Daca mi-ar fi spus cineva acum cateva saptamani, ca am sa ajung vreodata sa fac plaja pe litoralul bulgaresc, ba chiar sa ma si cazez acolo, ei bine, cred ca as fi izbucnit in ras. š
Fidela vacantelor noastre din Grecia, nici nu mi-ar fi trecut prin gand sa imi tradez destinatia mea de suflet. Cu toate astea, la sfarsitul lui septembrie, am petrecut un week-end foarteĀ relaxantĀ la Thracian Cliffs Golf and Beach Resort din Bulgaria.
Desi citesem cateva review-uriĀ contradictorii cu privire la calitatea serviciilor oferite de acest resort, primul nostru contact cu acesta a fost peste asteptari, lucru despre care v-am povestit cu cateva zile in urma. Am fost deosebit de incantatiĀ atat de peisajul spectaculosĀ in care era amplasat (de parca ne aflam undeva pe coasta Atlanticului, pe tarmurile inalte ale Irlandei sau Portugaliei), cat si de modul in care am fost primiti si tratati de catre gazde (care, apropo, se descurca foarte bine in limba engleza, nu asa cum citisem eu despre ei, ca ar fi catastrofali la acest capitol), dar mai ales de ceea ce am gasit acolo: conditii de cazare, facilitati, servicii, atmosfera. š
Dupa o prima seara petrecuta acolo, in care ne-am familiarizat cu imprejurimile si ne-am delectat cu o savuroasa cina romantica (despre care am sa va povestesc intr-un articol viitor), a urmat un binemeritat si odihnitor somn. Desi ii promisesemĀ sotului ca nu intentionez sa ne mai plimbam pe undeva, ci doar ca ne vomĀ relaxa š , recunosc sincer ca, pentru a doua zi, mi-ar fi placutĀ sa vizitam Domeniul Reginei Maria de la Balcic sau sa ajungem macar pana la Capul Kaliakra, pentru un pranz la Ferma de Scoici de la Dalboka.
Dar, dupa cum stiti, socoteala de acasa nu se potriveste niciodata cu cea din targ… š
Sambata dimineata, parca toate lucrurile se desfasurau „cu incetinitorul”. In primul rand, ne-am gandit caĀ nu ne-ar stricaĀ un masaj de relaxare la Spa-ul din Resort, care se afla chiar in incinta cladirii unde eram cazati.
Inainte de a ajunge la Restaurantul Olivo, unde se servea micul dejun, ne-am facut o programare la Spa pentru ora 10:00. Mai greu a fost cu alegereaĀ tipului de masaj dorit, pentru ca oferta lor din Thracian Cliffs Spa Menu era foarte bogata: de la masaje clasice si tratamente de corp si de fata, pana laĀ pachete special concepute pentru practicantii golfului si nu numai. Tarifele nu sunt exagerate, fiind comparabile cu cele din centrele noastre de spa, ba chiar mai miciĀ decat cele intalnite in resorturileĀ de 5* din Turcia.
Sa nu va inchipuiti ca suntem niste clienti fideli ai acestui timp de relaxare. Spre rusinea noastra, era pentru a doua oara cand beneficiam de un astfel deĀ tratament, dupa o prima experienta intr-un resort din Turcia. šĀ Daca atunci a fost numai dinĀ curiozitate,Ā de data asta chiar am simtit nevoiaĀ de o relaxare de genul acesta.
Sotul meu a optat pentru un „Hot Stone Massage”, in timp ce eu mi-am dorit un „Ultimate Cashmere Body Therapy with soft Mask”. La receptie le-am pomenit in treacatĀ despre problemele mele de sanatate, pe care le am laĀ coloana vertebrala, asa ca mi-aĀ fostĀ recomandat un maseur specializat inĀ masaje de relaxare.
Timp de 80 de minute am beneficiat de mai multe tratamente… Totul aĀ inceput cu un peeling cu sare de mare, dupa care a urmat dusul (intr-o incapere adiacenta), aplicarea unei masti pe tot corpul (cu exceptia capului š ) si masajul de relaxare. Pana atunci, nu am realizat niciodata cat de placutĀ poate fi masajul picioarelor: cred ca mai aveam putin si adormeam acolo, desi abia ma trezisem din somn!Ā Ā š
Daca se intampla sa ajungeti vreodata laĀ Thracian Cliffs Golf and Beach Resort din Bulgaria, va recomand din tot sufletul sa nu ocoliti Spa-ul din incinta. In pretul cazarii este inclus atatĀ accesul la sala de Fitness, cat si la Hammam, Sauna, JacuzziĀ siĀ aria de relaxare. Iar daca va hotarati sa va faceti un masaj (contra cost, bineinteles), intrebati de Miroslav (baiatul asta chiar are mainiĀ minunate š ).
Dupa ce ne-am incheiat sedintele de masaj, am fost tratati cu cate un ceai turcesc fierbinte. Acesta a fost un prilejĀ de a admira designul interior al incintei, conceput in stil marocan, dar si de aĀ ne conversa cu domnisoara de la receptie, pe diverse teme.
Astfel am aflat ca Resortul este proprietatea a doi oameni de afaceri bulgari, care au calatorit mult si au incercat sa imprime resortului detalii de peste hotare, careĀ le-au placut in mod deosebit. De asemenea, ne-au fost recomandate restaurante din Balcic si ni s-au oferit indicatii de orientare catre Ferma de Scoici de la Dalboka.
Total relaxati ne-am intors in camera… Ce sa mai plecam noi la Balcic? š Daca tot eram imbracati in costumele de baie (tinuta obligatorie pentru accesul in zona de spa), ne-amĀ luat doar aparatul de fotografiat si am plecat spre plaja, cu gandul de a surprinde cateva instantanee.Ā Soarele ardea cu putere, chiar daca uneori se mai ascundea in nori. Prognoza meteo ne asigurase ca vor fi peste 27 de grade Celsius si ca nu va ploua.
Zis si facut!
Din dreptul receptiei am fost transferati la plaja, cu o masinuta electrica folositaĀ de obicei deĀ practicantii golfului. Resortul dispune de doua plaje private: Argata Beach si Bendida Beach (acesta din urma fiind deschisa numai in plin sezon estival). Eu nu am vazut o alta cale de acces pana la plaja decat aceea pe care era scris foarte clar ca este interzisa vizitatorilor si e folosita numai de catre golfers. Nevrand sa intram in conflict cu cineva sau sa ne trezim cu vreo minge de golf dupa ceafa š , am apelat cu incredere la shuttle-ul de trasfer si ne-am bucurat la maxim de cateva minute de plimbare, printre terenurile de golf foarte bine intretinute.
Argata Beach a fost cea mai mare surpriza pentru noi!!! š
Este exact genul acela de plaja care imi place mie, care imbina in mod armonios salbaticia peisajului cu facilitatile unei plaje amenajate in stil rustic. Desi nu eram singurii ajunsi acolo, m-amĀ simt ca si cum ar fi fost o plaja numai pentru mine, o plajaĀ atatĀ de generoasa in care nu am simtit prezenta altcuiva acolo, in afara de jumatatea mea.
M-am apropiat cu sfiala de apa… Ma asteptam ca ea sa fie rece, mai ales ca erau si ceva valuri. Am ramas insa surprinsa de cat de calda era! Hai sa fimĀ seriosi: inĀ 26 septembrie, cu cerul destul deĀ innorat in ultimele zile, pe malul Marii Negre, cine ar fi putut sa-si inchipuie ca apa ar fi putut fi atat de calda??? š
Pentru inceput, am baut un expresso la Beach-Bar-ul de pe plaja. Apoi, ne-am plimbat un pic spre capatul ei sudic. Am admirat baldachinele confectionate din lemn si stuf, mini-cascada (naturala) cu apa rece ca gheata si peretii foarte inalti ai falezei, care mi s-au parut destul deĀ asemanatori cu cei ai Praia do Porto de Mos din Algarve.
āCÄldurÄ mare, mon cher!ā ne-am zis, iar noi venisem la plaja total nepregatiti, precumĀ un „caine surd la vanatoare”. š Cu toate astea, parca nu-mi venea sa dau atatia bani pe prosoape, sezlonguriĀ siĀ umbrela, pentru numai cateva minute, asa ca mi-am dat jos de pe mine rochia lunga de plaja, am intins-o pe nisip si m-am asezat la soare. Si pentru ca ardea cu putere, m-am racorita cu un Mojito, cocktailul meu preferat. Se pare ca bulgarii mai au cate ceva de invatat la capitolul asta, de la vecinii lor greci. š
N-amĀ mai rezitat prea mult si am intrat in apa. Ati vazut vreodata copiii aceia mici, care se bucuraĀ atat de multĀ cand vad pentru prima oara marea, incat nu ii mai poti scoate din apa? Ei bine, cred ca exact asa m-am comportat si eu, de bucurie ca ma pot balaciĀ in voie. Distractia mea insa nu a tinut decat pana in momentul in care am vazut primele meduze:Ā vii, mari cat capul meu si cu margini violete. Au fost singurele care au reusit sa ma scoata din apa, stiind foarte bine ce ar fi insemnat sa ma intersectez cuĀ vreuna dintre ele. š
M-am lasat apoi imbratisata de soare pentru mai bine de doua ore. Ador sa stau la plaja siĀ sa ma bronzez, asa ca am profitat din plin de aceasta surpriza neasteptata de sfarsit de septembrie! Cand ni s-a facut foame am comandat o salata si chefal prajit la Beach-Bar-ul de pe plaja (pe care nu vi l-as recomanda, dar asta e deja o alta poveste š ).
Oboseala acumulata in ultimele saptamani isi cam spunea cuvantul, asa ca am fost nevoiti sa lasam in urma, cu multa parere de rau, plaja aceasta minunata si sa ne odihnim putin. Am plecat de acolo cu bateriile incarcate de soare, valuri si peisajeĀ frumoase, dar si cu promisiunea ca vom reveni candva insotiti de fetele noastre.
Si uite asa ne-am trezit caĀ ziua se apropia de final, fara a simti nevoia sa parasimĀ Thracian Cliffs Golf and Beach Resort,Ā pentru a vizita si alte locuri interesanteĀ din apropierea lui. Stiu, am lasat mai la urma povestirile legate de experienta culinara de care am avut parte Ā acolo, dar promit ca nu veti regreta asteptarea! š
2 Comentarii
Buna!!! Stii cumva daca plaja Argata este accesibila si pentru turistii care nu sunt cazati la Thracian ?
Merci
Buna, Claudia!
Din pacate, nu cunosc acest detaliu… š
E adevarat, la plecarea noastra din resort, am vazut acolo mai multe masini cu romani veniti la plaja, dar nu stiu ce s-a intamplat dupa. Poate ca ar fi bine sa dati un telefon la receptia hotelului pentru a afla din sursa sigura ceea ce va intereseaza.