Cu ce alt articol as fi putut sa dau startul “Jurnalului Alinutei”, daca nu cu o povestire despre orasul meu de suflet, Barcelona? 🙂

Este locul in care am descoperit ca viata inseamna si altceva in afara de rutina zilnica, o saptamana de concediu pe litoral sau un week-end – doua la munte. Este orasul unde-mi place sa-mi incarc bateriile si unde rezonez cu tot ceea ce inseamna el, de la Barceloneta si pana la Tibidabo!

Barcelona
Barcelona – Vedere de sus

cartier-barceloneta-barcelona

Cartierul Barceloneta

tibidabo
Muntele Tibidabo

Iubesc simplitatea unui sandwich cu jamon si mi se umezesc ochii in fata unui spectacol pasional de flamenco! Iar faptul ca acolo m-am “infectat” pentru totdeauna cu “microbul” numit “pasiunea pentru calatorii” (boala grea, mon cher!) il face sa ocupe un loc special in inima mea.

dansatoare-flamenco-barcelona
Dansatoare de Flamenco

Barcelona reuseste sa ma surprinda de fiecare data: fie ca e vorba de catedrala Sagrada Familia, care ma copleseste cu maretia ei, fie ca ma plimb in Parc Guell, pe sub palmierii plini de papagali, fie ca hranesc porumbeii din Plaça de Catalunya sau savurez un fresh de fructe exotice in Mercat de La Boqueria.

catedrala-sagrada-familia-barcelona
Catedrala Sagrada Familia
parcul-guell-barcelona
Parcul Guell
piata-catalunya
Porumbei in piata Catalunya
mercat-de-la-boqueria
Sucuri dulci in Mercat De La Boqueria

Inca nu am reusit sa ma satur de Barcelona, desi am vizitat-o in vreo patru randuri. Daca primele doua experiente au avut loc “in interes de serviciu”, celelalte doua au fost pregatite, organizate si s-au desfasurat dupa preferintele si sufletul nostru!

parcul-ciutadella
Parcul Ciutadella
fantana-magica-barcelona
Fantana Magica din Barcelona

Din capul locului as vrea sa va atrag atentia ca acesta nu va fi un mic “compendiu” despre ce trebuie sau nu sa facem in Barcelona!

Tot ceea ce voi povesti aici este exact ceea ce ni s-a intamplat noua.

Si ar trebui tratat totul ca pe o experienta, si cu bune si cu rele, in speranta ca, in calatoriile voastre viitoare, sa nu mai aveti parte de micile “ezitari” pe care noi le-am avut la inceput.

Asadar…sa pornim impreuna la drum!!!