Uraaaaa…e soare afara, chiar daca la ora asta nu sunt mai mult de 6 grade Celsius! 😀

Si ce facem noi intr-o zi asa frumoasa de primavara?
Bineinteles, ne gandim la viitoarea noastra vacanta din Grecia, locul unde noi ne-am petrecut concediile de vara, din ultimii 10 ani!

Despre cat de mult iubesc batrana si insorita Ellada si ce pasiuni mi-am descoperit acolo v-am mai povestit cate ceva cu cateva luni in urma. Ceea ce doresc eu acum este sa dam STARTUL la povestiri si discutii legate de pregatirile pentru vacanta de vara de anul acesta... 😉

Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, Tsougria Beach
Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, Tsougria Beach

V-ati propus sa ajungeti in Thassos, „Insula de Smarald„, sa pasiti pe urmele actorilor din „Mamma Mia!” in Insula Skopelos sau sa leneviti pe frumoasele plaje din Insula Skiathos? Ei bine, nu va fi nevoie sa consultati cine stie ce ghiduri complicate de calatorie, pentru ca va voi povesti cu cea mai mare placere despre acestea si va voi ajuta (daca va fi nevoie 😉 ) in planificarea vacantelor voastre, in aceste destinatii.

Capela Ag. Ioannis din Skopelos, vedeta filmului "Mamma Mia!" (2008)
Capela Ag. Ioannis din Skopelos, vedeta filmului „Mamma Mia!” (2008)

Fie ca veti dori sa aflati care sunt topurile personale ale celor mai frumoase plaje din insulele amintite sau a tavernelor in care ne-am rasfatat papilele gustative cu papa bun, sunt convinsa ca fiecare dintre voi se va regasi in povestirile mele si isi va face inca de pe acum o lista a dorintelor cu must-see-urile personale.

Dor de mix-fish-ul din Thassos
Dor de mix-fish-ul din Thassos

Nu sunteti prieteni prea buni cu soarele si vreti sa va petreceti concediul la umbra sau racoare? Ei bine, am sa va invit la Lacul si Cascadele Maries sau intr-un un jeep-safari in Muntii Thassos-ului, pana pe „acoperisul lumii”, cum imi place mie sa ii spun Varfului Ypsarion (1204m).

Jeep Safari pe Ypsarion (1204m)
Jeep Safari pe Ypsarion (1204m)

Pentru pasionatii de Snorkeling in Grecia am o multime de ponturi si recomandari.
Lumea subacvatica e fascinanta!!! 😛

Snorkeling in Grecia
Snorkeling in Grecia

Capele, manastiri, plimbari pe mare… abia astept sa va povestesc de excursia noastra cu vaporasul din Skiathos, pana la una dintre cele mai spectaculoase plaje din Grecia, Lalaria Beach!

La Lalaria Beach, Skiathos
La Lalaria Beach, Skiathos

Vacanta in Grecia este recomandata pentru toate varstele, dar mai ales familiilor cu copii mici, existand o multime de plaje si variante de cazare child-friendly.

Plaje child-friendly in Grecia
Plaje child-friendly in Grecia

Si daca printre voi sunt si persoane inca tematoare sa se aventureze in Ellada cu masina personala, pe motiv ca ar fi vorba de un drum lung si obositor, voi incerca sa va conving ca nu este deloc asa! Traseul spre Grecia este extrem de simplu si placut, daca este bine planificat si urmat asa cum trebuie.

Cu masina spre Grecia
Cu masina spre Grecia

Exista cate un raspuns pentru fiecare intrebare, asa ca astept propunerile voastre pentru a-mi organiza articolele in functie de proritati! 😉 Imi va face o maaaare placere sa va povestesc despre TOATE…

Pe locuri, fiti gata…. START la pregatirile pentru vacanta in Grecia!