Este duminica si probabil ca ati inceput deja sa va ganditi la ce desert rapid ati putea sa preparati pentru noua saptamana de scoala sau de munca. Ei bine, daca aveti la indemana un pachet de unt si o mana de nuci macinate, puteti incerca Prajitura „Semiluni cu nuca” , foarte delicioasa, frageda si simplu de realizat.

Prajitura „Semiluni cu nuca”

Ingrediente:
Pentru aluat:

– 5 oua
– 250 g unt
– 125 g zahar
– 125 g de faina
– 125 g nuca macinata
– 1 plic praf de copt
– 1 fiola esenta de rom
– coaja rasa de la o lamaie

 Pentru ornat:

– nuca macinata, ciocolata alba rasa sau zahar pudra

Mod de preparare:

1. Se preincalzeste cuptorul la foc potrivit (aprox. 180 grade C).

2. Se rade coaja de la o lamaie.

3. Se mixeaza untul (incalzit in prealabil in cuptorul cu microunde) cu zaharul.

4. Dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa, se adauga ouale, rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

5. Se amesteca faina cu praful de copt, dupa care se incorporeaza in compozitia de unt.

6. Se adauga treptat nuca macinata, apoi esenta de rom si coaja de lamaie rasa.

7. Se toarna compozitia intr-o tava de prajituri dreptunghiulara (20×30 cm), tapetata cu hartie de copt.

8. Se coace prajitura la foc mediu, timp de 25-30 de minute, dupa care se lasa la racit.

9. Se taie apoi blatul cu o forma speciala de fursecuri (cu contur de semiluna) sau cu ajutorul unui pahar.

10. Semilunile se orneaza cu nuca macinata, ciocolata alba rasa sau cu zahar pudra.

Pofta buna si duminica placuta tuturor! 🙂