Daca am avut vreodata vreo atractie irezistibila fata de vreo regiune a Europei, in afara de Toscana si Coasta Amalfitana, ei bine, aceasta a fost pentru Andaluzia, pe care am avut privilegiul si incantarea de a o cutreiera in lung si-n lat, in urma cu numai doua saptamani! 🙂
De vreo 5 ani incoace, de cand am inceput sa constientizez cat de important e traveling-ul in viata mea, mi-am dorit tare, tare mult sa ajung in cateva destinatii cu care eu simteam ca rezonez. Dupa ce am vazut Barcelona si o parte din Coasta de Azur, am colindat Toscana rurala si am fost coplesita de maretia Coastei Amalfitane, iata ca i-a sosit randul la vizitat si Andaluziei care, din punctul meu de vedere, a fost cea mai colorata, vesela si plina de viata destinatie in care am ajuns vreodata! 😛
1. Alegerea perioadei optime de vizitare a Andaluziei
In speranta ca nu voi fi (prea) subiectiva, eu v-as recomanda din tot sufletul sa mergeti in Andaluzia primavara! Este un anotimp minunat, in care natura este imbracata in verde-crud, iar explozia de culori a florilor de origine mediteraneeana (sau carora le place caldura) iti incanta ochii!
Temperaturile sunt tocmai bune pentru vizitat, putand oscila (in functie de starea vremii) intre 16 si 25 de grade. Cu putin noroc se poate face si plaja, desi apa marii este inca rece (dupa parerea mea). Dar feresca Sfantu’ sa se anunte vreo ploaie sau furtuna, pentru ca acolo incep sa se bata toate furiile cerului. 😀 Noi am avut parte de un astfel de episod, noroc ca reusisem sa vedem cam tot ceea era mai important, pana s-a stricat vremea.
Toamna si iarna sunt si ele ok pentru vizitat Andaluzia! Ba chiar sunt recomandate de catre cei avizati, fiind considerate „extrasezon”. Acum… daca s-or mai strecura si vreo doua-trei zile de ploaie, vedeti si voi cum faceti slalom printre principalele orase pe care veti dori sa le vizitati: daca ploua in Malaga (de exemplu), nu e musai ca vremea sa fie la fel de urata si in Cadiz. Asa ca fiti cu ochii in patru pe site-urile meteo de specialitate! 😉
Vara nu e recomandat sa vizitati Andaluzia, decat daca doriti sa mergeti acolo numai pentru a face plaja pe Costa del Sol. Temperaturile sunt fff ridicate (in Granada si Sevilia putand ajunge pana la „real feel” 50 de grade Celsius). Ghida noastra de la Alhambra ne povestea cat de rau e sa faci vizite si plimbari pe o astfel de vreme, intamplandu-i-se chiar si ei sa lesine intr-o astfel de zi.
Revenind la vizitarea Andaluziei primavara, in afara de motivele prezentate mai sus, ar mai fi vreo doua:
- Feria de Abril din Sevilia – un festival plin de viata, care are loc in fiecare an, cam la doua saptamani dupa Paste, cu muzica si dansuri flamenco, cu parada de costume nationale si cai andaluzi,
- La Fiesta de Los Patios din Cordoba – un concurs care se desfasoara la inceputul lunii mai, intre cei mai gospodari locuitori ai orasului, care reusesc sa isi aranjeze curtea/ gradina (patio) in cel mai frumos mod si care o lasa deschisa vizitatorilor, conform unui program prestabilit.
Anul acesta, perioadele celor doua sarbatori au cam coincis, asa ca cei care au vizitat Andaluzia acum s-au putut considerea norocosi! 😛
2. Rezervarea biletelor de avion
Inca din toamna anului trecut, cand am aflat structura anului scolar, mi-am dat seama ca vacanta de Paste de anul acesta va fi mai mult decat generoasa. Si cum nu puteam rata o astfel de oportunitate, am inceput sa urmaresc cu inversunare evolutia preturilor biletelor de avion, pentru zborurile cu destinatia Malaga.
Faptul ca am incercat sa fiu prevazatoare si sa ma ocup din timp de rezervarea biletelor de avion, nu inseamna ca am si reusit asta. 😀 Am avut de ales intre cele doua companii low-cost care efectueaza curse directe catre/ dinspre Malaga, respectiv Wizz-Air si Blue Air. Daca prima dintre ele avea numai zboruri de seara, doar doua zile pe saptamana, oferta celor de la Blue-Air mi s-a parut mult mai flexibila: zboruri in 5 zile pe saptamana (doua de seara si trei de dimineata).
Am ales compania Blue Air din mai multe considerente:
- Daca in cazul vacantei de la Valencia, motivul principal al alegerii noastre a fost orarul de zbor (in general, evitam zborurile de noapte atunci cand suntem insotiti de copii), in cazul de fata am avut posibilitatea de a ne „aranja” sejurul, astfel incat sa nu ratam nici Sarbatorile Pascale petrecute in sanul familiei si nici prima zi de scoala de dupa vacanta, reusind sa ne petrecem in Andaluzia 8 zile, pentru a putea vedea cat mai multe din locurile pe care ni le doream.
- Faptul ca la bordul aeronavelor Blue Air poti beneficia (contra cost) de o masa calda este un mare avantaj, mai ales in cazul zborurilor mai lungi de 3h.
- Si, nu in ultimul rand, pana la urma si orarul de zbor a fost super ok, pentru ca ne-a oferit posibilitatea ca la ora 10:00 sa fim in Malaga si sa avem apoi la dispozitie aproape intreaga zi pentru plimbari (ceea ce s-a si intamplat).
Compania de zbor o alesesem, data si ora de plecare le stiam, mai greu a fost cu asteptarea unei oferte convenabile. 🙂
Din povestirile unei prietene, aflasem ca ei fusesera la Malaga (in extrasezon) cu Wizz-Air-ul, platind aprox. 100 eur/ persoana (dus-intors), iar eu nu gaseam nimic sub 250-300 eur. Era frustrant ca luni intregi sa „vanam” zilele cu discounturi la biletele de avion de la Blue Air, pentru ca mai apoi sa constatam ca sunt tot scumpe, desi gradul de ocupare al aeronavei era sub 25%, chiar si cu 3-4 saptamani inainte de data de plecare pe care ne-o doream. Pana la urma, satul de atata asteptare, intr-o seara sotul meu a facut rezervarea. Beneficiind de un discount general de 15-20% (nu imi mai amintesc exact ce oferta aveau) si facand plata prin virament bancar, tot ceea ce a reusit sa obtina a fost un pret de aprox. 175 eur/ pers, la care s-au adaugat costurile cu doua bagaje de cala, un mic dejun si un pranz, locuri preferentiale si uite asa am ajuns sa plecam la Malaga, cu bilete de avion in valoare de 215 eur/ membru al familiei. Tot era ceva…
Una peste alta, nu am niciun fel de regret!
Din punctul meu de vedere, chiar nu am ce le reprosa celor de la Blue Air (in afara faptului ca sunt aproape la fel de scumpi ca si o companie de linie 😛 )!
Ambele zboruri s-au desfasurat impecabil, cu o aeronava de tip Boeing 737-800, respectand orele de imbarcare, precum si locurile si meniurile alese. Duratele de zbor au fost de 3h 40min (la dus) si 3h 30min (la intors). Cei care nu isi facusera rezervare de meniuri cu mancare calda (care includeau doar o doza de apa, nu si bauturi racoritoare, ceai sau cafea), au avut ales intre o mai multe tipuri de sandwichuri, salate sau bauturi.
3. Alegerea cazarii pentru o vacanta in Andaluzia
Abia acum, dupa ce m-am intors din Andaluzia, cred ca sunt in masura sa va dau cateva sfaturi care sper eu sa va ajute.
In primul rand, inainte de a va alege cazarea, ganditi-va foarte bine ce fel de vacanta va doriti?!?
- Daca va propuneti sa faceti un circuit in Andaluzia, sfatul meu ar fi sa va rezervati cazarea in fiecare din orasele mari in care veti ajunge, chiar daca asta va presupune ca aproape zilnic sa va impachetati bagajele si sa plecati in alta parte. In felul acesta, veti reduce la jumatate numarul de kilometri parcursi si il veti proteja pe sofer de oboseala excesiva.
- Daca va propuneti sa faceti doar un tur al statiunilor de pe Coasta del Sol, rezervati-va cazarea undeva la mijlocul ei, respectiv in zona Marbella. E mai scumpa un pic decat statiunile din vecinatatea ei, dar se gasesc si variante convenabile ca pret, cum ar fi inchirierea de apartamente in regim hotelier.
- Daca va propuneti sa mergeti in Andaluzia vara, doar pentru plaja, ei bine, va voi recomanda din tot sufletul statiunea Benalmadena. Este foarte aproape de Malaga, cu o deschidere la mare (plaja) de cativa kilometri si are atatea lucruri frumoase de vazut si experimentat, incat noi nu am reusit sa vedem din ea nici 10% in cele 8 zile cat am fost cazati acolo, la Hotel Spa Benalmadena Palace (extrem de multumiti de el, sper sa reusesc sa ii fac candva un review).
- Si, nu in ultimul rand, daca va veti dori vreodata un scurt City Break intr-un oras pitoresc unde sa fie cald, portocali, palmieri, flori multicolore si mancare buna, nu ezitati sa va cazati in Malaga. Este atat de ofertant si plin de viata (atat de noapte, cat si de zi 😛 ), incat sunt convinsa ca nu va veti plictisi de el si va veti dori sa va reintoarceti candva acolo.
4. Inchirierea unei masini pentru un road-trip in Andaluzia
Asa cum v-am obisnuit deja, acesta este un capitol pe care il voi trata intr-un articol separat.
Momentan, voi aminti aici doar faptul ca, pentru a nu avea surprize neplacute, am apelat din nou la firma AVIS Rent-a-Car. In aceasta vacanta am fost doua familii, asa ca am avut nevoie de o masina cu 7 locuri. Noi am primit o Opel Zafira Tour cu sistem de navigatie inclus (desi optasem pentru un VW Touran, fara sistem de navigatie). Cu aceasta am parcurs mai bine de 1800 km si suntem perfect constienti de fapul ca, fara masina inchiriata, nu am fi putut vedea, intr-un timp atat de scurt, tot ceea ce ne-am propus! 😉
5. Ce ne punem in bagajul pentru Andaluzia?
Andaluzia are farmecul, specificul si contradictiile ei, de aceea nu este bine sa ne prinda nepregatiti! In afara de lucrurile arhi-cunoscute care se pun in bagaj, nu uitati sa va luati cu voi si crema de protectie solara, indiferent de anotimp. Am vazut acolo niste nordici rosii ca racul fiert: nu stiu cat (Doamne iarta-ma!) ‘or fi stat ei in soare, dar nu aratau bine deloc! 🙂
O pelerina de ploaie sau o umbrela care sa se plieze pana ajunge la dimensiunea unei palme va vor fi de mare ajutor, in caz de vreme rea. Si n-ar strica (primavara, toamna si iarna) sa aveti la voi si un pulover in plus sau o pijama mai groasa. Chiar daca afara sunt 20 de grade pe timpul zilei, noaptea se lasa fff rece, iar gazdele andaluze nu prea obisnuiesc sa dea drumul la caldura.
In rest… In Andaluzia se manaca E-X-T-R-E-M de bine, iar tentatiile sunt multe!!! Niste Renie, NO-Spa sau ce mai stiti voi ca va ajuta in caz de excese alimentare sa nu va lipsesca din trusa medicala de urgenta. Sa nu ziceti ca nu v-am spus!!! 😀 😛
6. Cum s-a desfasurat circuitul nostru prin Andaluzia?
Recunosc ca a fost pentru prima oara cand, datorita problemelor si perioadei extrem de incarcate de la serviciu, documentarea mea pentru aceasta vacanta a fost destul de sumara. Cu doua-trei zile inainte de plecare, am fost nevoita sa exploatez la maxim o dupa-amiaza, frunzarind in mare viteza cateva articole ale unor bloggeri de care ma simt foarte apropiata si cu care pastrez legatura: Caiet de Calatorie (multumiri speciale!!!), Mihai Jurca, Piuneze cu povesti calatoare, Calatorii de Weekend, Designed to Travel. Am notat tot ceea ce mi s-a parut mai interesant, am intrat in panica atunci cand am aflat ca pentru vizitarea Palatului Alhambra era nevoie de o rezervare in avans cu 2-3 luni (dar asta este deja o alta poveste 😉 ) si am asteptat apoi sa vedem cum m-oi descurca la fata locului.
Abia in avion am luat la puricat ghidul de calatorie ” TOP 10 – Andaluzia si Costa del Sol” (Editura Litera), care mi s-a parut fff util si pe care vi-l recomand cu caldura!
Ziua 1 (Benalmadena)
- Aterizare pe aeroportul din Malaga (ora locala 10:00)
- Inchiriere masina (toata operatiunea a durat mai bine de o ora)
- Plecarea de la aeroport (ora 12:00)
- Cazare la Hotel Spa Benalmadena Palace
- Plimbare de voie prin statiune
- Dejun la Restaurantul „Los Remos” Lazaro
- Plimbare pe faleza statiunii (Playa Marina, Castel Bil Bil, Aquarium Sea-Life, Puerto Marina)
- Cina la restaurantul hotelului
Ziua 2 (Granada)
- Plecarea spre Granada (10:45)
- Parcarea masinii in Parking Alhambra (12:30)
- Coborare in orasul Granada si plimbare de voie
- Plaza de Bib – Rambla
- Bazarul (13:45)
- Dejun rapid la Papizza (Plaza Nueva) (14:15)
- Vizita Capilla Real (14:30)
- Vizita Catedrala din Granada (15:00)
- Reintoarcere la Palatul Alhambra
- Vizitarea Palatului Alhambra (tur ghidat) (16:00 – 19:00)
- Recuperarea masinii din parcarea palatului si reintoarcerea la hotel (19:20 – 21:00)
Ziua 3 (Juzcar – Ronda – Setenil de las Bodegas)
- Plecarea spre Juzcar (10:30)
- Vizitarea satului Juzcar (12:00)
- Plecarea spre Ronda (13:00)
- Parcarea masinii in Ronda, pe Camino los Tejares (parcare gratuita) (13:45)
- Plimbare prin oras (Puente Viejo, Baile Arabe, Puente Nuevo, Plaza de Maria Auxiliadora)
- Coborare pana la Mirador Puente Nuevo de Ronda
- Dejun la Restaurant „El Campillo” (15:00)
- Reintoarcere la parcare si plecarea spre localitatea Setenil de las Bodegas (16:20)
- Parcare si plimbare prin localitate (16:45)
- Reintoarcerea in Benalmadena (17:30 – 18:50)
Ziua 4 (Sevilia)
- Plecarea spre Sevilia (08:55)
- Parcarea in Parking Paseo de Colon (11:45 – o jumatate de ora de la intrarea in oras si pana la parcare)
- Plimbare prin oras (Plaza del Toros, Plaza del Triunfo)
- Vizitarea Real Alcazar (12:50 – am stat la coada la bilete 40 de minute)
- Dejun la Restaurantul „El Mercader del Los Sietes Mares” – Tapas & Wines (15:00)
- Vizitarea Catedralei din Sevilia (15:45)
- Urcarea in turnul „La Giralda” (16:10)
- Plimbare prin oras pana la Plaza de la Encarnacion, unde se afla Las Setas de Sevilla („ciupercile uriase”)
- Pauza de inghetata la Amorino (langa Archivos de Indias) (17:30)
- Vizitarea Plazei de Espana (17:45)
- Torre de Oro (18:10)
- Recuperarea masinii si plecarea spre hotelul din Benalmadena (18:30 – 21:00)
Ziua 5 (Gibraltar – Tarifa)
- Plecarea spre Gibraltar (09:30)
- Punct vamal Spania – Marea Britanie (11:10)
- Parcarea masinii in parcarea gratuita a telefericului care urca pe Rock of Gibraltar (11:30)
- Plimbare si fotografii pe Rock of Gibraltar (11:55)
- Coborarea in oras (12:45)
- Plecarea spre Tarifa (12:50)
- Parcarea in Parcarea Municipala din Tarifa (14:10)
- Plimbare prin oras
- Dejun la Restaurantul „La Pescaderia” (15:00)
- Plimbare pana la Isla de Las Palomas (locul unde Mediterana intalneste Atlanticul)
- Pauza de cafea „La Tarifena” – Puerto (16:20)
- Reintoarcerea in Benalmadena (16:50 – 18:35)
Ziua 6 (Cordoba)
- Plecarea spre Cordoba (09:35)
- Parcarea masinii in Parking Cordoba Mosque (11:30)
- Vizitarea Alcazar de los Reyes Cristianos (11:50)
- Plimbare pe malul raului Guadalquivir – Molino de la Albolafia, Puente Romano, Puerta del Puente (12:50)
- Vizitarea Mezquita Catedral de Cordoba, fara a urca in Torre Campanario (13:05)
- Plimbare prin Juderia
- Dejun la Restaurantul „Rincon Andaluz” – NU recomand! (14:15)
- Pauza de cafea/ inghetata la Candy Coffe
- Vizitarea Palacio de los Marqueses de Viana (15:40)
- Plimbare Plaza de las Tendillas – Calleja de la Flores – Juderia – Sinagoga (17:20 – 18:40)
- Recuperarea masinii si intoarcerea la hotel (18:40 – 20:30)
Ziua 7 (Benalmadena)
- Zi de odihna la hotel, in Benalmadena (ploaie si furtuna pe Costa del Sol)
- Vizita la Mariposario de Benalmadena (Casa Fluturilor) (14:00)
- Dejun la Pizzeria Altos del Higueron (17:00)
Ziua 8 (Malaga)
- Plecarea la Malaga (11:10)
- Parcare si shopping la Larios Centro Mall (doar pentru ca afara ploua foarte tare – am stat max. 1h)
- Parcare la Parking Atlantida (13:10)
- Plimbare Plaza de la Merced – Teatro Romano
- Vizita Alcazaba (14:00)
- Ascensiune catre Castelul Gibralfaro
- Vizita Castel Gibralfaro (15:00)
- Dejun la Restaurantul „La Cueva de 1900” (16:15)
- Ocolire prin centru, pana la Catedrala din Malaga (17:15)
- Reintoarcerea la hotel (18:00)
Ziua 9
- Plecarea catre Aeroportul din Malaga (07:40)
- Predarea masinii inchiriate (08:00)
- Predarea bagajelor de cala (09:10)
- Decolarea din Malaga (11:10)
A fost un adevarat tur de forta, dar a meritat din plin tot efortul!
Nu am planificat nimic din timp, incercand sa combinam eficient datele obtinute (zilnic) de la diverse site-uri meteo, cu destinatii si obiective turistice care sa atraga sau sa fascineze si copiii pe care care i-am avut in grup. Rezultatul a fost unul minunat, o VACANTA REUSITA IN ANDALUZIA, care ne-a depasit asteptarile si despre care abia astept sa va povestesc mai pe larg!
Tineti aproape!
31 Comentarii
Cum vi s-a părut Tarifa? Noi nu am mai reușit să ajungem!
Tarifa este un oras fff linistit… 🙂
Se simte la tot pasul apropierea sa de Africa si cred ca devine placut tocmai datorita faptului ca nu este asa de cautat de turisti (este ma greu accesibil).
Preturile sunt si ele ok, atat la parcare, cat si la mancare, iar aerul sau de localitate pescaresca il simti parca peste tot.
Tarifa a fost pentru noi momentul nostru de liniste: nu a trebuit sa alergam dupa intrari la obiective turistice, desi recunosc ca gasesti destul de greu loc liber la restaurant pentru un pranz la ora 15:00.
Cam atat imi vine in minte acum, „la foc automat”. 😛
Sper sa povestesc despre el mai pe larg, cat de curand!
Super excursie ! Bravos Alinuta !
Despre pretul biletului la Blue Air: nu aveai cum sa prinzi mai ieftin, pentru ca ai fost in perioada sarbatorilor de Paste. Toata lumea vinde mai scump si nu reduc preturile, pentru ca au clienti, garantat. Eu am fost la o saptamana dupa Paste si am dat 230 eur / 2 pers. cu un bagaj de cala si fara papa. Ai prins un pret bun, pentru perioada respectiva, tinand cont ca nu este o destinatie cu oferta mare si zborul nu este scurt. Orarul a fost ok, asa am fost si noi, tot 8 nopti. Lipsa timpului pentru logistica a contat pentru rezervarile din Alhambra si Real Alcazar ( coada mare si nu ati avut acces la apartamentele regale ). In rest ai facut un program foarte cuprinzator. Pentru turnul din Mezquita, trebuia sa ajungi un pic mai devreme, sa te inscrii la unul dintre tururile zilei (unul la 30 min.), numar limitat de persoane. Am prins abia turul de la ora 17:00.
Noi, fiind fara copii, am optat pentru varianta circuit, bucla. Am avut cazari in 3 locuri: Granada, Sevilia si Fuengirola.
Am vizitat in ordine: Malaga, Granada+Alhambra, Cordoba, Sevilia, Gibraltar, Fuengirola, Banalmadena, Mijas, Caminito del Rey, Anteguera, El Torcal de Anteguera, Ronda, Zahara de la Siera, Setenil de las Bodegas.
Astept continuarea.
Heeei, buna @metal!
Nu stiu de ce, dar am eu asaaaaa… o vaga impresie, cam am fost in Andaluzia cam in aceeasi perioada (22-30 aprilie cumva???). 😛
Intr-adevar, pentru noi a fost o vacanta… WooooW!
Am reusit sa vedem cam tot ceea ce „ardea” mai tare si mai tare dar, bineinteles, ca era loc si de mai bine (zicea carcotasa de mine), daca ne-ar fi ajutat putin si vremea. 😉
Cu Palatul Alhambra a fost intr-adevar „show”, soc si panica atunci cand mi-am dat seama ca s-ar putea sa nu reusim sa il vedem, dar pana la urma am gasit o portita si mi-am vazut visul cu ochii (S_U_P_E_R_B!!!), iar la Real Alcazar m-am bucurat ca nu am stat 2h la coada (mai o inghetata, mai o cafea take -away si a trecut timpul repede).
Ma bucur mult ca ati reusit sa ajungeti in atat de multe locuri!!! Ar fi fost si pacat sa nu profitati din plin de cele 8 zile de hoinareala. 😀 Recunosc ca si eu am tras un pic de grupul nostru si i-am cam „alergat” prin Andaluzia, dar nu am avut incotro. Desi seara ajungeam franti de oboseala la hotel, nu s-au plans nici macar „mofturoasele” mici (de 8 si 11 ani), semn ca si ele au fost super incantate. 😛
Crede-ma ca si eu astept continuarea povestirilor… Am ramas in urma cu multe articole (despre Ravello, Capri, Valencia, Viena, Ischgl…), dar imi este din ce in ce mai greu sa gasesc timp liber pentru scris. Sunt dati cand sunt atat de obosita si coplesita de pb-e, incat nici nu mai vreau sa vad calculatorul in fata ochilor, din contra, fug de el. Sau dati cand sunt total lipsita de inspiratie, de nu pot lega doua cuvinte… Si uite asa se scurg saptamanile, pana la o noua vacanta/ destinatie, cand iar o iau de la capat, cu aceeasi poveste. Noi sa fim sanatosi!!!
Multumesc din suflet ca inca mai treci pe aici, in ciuda absentei mele din ultimele luni (fie ea si motivata).
Tinem legatura, @metal! 🙂
Da, e clar, am fost in acelasi avion si la dus si la intors. Nu te-am vazut din pacate. Ai fost cumva in randurile din fata ? Parca acolo am vazut ca au adus meniuri comandate on-line. Chiar imi pare rau ca nu ne-am intalnit, dar nu stiam unii de altii.
Ce m-a surprins neplacut, a fost coada infernala de la controlul pasapoarte de la sosire. Cred ca am stat peste 30 min. Doar in Canada am mai vazut asa ceva, dar acolo exista o explicatie.
Am spus si o repet: pentru o echipa de 7 persoane, dintre care posibil 3 copii de scoala primara, sa aveti un asa tur de forta, remarcabil !!!
Desi aveam rezervari on line, la Real Alcazar tot am stat 15 min la coada. Sunt 3 cozi: una pt grupuri, una pt cei cu rezervari si una pt cei fara. Prioritate au grupurile, jdemii de chinezi.
…pai m-am gandit eu ca alta combinatie de 8 zile, la o saptamana dupa Paste, nu ati fi avut cum sa aveti! 😉
Daaaaa… noi am fost cei cu meniurile comandate on-line. 😛
Sotul meu facuse o incurcatura cu locurile rezervate (a facut un mixt intre cele pe care ar fi tb sa stam noi si cele ale prietenilor nostri 😀 ), asa ca nu stiam cum sa le mai explic stewardeselor sa ne dea toate caserolele, ca ne descurcam noi cu „imparteala” lor.
Ce mica e lumea, nu-i asa? Las’ ca ne-om vedea noi cu prima ocazie… 😉
Si, app de chinezi: eu am ramas socata cand am vazut la Alhambra o individa cum se tot chinuia sa faca zeci de poze, cu fiecare coltisor sau floricica, dar nu cu ea, ci la niste papusi pe care le tot scotea dintr-o plasa si le aseza in locurile pt fotografiat.
Doamneeeee, multi nebuni pe lumea asta!!! 😀 😛
Pingback: Benalmadena – o surprinzatoare destinatie de vacanta pe Costa del Sol - Jurnalul Alinutei
Asiaticii, in special japonezii, au ciudatii lor. Moda persoanelor denumite”otaku”, care s-a dezvoltat in Japonia, se extinde rapid in Asia si nu numai. Exista festivaluri foarte mari in Asia, America, chiar si in Europa ( vezi Franta, etc ), unde cei fascinati de „cosplay” se intalnesc si isi fac reclama la stilul lor de viata. Maniaci dupa manga si altele asemenea, au fetisuri pentru papusele, imbracaminte, electronica, jocuri viedeo, etc. Sa-i vezi live, la ei acasa, este o experienta de neuitat. Partea buna, inca, este ca in Grecia nu dam de ei 😁, mai putin Atena si Santorini, unde mai apar. Din pacate, chinezii sunt niste taranoi in comportament. Japonezii sunt din alt film.
In Sicilia, am rugat un japonez sa ne faca o poza si dupa ce i-am dat aparatul, inainte sa ne faca poza, s-a inclinat usor si a spus foarte serios: „multumesc ca ati cumparat Nikon”….atunci am decis ca trebuia sa vizitez Japonia.
Hai ca eu cred ca traiesc pe alta planeta… 😛 😀
A trebuit sa caut pe google (wikipedia) ce inseamna „cosplay” sau „manga”.
Pbb ca nu voi fi niciodata fan al acestor „curente”. Sunt demodata rau… 😀
So… Sa inteleg ca Japonia este „your next destination”???
Next este la plaja. In Japonia am fost anul trecut, doua saptamani. Foarte haios sa vezi in fata ta cum apare o „lolita gothic” ☺
…dupa ce ca abia am coborat dintr-o alta galaxie, mai sunt si defazata la capitolul stiri. :))))))
Ma bucur mult de tot pentru voi!!!
In ultimul timp vad din ce in ce mai multi bloggeri care aleg Japonia ca destinatie de vacanta si le citesc review-urile. Nu zic ca nu ma atrage, dar daca n-ar fi drumul asta asa „scurt” pana acolo… 😉
L.E. Interesanta… „lolita” (tot google-ul sa traiasca!)
Daca o sa ai multe intrari pe postul asta sa stii ca eu sunt de vina pentru o parte din ele :)). Asa am facut si cand m-am documentat pentru Skopelos.
Offff, Andreea, imi vine sa mor de ciuda ca nu am mai avut absolut deloc timp sa scriu in detaliu despre fiecare oras din Andaluzia in care am ajuns!!! 🙁
Sunt intr-o permanenta lupta cu viata de zi cu zi, lucru care ma tine departe de lucrul care imi place atat de mult si anume activitatea de pe blog. Daca ai vreo nelamurire sau arde ceva nu ezita sa imi scrii in privat… Te voi ajuta cu cea mai mare placere.
L.E. App, Praga a fost minunata, dar nicio sansa sa scriu despre ea in viitorul apropiat… 🙂
Cand va veni timpul daca nu ma lamuresc din ce ai postat o sa te intreb pe privat, fii sigura :). Si daaaa, Praga e o minune, abia astept sa mai ajung acolo.
Foarte interesant si util articolul! Am fost si eu in Andaluzia in 2012 si am scris din punct de vedere istoric aici:
https://avehistoria.blog/
Buna Aura! 🙂
Imi pare bine sa te cunosc!
Ma bucur din tot sufletul ca ti-a placut articolul, dar si mai mult ma bucura faptul ca, prin intermediul lui, uite, am descoperit un alt blog minunat, fff bine documentat si scris cu multa sensibilitate, pasiune si originalitate.
Felicitari si spor la postat!
Iti voi fi si eu pe aproape… 😉
Alinuta, abia acum citesc ca te-ai inspirat de pe blogul meu, of si eu de-abia ma intorsesem cand ati fost voi acolo, si nu apucasem sa scriu foarte mult. Daca se mai intampla, sa imi scrii si sa ma intrebi, ca iti fac un rezumat :D. Oricum, ati facut o super excursie si ati vazut mai multe decat noi. E tare frumoasa Andaluzia!
Multumim din suflet!!! 😛
Pana la urma ne-am descurcat noi, singurul soc fiind ca nu am stiut ca pt Alhambra trebuie rezervate bilete cu fff multe luni inainte. Dar am fost norocosi si am gasit o portita, palatul fiind principalul motiv din cauza caruia am ales Andaluzia.
Pupici!
Buna, Alinuta, imi poti spune cum ati reusit sa gasiti bilete la Alhambra? Eu caut pentru o saptamana in martie si toata luna e deja booked. Merci
Buna Hanna! 🙂
Asa cum am precizat si in articol, din pacate, pentru vizitarea Alhambrei biletele trebuie rezervate cu cateva luni inainte de calatorie. Eu am aflat asta abia cu vreo doua zile inainte de a pleca, asa ca am inceput sa caut cu disperare un site care mi-ar fi putut oferi o alta varianta de a vizita Alhambra… 🙁
Cautand acum pe mail, am gasit si site-ul respectiv: https://www.mireservaonline.es/ . Singura varianta disponibila a fost un tur privat, mult mai scump decat unul „clasic”, dar avand in vedere ca am fost un grup de 7 persoane, am iesit „binisor” facand media/ persoana. 😉 Acum depinde si de buzunarul fiecaruia, dar noi am fost atat de impresionati de cele vazute si incantati de povestirile ghidei noastre incat am considerat ca au fost cei mai bine investiti 60 eur din toate calatoriile noaste!!! 😛
Multa bafta si voua!
Foarte frumoase pozele.
Multumesc frumos! 🙂
Pingback: Cu copiii in vacanta la Madrid - Jurnalul Alinutei
Pe la toamna mi-as dori si eu sa merg aici. Asa e, primavara, cand e totul verde si proaspat cred ca e mai frumos. Dar parca nu mai am rabdare pana la anul viitor:)
Partea cu nerabdarea o inteleg perfect!!! 😉
Dar sunt convinsa ca Andaluzia e minunata in orice anotimp.
Pupiiiici!
Pingback: Vizitand "Mariposario de Benalmadena" - Jurnalul Alinutei
Buna, Alina! Cum ai reusit sa faci rost de bilete pentru Alhambra asa din timp?? Plec si eu in 2 saptamani, si inca sunt socata… nu mai gasesc bilete si nici eu nu stiam din timp de treaba asta. Poti sa ma ajuti cu un pont? 🙂
Buna Iulia!
Acesta a fost si socul meu, mai ales ca eu am aflat despre toata treaba asta cu 3-4 zile inainte de plecare. 🙁
Sa zicem ca am fost norocosi: dupa ce am studiat fel de fel de site-uri care comercializau bilete de intrare la Alhambra si am vazut eu ca totul era rezervat pt inca doua luni, am dat din intamplare peste un site unde am gasit un tur ghidat privat. E adevarat, a costat ceva mai mult, dar eram 7 persoane in grup (adica doua familii) si nu ni s-a mai parut chiar asa de scump. A fost singura optiune, dar si cea mai fericita, pentru ca am avut o super ghida care ne-a plimbat prin locuri prin care nu ajung toti turistii, plus ca povestirile ei ne-au fascinat pe toti, de la mic la mare. 😀
Daca nu te descurci, imi dai un semn, ca sa caut pe acasa rezervarea facuta!
Pupici!
Multumesc mult pentru pont!!! 🙂 Sper sa gasesc ceva disponibil, desi noi suntem doar 2 si cred ca va fi putin mai greu.. Oricum, in cazul in care nu reusim sa vizitam Alhambra, avem motiv sa revenim. Sunt atatea locuri de vazut in Andaluzia, incat 7 zile cat stam noi mi se pare extrem de putin. :))
Te pup si abia astept sa-ti citesc povestile urmatoare!
Suuuper!
Sa nu ratati https://english.turismodecordoba.org/patios-de-cordoba.cfm!
Gradinile (patio) din Cordoba sunt adevarate minunatii!!!
Pingback: 7 zile de vacanta cu copiii in Sicilia - Jurnalul Alinutei