view terasa beach-bar

Nedorind sa irosim aceasta ultima zi de plaja a anului, am incercat sa profitam de oferta beach-bar-ului de pe plaja, ca sa nu ne mai deplasam pana in resort. Ne-am gandit ca o salata greceasca, o frigaruie si putin peste n-or fi un capat de tara si asa de greu de preparat.

Din pacate, desi nu erau decat 2-3 mese ocupate, am fost nevoiti sa asteptam comanda de ni s-au lungit urechile (noroc ca au fost inspirati sa ne aduca salata inainte). La un moment dat, au venit cu frigaruia: o singura bucata, de grosimea unui deget si care inca mai guița in farfurie… 😀

Lunch - Argata Beach
Lunch – Argata Beach

S’or fi grabit” mi-am zis. A trebuit sa mai asteptam inc-o jumatate de ora pana sa apara si chefalul: 4 bucatele mici, mai mult os si solzi. Ne-am uitat unul la celalalt, am bufnit in ras si-am ajuns la concluzia: „Bine c-am comandat salata!!!” care, intre noi fie vorba, chiar a fost super-gustoasa. Au bulgarii astia niste legume de nu te mai saturi de ele!!!

Am facut haz de necaz si nu am pus la inima cele intamplate. Ar fi fost chiar ciudat sa fie toate lucrurile impecabile si sa n-o dea si bulgarii in bara cu ceva. 😉

Nu ne-am facut grija ca am fi ramas flamanzi, pentru ca stiam ca seara ne asteapta un adevarat festin…

In drum spre cina romantica de la Restaurantul Geti
In drum spre cina romantica de la Restaurantul Geti

Restaurantul Geti

Geti este restaurantul principal al Resortului Thracian Cliffs Golf and Beach. Citisem numai lucruri frumoase despre el, asa ca nerabdarea mea devenise evidenta…

Restaurantul Geti
Restaurantul Geti

Din review-urile lecturate intelesesem ca, pentru a fi siguri ca vom beneficia de o masa disponibila, este nevoie sa facem o programare pentru cina. Asa am procedat si noi, pentru ambele seri si nu ne-a parut rau! Este minunat sa iti faci aparitia la ora programata, cand soarele se pregateste sa apuna, iar gazdele sa te conduca la o masa, cu un sea-view pe care nu te mai saturi sa-l privesti!

Marea Neagra vazuta de pe terasa restaurantului
Marea Neagra vazuta de pe terasa restaurantului

Partea dinspre mare a restaurantului este suspendata pe o punte din lemn. La inceput, mi-a fost destul de greu sa ma obisnuiesc cu trepidatiile ei! La fiecare miscare de scaun, chelneri sau oaspeti, aveam impresia ca voi ajunge pe scurtatura in mare. 😀 Norocul meu a fost ca peisajul era atat de ravasitor, iar ambienta atat de placuta, incat am uitat si de rau de inaltime si de tot!!! 😛

Terasa suspendata
Terasa suspendata

Chelnerii mi s-au parut deosebit de amabili si de atenti cu toata lumea, indiferent de tara de origine a turistilor. Contrar asteptarilor si comentariilor carcotasilor, s-au descurcat foarte bine atat in limba engleza, cat si in germana (unii dintre ei). Ne-au facut recomandari si ne-au descris unele dintre preparate si vinuri, fiind extrem de joviali.

Un meniu ... de 5*
Un meniu … de 5*

Prima seara am ajuns pe terasa restaurantului exact cand soarele era la asfintit. Nu cred ca exista cuvinte suficiente ca sa descriu maretia acestui moment si starea pe care a reusit sa ne-o induca. A fost sublim!

Apus de soare
Apus de soare

Am comandat o salata bulgareasca, o pulpa de rata si friptura de vita, insa preparatul care a reusit sa ne dea gata a fost cel cu rucola, smochine, branza de capra si dovleac caramelizat. Delicios!!! 😛

Prima cina
Prima cina

La desert am preferat ceva racoros, asa ca am optat pentru crema de mascarpone, cu lamaie, biscuiti si smochine si inghetata de vanilie cu sufleu de ciocolata.

Un desert racoros si unul fierbinte
Un desert racoros si unul fierbinte

Cea de-a doua cina a fost si ea cel putin la fel de rafinata ca si prima: foie gras glazurat, lobster cu legume, porc cu sos redus de ciuperci si nelipsita salata bulgareasca.

Cea de-a doua cina
Cea de-a doua cina

Si pentru ca seara sa se incheie „apoteotic”, la finalul mesei ne-am rasfatat cu deserturile noastre preferate: cheesecake si tarta cu ciocolata.

Deserturile noastre preferate...
Deserturile noastre preferate…

Se pare ca vecinii nostri bulgari se descurca mult mai bine decat noi la capitolul turism. Fara sa ne jecmaneasca sau sa ne insele la nota de plata, ne-au oferit niste preturi corecte, in conformitate cu serviciile si numarul de stele al resortului. Daca prinzi si un pret bun la cazare, te poti descurca decent acolo pentru un sejur intreg, fie ca vii cu mancare de acasa sau iei masa in resort. Exista preparate care au preturi chiar mai mici decat la noi sau in Grecia, cum ar fi salatele, supele si deserturile.

Desi nu am stat nici doua zile la  Thracian Cliffs Golf and Beach Resort, experienta noastra acolo a fost atat de placuta, incat as putea vorbi ore in sir despre ea. Am fost placut impresionati de tot ceea ce am gasit, vazut si simtit in scurtul nostru sejur din Bulgaria, fiindu-ne ciuda intr-un fel ca, la noi in tara, nu se gasesc oameni intreprinzatori care sa valorifice la maxim potentialul litoralului Marii Negre.

Imi inchei mica mea serie de povestiri despre acest loc minunat, cu o imagine inedita si reprezentativa din complex, care mie mi-a ramas in ganduri si in suflet si care sper eu sa va convinga ca merita sa dam o fuga pana acolo, fie doar si pentru o singura zi!

Enjoy! 🙂

Ramas bun Thracian Cliffs! Pe data viitoare!
Ramas bun Thracian Cliffs! Pe data viitoare!