S-a mai terminat inca un concediu de vara petrecut in frumoasa si insorita Ellada!
Nici nu stiu cand a trecut timpul… 🙂
Acum 9 zile ne-am reintors in tara, dupa doua saptamani de vacanta in Grecia si, recunosc, imi este foarte greu sa nu ma gandesc la ea sau sa intru intr-un ritm normal de munca.
Nici nu am apucat bine sa vad miile de fotografii sau filmuletele facute cu GoPRO-ul nostru… Frunzarindu-le doar pe cele din „biblioteca” telefonului mobil, abia acum realizez ce vacanta minunata am avut, chiar daca lucrurile nu au stat intotdeauna asa cum eram noi obisnuiti. 😀
1. Drumul spre Grecia
Singurele mele ingrijorari pe care le-am avut in ceea ce priveste traseul spre Grecia erau cele legate de intarzierile de la granite.
Stiam ca avem drum lung de facut si ca va deveni si mai obositor in aceste conditii! 🙁
Pana la momentul plecarii noastre, in zona Giurgiu-Russe fusesera cozi de masini intinse pe kilometri intregi, datorate lucrarilor de reparatii de la Podul Prieteniei, dar si a controalelor riguroase din vama, la care timpii de asteptare au fost uneori si de cate 3-4 h.
Din fericire, am fost norocosi: la Giurgiu am avut doar 10-15 masini in fata noastra pana la semafor, la care nu am asteptat decat 11 minute. Traversarea propriu zisa a podului a mai durat inca pe atat, iar prin vama de la Russe am trecut „ca prin branza”, de nici nu ne venea sa credem!!! 😛
In cea de la Makaza insa, am fost nevoiti sa asteptam vreo 35 de minute, care nici n-au mai contat, pentru ca trecusem deja de bau-bau-ul de la Russe.
In rest, tot traseul a fost super ok, parcurgandu-l in 13h si 27min, incluzand toate asteptarile din vama, vigneta, alimentare cu combustibili si pauzele de masa, insumand aprox. 1h si 53 min.
Au fost 1092 km pana in Parga (din care 558 km numai pe A2 – Autostrada Egnatia Odos) si 11h si 34 min de sofat efectiv. Eu zic ca ne-am descurcat binisor, fara sa alergam de nebuni sau sa ne obosim inutil. Si, ca sa evitam discutiile in contradictoriu, am facut inclusiv calculele mediilor de viteza pe tronsoane: 140 kmph pe autostrada si 69 kmph in rest. Cand o sa consider momentul oportun, o sa va prezint intreg traseul pe timpi, asa cu v-am obisnuit, ca sa vedeti exact cum au stat lucrurile.
2. Prima parte a vacantei in Grecia: Parga (5 nopti)
Parga era un fel de Fata Morgana pentru mine, un loc minunat din Grecia, in care imi doream de ani si ani de zile sa ajung si care totusi mi se parea atat de departe. Priveam cu jiind la superbele fotografii din zona si vroiam sa vad cu ochii mei casutele frumos colorate din oras si plajele spectaculoase din apropierea lui.
Asteptarile ne-au fost rasplatite cu varf si indesat, lucru mai mult decat evident in primul articol pe care l-am dedicat acestei destinatii: „Buna dimineata din Parga!”. Cele patru zile petrecute acolo ne-au placut atat de mult, incat am declarat in unanimitate ca este un loc in care SIGUR ne dorim sa ne reintoarcem cat de curand. 😉
De ce ne dorim asta?
Pentru ca ne-au mai ramas de explorat o multime de plaje spectaculoase (noi nu am ajuns decat pe 5-6 dintre ele), pentru ca nu am reusit sa gasim timp sa urcam la Castelul lui Ali Pasa de la Anthousa (desi am fost cazati la poalele lui 😀 ), pentru ca ne-ar trebui cel putin jumatate de zi pentru a ne racori cum trebuie la Izvoarele Archeronului (ca sa nu zic o zi intreaga), pentru ca mi-au ramas la suflet cateva taverne, unde am fost inconjurati de oameni minunati, pentru ca mi-as dori sa fac un tur al golfuletelor orasului cu barca sau hidrobicicleta, pentru ca VREAU sa fotografiez Parga la rasaritul si apusul soarelui, pentru ca am ratat la mustata croaziera din insulele Paxos si Antipaxos si, nu in ultimul rand, pentru ca am avut parte de cea mai buna cazare (ever!!!), ospitalitate si consultanta turistica din partea gazdelor noastre, lucru pentru care le vom ramane mereu recunoscatori.
Daca nu ma credeti pe cuvant, va poftesc sa va convingeti si singuri, vizitand Parga!!! 😉
3. A II-a parte a vacantei in Grecia: insula Corfu (7 nopti)
Dupa super-experienta sejurului nostru din Parga, ne-am asteptat ca si continuarea vacantei noastre in Corfu sa fie cel putin la fel de frumoasa. Cele doua destinatii erau despartite doar de 60 km si o ora de transfer cu feribotul… Oare cat de diferite puteau fi???
Cu riscul de a-mi pune in cap toti fanii „Insulei Chiparosilor”, eu imi mentin prima parere, exprimata destul de clar (zic eu) in articolul „Rasarit de soare in Corfu”: pana la INDRAGOSTEALA de aceasta insula mai e cale lunga, cel putin pentru mine, oricat de fan No.1 al Greciei as fi eu!!! 🙁
Ce anume mi-a displacut atat de mult in Corfu, incat sa nu-mi ramana in totalitate la suflet, asa cum mi-au ramas celelalte destinatii grecesti, in care am ajuns pana acum?
Ei bine, sunt foarte multe aspecte care au condus la concluzia asta, incepand cu traficul infernal cu care ne-am confruntat in fiecare zi (aveai nevoie de cel putin o ora pentru a ajunge oriunde unde iti doreai in insula, indiferent daca era vorba de 20, 30 sau mai multi km), lipsa de ospitalitate a unora dintre cei care se ocupa de turismul din insula (pe principiul „daca nu iti convine, poti sa pleci” si „ce daca esti cazat in ograda mea? Ti-am dat cheile de la apartament, descurca-te!”) si continuand cu proasta inspiratie de a alege cazarea in partea estica a insulei (anosta si super-aglomerata) si cu faptul ca pe unde ajungeai, se incerca sa se profite de tine (vrei la Glyfada? – platesti parcare, vrei la Canal d’Amour? – bei si mananci numai la noi, caci oricum in alt loc nu ai unde sa parchezi, iar daca nu iti convine, elibereaza locul, pentru ca sunt atatia fraieri la rand samd).
Am sa va rog frumos sa nu incepeti sa aruncat cu rosii stricate in mine, fara a-mi da o sansa de a va convinge ca asa a fost. O sa va povestesc cat de curand si in detaliu despre TOATE aceste aspecte, pentru a intelege foarte clar ca nu sunt inventii, ci pure realitati, de care ne-am lovit zi de zi si care iti pot schimba impresia despre Grecia, daca nu ai nervii foarte tari sau nu stii ca de fapt ELLADA INSEAMNA CU TOTUL ALTCEVA!!!
Au fost si lucruri de care m-am indragostit in Corfu! 🙂
Dupa dezamagirile de la primul nostru contact cu insula (despre care o sa va povestesc in articolul viitor), am avut parte de o surpriza extrem de placuta atunci cand, niste OAMENI cu inima mare, pe care i-am intalnit acolo pentru prima oara, s-au comportat exact asa cum s-ar fi comportat niste PRIETENI ADEVARATI si ne-au fost alaturi timp de doua zile, aratandu-ne celalata fata a insulei Corfu.
Astfel am descoperit Paleokastritsa, cea mai frumoasa zona din insula, dupa parerea mea!
Balaceala si snorkeling „La Grotta” in apa de culoarea smaraldului, plaje cochete situate in golfuri, imagini panoramice care iti taie respiratia, surprinse de la inaltime, din zonele de belvedere special amenajate, fortul Angelokastro, manastirea din localitate si o minunata Seara Greceasca (pentru care noii nostri prieteni au facut mari eforturi sa obtina o rezervare) ne-au determinat sa consideram Paleokastritsa – statiunea ideala, in care merita sa iti cauti un loc de cazare, fara a avea teama ca ai putea sa te plictisesti chiar si un sejur intreg acolo.
Un alt lucru de care m-am indragostit in Corfu au fost fructele de kumquat si minunatele produse derivate din acestea, lichiorul devenind preferatul meu. Sunt un must-try al insulei! 😉
Agios Gordios a primit votul unanim pentru a fi decretata plaja perfecta (dpdv al peisajului, amplasamentului si accesului, nisip fin, intrare lina in apa, taverne, raport calitate/pret super OK!!!). In Corfu Town am mancat cea mai buna inghetata homemade, in Afionas am avut parte de cel mai frumos apus de soare din insula, iar Porto Timoni este locul acela in care ajungi „once in a lifetime” si dupa care poti sa declari ca poti muri linistit. Este SUPERB!!!!!!. 😀
Dupa cum observati, in ciuda tuturor neplacerilor de pe durata sejurului nostru, nu ne putem plange ca am avut parte de o vacanta ratata, ci doar de faptul ca insula CORFU este o destinatie fffff comerciala si obositoare, in care, pentru a ajunge in oricare din locurile descrise mai sus, am avut nevoie de multa rabdare, toleranta si nervi de otel.
Poate am fost noi mai ghinionisti, poate ca am prins varful varfului de sezon, nu stiu ce sa zic…
Cert este ca, din cauza tuturor aspectelor negative enumerate mai sus, noi am ratat la mustata cateva atractii importante ale insulei, cum ar fi: Palatul Achilleon (sau al Imparatesei Sissi, cum mai el este cunoscut), Fortareata Veche si plane spotting in Corfu Town, vizita la Mavromatis (distilerie si fabrica de dulciuri din kumquat), plimbarea cu submarinul cu fundul de sticla de la Paleokastritsa, accesul in Angelokastro (inchis cu jumatate de ora mai devreme), Muzeul Scoicilor din Benitses, balaceala in cel mai mare AquaLand din Europa, traversarea Canalului D’Amour si atingerea varfului Pantokrator.
Acum probabil c-o sa ziceti: „Woooow! Cate obiective turistice frumoase ramase pentru data viitoare, nu-i asa?”
Ei bine, eu voi zice PASS insulei Corfu pentru o perioada mai lunga!!! Slava Domnului, mai sunt multe alte insule ionice de colindat, iar daca imi vor lasa aceeasi impresie, ma voi intoarce spasita in insulele mele de suflet din Marea Egee, ceea ce am si facut dupa terminarea sejurului nostru din Corfu.
4. A III-a parte a vacantei in Grecia: insula Thassos (2 nopti)
Ne era asa de dor de Thassosul nostru drag, incat am ajuns val-vartej acolo, in aprox. 5 h dupa debarcarea noastra de pe feribotul din Corfu.
Pentru a castiga timp, prima oprire a fost la cel mai mare supermarket din insula, pentru aprovizionarea „de iarna”, cu produsele noastre preferate: masline stafidite, ulei de masline, miere, dulceturi, condimente. Dupa ce ne-am lasat bagajele in camere, am plecat la balaceala. Nu de alta, dar era si pacat sa irosim timpul pana cand friptura noastra de capra era gata (trebuind sa fie tinuta ore in sir la cuptor, dupa o reteta numai de gazdele noastre stiuta 😉 ). Festinul culinar care a urmat nu a mai apucat sa fie fotografiat, la ce viteza am avut in a degusta si manca preparatele dupa care tanjim cate un an intreg.
Plimbarea de seara in Limenaria s-a lasat indulcita cu muuuulte loukoumades si baclavale. Nicaieri, pe unde am incercat, nu am gasit gustul celor din Thassos!!! In Corfu, din pacate, am fost nevoita chiar sa le arunc, pentru ca nu erau comestibile, desi fusesera cumparate de la un magazin „cu traditie” din capitala.
A doua zi am facut plaja in golfulet, cu balaceala si snorkeling adevarat, cu dejun la „taverna lui Jamie Oliver”, o vizita la Iris Gold si o alta plimbare de seara prin Limenaria. Nici noi nu stiam ce sa facem mai intai si mai intai…
Am fost intrebata de ce ma mai duc in alte destinatii grecesti, daca in Thassos ne simtim cel mai bine?
Intrebarea mi se pare de-a dreptul puerila…
Pentru noi, Thassosul inseamna ACASA!!! Si asa cum vine un moment in viata, in care puiul se desprinde de cuib, tot asa am pornit si noi optimisti, spre alte orizonturi decat cel al Insulei de Smarald.
ACASA este locul pe care il ai in trup si in suflet si in care revii intotdeauna cu drag. ACASA e locul de care ti-e dor!!! Dar asta nu te impiedica sa te avanti in lumea mare, sa cauti, sa explorezi, sa descoperi, sa te lovesti de bune si de rele, sa te imbogatesti sufleteste, sa te calesti si sa devii mai bun!
Aceasta e esenta calatoriilor, pentru cine vrea sa inteleaga asta… Pentru cine nu, NU, si consider ca am incheiat discutia! 😛
5. Drumul spre casa
Simplu, usor si rapid: plecat din Limenas cu ferry de ora 08:00, ajunsi la granita Makaza la ora 09:57. In 14 minute ieseam din vama, iar in nici 5h ajungeam in cealalta, la Russe. La ora 16:15 eram deja acasa (cred ca ne-am batut propriul record 😛 ). Noutatea a fost ca am avut timp suficient pentru a incerca si varianta de drum prin Pasul NaRepublika. A fost OK, dar nu stiu daca voi ajunge fan al ei! 😀 Numai timpul va decide asta…
6. Concluzii
Cu bune, cu rele, am „recidivat” si anul acesta 😀 : am reusit sa avem o vacanta minunata, exact asa cum ne-o doream!!!
Grecia va ramane mereu in topul preferintelor noastre, fiind locul in care ne simtim cel mai bine!
Nu ne mai ramane acum decat sa incepem sa ne facem deja planuri pentru urmatoarea escapada pe taramurile elene. Oare pe unde ne-or mai purta pasii anul viitor??? 😉
21 Comentarii
Sa va fie de bine vacanta! 🙂 Foarte faine peisajele, frumoasa rau Grecia asta.
Desi suna ciudat, pentru mine abia la sfarsitul saptamanii incepe vacanta de vara :)). Nu-i rau, la malul Mediteranei septemebrie e tot o luna de vara.
Multumim din suflet, Larisa!!! 🙂
Chiar ca e frumoasa Grecia, surprinzandu-ne de la an la an. O ador!!! E slabiciunea mea, dar sa nu spui la nimeni… 😉
Vacanta e binevenita oricand, asa ca iti urez inca de pe acum sa ai parte de un sejur exact asa cum ti-l doresti!!!
Eu nici nu m-am intors bine si deja ma gandesc la urmatoarea calatorie… Oare UNDE? Oare CAND??? 😀 😛
Subscriu, in special la traficul extrem de greoi! eu chiar am ajuns in varf de sezon, saptamana final iulie-inceput august, am prins si o canicula ingrozitoare si, desi iubesc Grecia si per ansamblu mi-a placut Corfu, nu am simtit totusi o legatura puternica cu insula asta, precum cu Thassos -in absolut fiecare an!-si, anul trecut, Skiathos. Tot in est am stat, Moraitika:)
Sa stii ca nu suntem singurele… 😛 Am mai auzit si alte persoane plangandu-se de aceleasi probleme, din pacate prea tarziu!!! Daca as fi fost macar un pic pregatita sufleteste, probabil ca socul nu ar mai fi fost atat de mare… 🙁
Eu chiar ma pregatisem sufleteste, atat pentru drumurile montane aglomerate, cat si pentru apa marii rece, comentariile astea apareau cel mai frecvent. Apa a fost surprinzator de calda peste tot si asta a crescut mult nota finala a vacantei. In plus, sunt multi care merg in Corfu asa cum mergem noi in Thassos, asa ca am vrut sa vedem cum este.
Asta a fost unul din motivele principale din cauza caruia am ales aceasta insula: prea o lauda toata lumea, iar faptul ca era considerata si cea mai verde dintre ionice a constituit un mare plus! 🙂
Despre drumuri citisem si eu ca ar fi dificile… Mie mi s-au parut chiar foarte bine intretinute si asfaltate pana „la botul calului”. Dar despre faptul ca sunt ASA de aglomerate si ca sunt ATATEA locuri unde nu poate trece decat o masina (lucru care ingreuneaza simtitor parcurgerea lor), nu am citit pe nicaieri!!!
Cat despre apa rece… Paleokastritsa se mentine pe pozitii! 😛
Apa a fost atat de rece acolo, incat nu am putut intra nici-unul la balaceala (nici macar copii, care nu prea tin ei cont de temperatura ei). In rest a fost foarte, foarte buna, pe oriunde am fost!!!
Nici la mine Corfu n-a fost „dragoste la prima vedere” cum a fost Thassos, de exemplu. Însă la „a doua vedere”, după foarte mulţi ani, mai exact 8, pot spune „Corfu for ever”.
Acum 8 ani şi noi ne-am cazat tot pe partea estică, în Benitses, care la vremea respectivă era foarte aglomerată şi gălăgioasă, plină de maghiari şi nordici, cu o plajă infectă plină de pietre.
Paleokastritsa cu apa rece ne-a fermecat cu golfurile şi grotele ei celebre „Nafsika”, „Ag. Nikolaos” şi „Blue Eye” cu stâncile „Cap de maimuţă” şi „Bărbatul cu pălărie” şi cu priveliştea de la mănăstire.
La Canal d`Amour n-am avut probleme cu parcarea, dar nici nu m-a dat pe spate în mod deosebit, mai ales că plaja şi apa erau destul de murdare.
În ceea ce priveşte Glyfada, este considerată „perla insulei” de către cei care n-au descoperit sudul cu plaje interminabile de nisip, liniştite, curate, cu apă caldă şi locuri cu oameni prietenoşi.
Cu gazde care te întreabă de câteva ori pe zi dacă totul este în regulă, dacă ai nevoie de ceva în plus faţă de ce ţi-a oferit prin contract sau pur şi simplu vorbesc cu tine despre orice: despre vreme, despre preţuri, despre copii etc.
Sa inteleg ca peste 8 ani o sa ajung si eu pe aceeasi lungime de unde cu Corfu??? 😛
Glumesc, bineinteles!
Vreau sa cred ca, in cazul nostru, a fost vorba doar despre conjunctura… Sa stii ca si eu am remarcat ca in vest lumea e mai altfel (de nici nu ziceai ca esti in Corfu 😀 ). In Agios Gordios am stat mult de vorba cu niste localnici, am glumit si am povestit.
Glyfada ne-a placut si noua foarte mult, iar Mirtiotissa ar fi fost fantastica, daca nu ni s-ar fi „impiedicat” privirile in niste nudisti… 😛
Cat despre Sidari… cea mai murdara apa vazuta vreodata in Grecia!!! Dislike! 🙁
Chiar daca insula Corfu nu ti-a indeplinit toate asteptarile, ma bucur ca ati avut o vacanta frumoasa, sunt convinsa ca alegeti amintirile placute! Eu in Corfu nu am ajuns decat o noapte, in capitala si la Achilion, si acolo mi-a placut mult, de aceea am pe lista o vacanta pe insula. Dar nu in plin sezon; poate si Parga este acum, dupa cum ai povestit asa frumos, o varianta pentru la anul (ca si tine deja ma gandesc). Pentru ca parca nu e concediu fara mare, fara Grecia… 🙂
Nu stiu daca a fost vorba de asteptari… Tot ceea ce ne-am dorit a fost ca vacanta sa se desfasoare in limite normale, lucru aproape imposibil din cauza aglomeratiei de nedescris din insula.
Amintiri placute avem…ohohoooo!!! 😛
Corfu Town, de exemplu, ne-a placut la nebunie!
Parga insa e SPECIALA!!!
Si merita sa-ti petreci acolo chiar si un sejur de 10-14 zile.
In Parga e…GRECIA, cu varf si indesat! 😉 O sa povestesc eu in timp despre ea….
Buna Alinuta,
Cautand informatii despre insula Thassos am ajuns pe blogul tau si pentru ca o sa stam doua saptamani, vreau sa fiu sigur ca nu ratez ceva 🙂 Imi poti spune te rog unde este acel supermarket? Eventual un link de pe google maps…
PS: cel mai probabil o sa mai vezi comentarii de la mine la articolele din categoria Thassos!
Buna Cristian! 🙂
Supermarketul se numeste Latsouris si se afla amplasat pe soseaua ce face legatura intre Limenas si Limenaria, la iesire din localitatea Skala Rachoni spre Prinos. Daca ii dai un Search pe Google o sa ii gasesti si pozitionarea pe harta (in Google Maps).
14 zile in Thassos??? Norocosilor!!! 😀
O sa va placa maxim!!!
Urmarind eticheta „vacanta in Thassos” de pe blog, o sa gasesti toate articolele mele referitoare la aceasta destinatie. Iti voi raspunde cu mare placere la orice nelamurire, in masura in care am sa cunosc problemele respective… 😉
Spor la documentari!!! 😛
Când vrei ca intr-un concediu de 14 zile să cupinzi 3 destinații (Parga, Corfu, Thassos) care de fapt ar merita fiecare cel puțin 10 zile, nu cred că poți să te plângi că a fost obositor din cauza destinațiilor. Acest lucru era evident din momentul planificării concediului, mai ales că ați ales și vârf de sezon. Probabil că dacă ați fi mers la început de iunie sau în a doua jumătate a lui septembrie (așa cum prefer să o fac eu ) aglomerația ar fi fost mult mai mică și poate concediul mai odihnitor.
Ori cum, apus de soare la Afionas, plajă la Porto Timoni și Paleokastritsa văzută de sus din Lakones sunt 3 amintiri pe care le vei purta toată viața iar între timp vei uita că nu ai găsit loc la masă unde ai vrut și că un paznic de parcare a vrut să te jecmănească puțin.
Termenul de „obositoare” l-am folosit NUMAI pentru insula Corfu si asta NUMAI din cauza orelor nesfarsite petrecute in trafic! Oriunde am fost vreodata in Grecia nu ne-am mai confruntat cu o astfel de problema. 🙁
In general, noi nu suntem persoane care sa lancezim cu zilele in acelasi loc! 😀 Ne place sa ne si relaxam, sa facem plaja, sa citim, sa inotam, sa facem snorkeling, dar in cursul dupa-amiezelor, cand soarele devine prea sufocant, ne place sa exploram locuri noi. Asa ca nici vorba sa ne plangem de oboseala!!!
Parga am ales-o ca si pe un City Break! Oras spectaculos, plaje spectaculoase, mancare excelenta… ce alt inceput de vacanta ne-am fi putut dori??? Faptul ca ea inseamna mult mai mult decat un orasel fff pitoresc a fost o surpriza pentru noi, asa cum am fost surprinsi si de faptul ca puteam ajunge intr-un timp relativ scurt pe plaje ceva mai indepartate, dar care aveau un farmec aparte. De aceea am si zis ca ne-am mai dori sa ajungem cel putin o data acolo, pentru ca poate fi un bun punct de plecare spre alte destinatii, fara ca acest lucru sa ni se para obositor.
Despre Corfu… no comment! Acum mi-a mai trecut din dezamagire si poate, candva, vom mai ajunge si in aceasta insula (desi mai sunt muuuulte alte locuri interesante de vazut in Grecia).
Cu Thassosul insa e o alta poveste… 😉 Este locul nostru de suflet, pe care l-am vizitat in vreo 8 randuri deja si pe care il cunosc mai bine decat Bucurestiul, este locul de unde ne facem reaprovizionarea cu produsele locale preferate (masline throuba, miere de pin, ulei de masline, condimente samd), locul unde ne desfatam papilele gustative cu preparatele noastre preferate si locul in care intalnim cu prieteni dragi. Asa ca, pt noi, este mai mult o traditie ca in fiecare an, la sfarsitul concediului nostru din Grecia, sa trecem cel putin o zi si prin Thassos. Daca ne-ai vedea bucuria si cum ne stralucesc ochii cand ajungem acolo, poate ca ti-ai schimba parerea. 😛
Sper sa se fi inteles bine ca, in afara de aglomeratia din traficul corfiot, NU ne-am plans niciodata de nici-un alt tip de aglomeratie in Grecia!!!
Asa cum am mai amintit, nu e prima oara cand mergem la sfarsitul lui august in concediu. Insula Thassos, de exemplu, e recunoscuta ca fiind una dintre cele mai solicitate destinatii grecesti din ultimi ani. Ei bine, noi nu am avut nici-un fel de probleme acolo, iar sejururile noastre au fost super ok!!!
Ai dreptate: cele trei amintiri de care ai pomenit vor ramane pentru totdeauna SPECIALE pentru noi si, sper eu, le voi dedica cate un articol separat cand imi va mai trece supararea pe ura pe care o degaja de unii dintre semenii nostri si limbajul lor de mahala…
Concedii minunate iti doresc!!! 🙂
Pingback: 7 lucruri care nu mi-au placut in insula Corfu - Jurnalul Alinutei
Pingback: Apus de soare la Sarakiniko Beach - Jurnalul Alinutei
Pingback: Top 5 plaje spectaculoase din apropierea orasului Parga - Jurnalul Alinutei
Anul asta am zis ca nu mai merg in Grecia, dau banii pe alta destinatie. Dar, vorba ta… simt ca voi recidiva 🙂
Niciun an fara Grecia!!! E pentru suflet si nu are egal… 😛
Pingback: 10 destinatii de vacanta din Grecia in care am ajuns pana acum - Jurnalul Alinutei
Pingback: Alte 6 plaje pitoresti din apropierea orasului Parga - Jurnalul Alinutei