Va avertizez inca din capul locului ca acesta va fi un articol mai ALTFEL si ca nu voi ezita sa spun lucrurilor pe nume, chiar daca acestea nu vor fi pe placul unora dintre cititori. Sunt lucruri de care noi ne-am lovit in vacanta nostra din Corfu de anul trecut (la sfarsit de sezon estival) si despre care ar fi fost minunat sa stim dinainte, pentru ca socul nostru sa nu fie atat de mare. 🙁
In general, cei care se intorc din insula nu prea obisnuiesc sa povesteasca si despre lucrurile care nu le-au placut! Mai bine sa moara si capra vecinului decat sa se afle ca ori nu le-a priit cazarea ori s-au calcat in picioare pe plaja ori nu prea s-au deplasat prin insula sau pur si simplu nu au mai fost niciodata in Grecia si au crezut ca nu exista minunatie mai mare pe pamant!!! 🙂
Pentru noi a fost cea de-a zecea vacanta petrecuta in Grecia…
Atena, Alexandroupolis, Halkidiki, Seres, Kavala, insulele Thassos, Skopelos, Skiathos, Tsougria, iar in vara lui 2015 Parga si Corfu sunt locurile pe care am reusit sa le vizitam si care m-au facut sa ma indragostesc pentru totdeauna de Ellada!!! 😛
Cineva imi spunea candva (cu rautate, zic eu) ca numarul calatoriilor mele in Grecia este irelevant si ca nu se apuca sa-mi insire mie toate destinatiile de pe mapamond in care a ajuns persoana respectiva. Ei bine, departe de mine gandul de a ma lauda cu asa ceva!!! 🙂 Consider ca este o chestiune puerila, din care intotdeauna va iesi cineva „sifonat” si nu m-as cobori niciodata la acest nivel. Precizarea am facut-o DOAR pentru a se intelege bine, ca nu sunt vreo pitipoanca fitoasa care abia a pus piciorul pe pamantul elen si care se astepta sa gaseasca UAI ca in Turcia, desi Grecia este cu totul alta mancare de peste.
Primele noastre vacante grecesti au fost destul de timide si datorita faptului ca aveam copiii extrem de mici (mezina si-a inceput trainingul acolo inca de cand avea 11 luni 😀 ). Mergeam zilnic la aceeasi plaja, mancam la aceeasi taverna si nu aveam curajul sa incercam lucruri noi. Treptat insa am prins gustul aventurii si al explorarilor, ne-am dorit sa vedem locuri noi, sa cunoastem localnici si sa intram in vorba cu ei, sa combinam statul la plaja cu plimbari prin munti, sate uitate de vreme, manastiri care parca ne asteptau cu usile deschise.
La o vacanta in Grecia nu m-a interesat niciodata piscina din curtea cazarii!!! Din punctul meu de vedere, aceasta nu este decat un moft, mai ales atunci cand marea este la doi pasi de geamul tau! Anul trecut a fost prima oara cand am avut parte de asa ceva, DOAR pentru ca rezervarile pentru insula Corfu le-am facut destul de tarziu, iar noi aveam nevoie de doua apartamente cu sea-view, foarte greu de gasit in aceeasi unitate de cazare, atunci cand gradul de ocupare al zonei este de peste 85%.
Tot ceea ce imi doresc de la un sejur in Grecia este ca acesta sa fie o vacanta activa, care sa combine relaxarea cu explorarea si care sa imi bucure toate simturile: VIZUAL (cu peisajele deosebite), TACTIL (caldura apei marii, finetea nisipului sau rugozitatea stancilor), GUSTATIV (experiente culinare noi sau dintre cele preferate), OLFACTIV (aromele locale) si AUDITIV (valurile marii, zgomotul cicadelor si glasurile pescarusilor).
Stiu… Probabil ca o sa ziceti ca introducerea mea a fost cam lunga (sper eu ca nu si plictisitoare 😛 ), insa mi-am dorit tare mult sa fiu inteleasa BINE de toata lumea, nu numai de apropiati sau prietenii care ma cunosc de un car de ani.
Sa revenim la oile noastre…
In cele 7 zile petrecute in insula Corfu, am incercat din rasputeri sa regasesc farmecul si ospitalitatea cu care eram noi obisnuiti in vacantele din Grecia dar, din pacate, ne-am ales doar cu franturi, din care ne-a fost foarte greu sa construim un minunat puzzle, care sa ne ramana la suflet.
Ce mi-a displacut atat de mult in Corfu?
1. Traficul infernal din insula
In prima zi, ne-au trebuit 2 h ca sa ajungem din localitatea Lefkimi (portul unde am debarcat de pe feribot), pana la locatia cazarii, desi a fost vorba de numai 60 de km. Ca sa va faceti o idee, ultimii 19 km, respectiv cei care despart Corfu Town de localitatea Barbati (destinatia noastra finala), i-am parcurs in aprox. 1 h. 🙁
Am zis ca poate am fost noi ghinionisti… Da’ de unde?
Zilele urmatoare am avut parte de aceleasi experiente in trafic: viteza medie de 20-30 kmph, coasta estica EXTREM de aglomerata (autocar – 3 turisme – scuter – ATV – autobuz – 2 motociclete pe mijlocul drumului – masina de gunoi etc… etc… etc), drum sinuos, curbe in panta, sosea cu fff multe locuri in care nu era loc de trecere decat pentru o singura masina, semafoare „in the middle of nowhere” samd. Te urcai relaxat in masina si ajungeai la destinatie cu nervii facuti praf, cand soarele era deja de multa vreme pe cer!!!
So… Daca va stiti mai plimbareti sau va plac vacantele active, inarmati-va cu foooooarte multa rabdare, pentru ca insula Corfu va fi o adevarata provocare pentru voi!
2. Lipsa de ospitalitate specific greceasca
Inca din prima zi a sejurului am pornit cu stangul si din acest punct de vedere…
Timp de aproape 2 h, in soarele amiezii si cu copiii de mana, am cautat o taverna unde sa putem manca ceva. La prima dintre ele am fost intampinati de un refuz categoric, cum ca degeaba vedem noi doua mese goale, caci de fapt ar fi rezervate. Ne-am invartit vreo 20 de minute pe acolo, timp in care toata lumea dadea din umeri si nu ne lamurea nimeni nimic, ci doar ca ar fi bine sa plecam in alta parte.
OMG??? Trimisi la plimbare in Grecia? Ei, bine, uite ca da! Si, din pacate, nu a fost un caz singular in Corfu. 🙁
Ne-am continuat drumul pe jos (aproape 1 km) pana la urmatoarea taverna. Ne-am oprit in fata ei si ne-am bucurat cand am vazut la intrare un afis mare cat toate zilele: „Bucatarie traditionala corfiota!” Aici am sperat noi ca va fi bine. Intram… nimeni prin jur! Ma duc spre bucatarie, de unde iese o domnisorica pe care o intreb daca putem manca acolo. Se uita la ceas si-mi zice ca da, pentru ca inca nu era ora 16, cand se inchidea „pravalia”. Ne-am indreptat spre o masa, am asteptat si iar am asteptat si cand am vazut ca nu mai vine nimeni timp de un sfert de ceas, ne-am ridicat si am plecat.
Ne-am reintors la cazare, am luat masinile si ne-am indreptat spre plaja din localitatea Barbati, fiind cea mai apropiata de noi. In dreptul primei intrari catre aceasta nu am mai gasit locuri de parcare. Am facut cale intoarsa si abia-abia am gasit un loc unde sa ne putem lasa masinile, spre capatul statiunii. Rabdarea noastra era deja pe sfarsite. Prima taverna iesita in cale era full, iar la urmatoarea abia am gasit o masa libera.
„Inseamna ca aici se mananca bine de este asa de aglomerat!” ne-am zis noi.
„Suc de mere?” „Nu mai avem!”
„Bere?” „S-a terminat si aia!”
Nici macar banalul Gyros nu il mai aveau disponibil, in schimb pizza si paste la greu, ca doar italienii sunt clientii lor No.1, nu-i asa? Ma uitam la ei prostita si ma intrebam daca nu cumva am ajuns in alta parte decat in Grecia mea iubita!?!
Am mancat ce am gasit, pentru ca se apropia deja de ora 17, iar noi eram plecati din Parga din zori, dupa care am inceput sa trimit mesaje disperate de ajutor prietenelor mele care mai fusesera in Corfu, pentru ca imi era foarte teama sa nu patim acelasi lucru si in alte parti. Asa am aflat ca si ele au trecut prin situatii similare, cand au vizitat pentru prima oara insula Corfu… 🙁
Un alt aspect al lipsei de ospitalitate corfiota a fost faptul ca, la cazare, ne-au fost date in primire cheile, am fost intrebati de femeia de serviciu daca totul este ok, dupa care nu am mai vazut pe nimeni pe acolo timp de 7 zile, nici macar atunci cand am telefonat gazdelor sa le semnalam niste probleme aparute. Desi costul unui apartament pe noapte a fost cu 30 % mai mare decat in Parga (si fara mic dejun inclus), facilitatile de care am avut parte au fost mult sub nivelul celor de pe continent. Cand voi avea dispozitia necesara, probabil ca le voi face un review „pe cinste”!!! 😛
Dar asta nu inseamna ca nu am gasit si greci de treaba! 😉 Se pare ca pe partea vestica a insulei locuitorii sunt mult mai amabili, acolo avand parte de experiente foarte placute, care au mai sters cu buretele neplacerile din zilele anterioare.
3. Cazarea in partea estica a insulei
Asta cred ca a fost cea mai mare greseala a noastra (si pe care mi-o asum cu multa responsabilitate!!!): sa alegem o locatie de cazare in partea estica a insulei! Este sufocant de aglomerata!!! 🙁
Oriunde ne-am fi dorit sa ajungem in Corfu (plaja sau atractie turistica), necesita cel putin o ora de sofat, dupa care sigur aveai nevoie de o tarie sau o cafea buna, care sa te mai calmeze un pic. Eu nici acum nu inteleg fenomenul si cauza acestei aglomeratii avand in vedere ca, din punctul meu de vedere, aceasta parte nici nu este chiar atat de spectaculoasa ca cea din vest, care are tarmuri mult mai inalte si golfuri pline de verdeata.
Partea estica a insulei Corfu este reprezentata de o insiruire de statiuni liniare, cu o fasie ingusta de plaja, traversate de un drum principal paralel cu marea, cu masini parcate de o parte si de alta a localitatilor si de obicei lume multa (sa fi vazut in Ipsos ce populatie era pe strada la ora 5 dimineata 😀 ).
Drept urmare, permiteti-mi sa va dau un SFAT: cautati cazare intr-una din localitatile de pe partea vestica a insulei, recomandarile mele fiind Paleokastritsa (care insa este ceva mai aglomerata) si Agios Gordios (preferata mea).
4. Faptul ca pe unde te duceai localnicii incercau sa profite de tine
Moaaaaa… Rad eu rad acum, reamintindu-mi experientele prin care am trecut, dar atunci recunosc ca lucrul asta chiar m-a scos din sarite!!! 😀
Cand ne-am dus la Glyfada Beach, abia-abia l-am convins pe-un baietas de-acolo sa-mi permita sa fac cateva fotografii plajei, deoarece nu vroia nici in ruptul capului sa ne lase sa intram cu masina in locul special amenajat pentru parcare, fara a plati o taxa.
De cireasa de pe tort insa am avut parte atunci cand ne-am dorit sa vedem Canal d’Amour! Singurul loc de parcare din zona era cel din dreptul plajei de langa faimoasa atractie turistica a insulei. Un individ ne-a facut semn unde sa ne lasam masinile, fara a ne preciza insa care sunt si „regulile jocului”. Ne-am luat lucrurile din portbagaje si ne-am ales un loc pe una din extremitatile plajei. Nici n-am apucat bine sa ne dezbracam, caci si vine o domnisoara pusa pe fapte mari, care ne-a spus din start faptul ca nu avem voie sa stam acolo decat daca vom comanda obligatoriu de la bar cate o bautura pentru fiecare din cele opt persoane din grupul nostru (inclusiv pentru copii si chiar daca nu ocupasem decat 2 umbrelute si 4 sezlonguri) si vom manca dupa-amiaza la restaurantul lor!
La mine toate-s bune si frumoase pana cand ma obligi sa fac ceva impotriva vointei mele!!! 🙁 Mi se parea corect sa platesc o taxa/ sezlong sau sa comand o bautura in functie de numarul scaunelor de plaja inchiriate (asa cum se obisnuieste), decat sa fim luati de fraieri si sa ma coste dublu toata „distractia”, plus sa iau masa in restaurantul lor super-comercial. Asa ca le-am refuzat politicos oferta „generoasa”, ne-am strans frumusel lucrurile si am plecat, chiar daca asta a insemnat sa ratam Canal d’Amour pentru ca, evident, alt loc de parcare nu am mai gasit in zona. Ei abia asteptau sa eliberam sezlongurile, deoarece valuri intregi de alti fraieri stateau la rand sa ne ia locul!
5. Italienizarea meniurilor grecesti
Faptul ca dupa greci, turistii italieni sunt cei mai multi din insula, nu mai este nici-un secret pentru nimeni! Acestora le e foarte usor sa ajunga aici, avand trasfer direct cu feribotul din Venetia, Ancona, Bari sau Brindisi.
Nu m-a deranjat absolut deloc prezenta lor masiva, desi recunosc ca, observand comportamentul unora dintre ei, m-am simtit si mandra ca sunt romanca 😛 , in schimb mi s-a parut oarecum strigator la cer faptul ca meniurile restaurantelor sau tavernelor pe care le-am frecventat sa contina mai multe preparate italienesti (gen pizza, multe feluri de paste si lasagna), decat cele grecesti sau specific corfiote.
Pana si banalul „Pastitsio”, nu mai purta denumirea lui originala, ci pe cea de „Lasagna grecesca” care, de altfel, a devenit si preferata mezinei noastre. Eeeeeei, banuiesc ca suna mult mai bine pentru turistii italieni in felul asta, nu-i asa? 🙁
6. Apa rece din Paleokastritsa
Recunosc ca mie nu imi place apa rece ca gheata nici cand o beau, nici cand ma spal pe dinti, iar daca marea nu e suficient de calda pentru gustul meu, n-ai sa ma vezi balacindu-ma in ea.
Ei bine, Paleokastritsa a fost singurul loc din Grecia in care am fost pana acum si in care nu am putut inota. Si asta nu din cauza valurilor sau a curentilor puternici, ci datorita faptului ca era EXTREM DE RECE!!! Despre lucrul asta mai citisem eu cate ceva, dar nu mi-am putut inchipui ca voi sta chiar pe buza apei si ca nu voi putea sa intru in ea. Mai jos aveti o fotografie facuta dupa orele amiezii, chiar de pe sezlongul unde stateam la plaja. Desi era fff aglomerat in jurul meu, dupa cum observati si voi, lumea nu prea se inghesuia la scaldat… 🙁
7. Apa murdara din Sidari
Sa ma ierte Dumnezeu, dar o apa mai murdara ca in zona Sidari nu am mai vazut in Grecia, nici macar dupa o noapte de ploaie sau furtuna! Prima oara am ajuns in dreptul plajei principale a statiunii, loc in care nici nu am indraznit sa cobor din masina cand am vazut atata negreala in apa si alge pe malul ei. Apoi ne-am dus pe plaja de langa Canal d’Amour, despre care nu pot spune ca arata cu mult mai bine…
Pai se compara balta tulbure din Sidari cu minunatia de apa din Paleokastritsa??? Sper din tot sufletul sa fi fost doar o intamplare, nu stiu ce sa zic, dar am aflat ulterior ca s-au mai plans si altii de acelasi aspect.
Wooow… Probabil ca acum o sa ziceti si voi ca mine anul trecut, ca nu veti mai calca niciodata in Corfu!
Ei bine, nici chiar asa!!! Insula are si partile ei bune, despre care am povestit cu mare drag in articolul referitor la Vacanta in Grecia 2015. Iar daca veti avea o companie placuta si veti sti cum sa va feriti macar de o parte dintre neplaceri, cu siguranta veti avea parte o vacanta minunata in insula Corfu.
Sfatul meu este sa va documentati fff bine inainte de a face o rezervare, atat asupra localizarii cazarii, cat si a tavernelor „prietenoase” cu clientii si a obiectivelor turistice care merita cu adevarat a fi vizitate. Persoanelor foarte comode si care-si vor dori o vacanta lipsita pana si de cea mai mica grija, eu le voi recomanda insa sa-si achizitioneze un sejur All Inclusive (optand pentru zborul cu avionul pana in insula), nefiind nevoie sa iasa din Resort decat foarte rar… In felul acesta, totul va fi perfect! 😛
Am sa va povestesc cat de curand si despre experientele noastre culinare din zona, despre plajele mai mult sau mai putin spectaculoase pe care am reusit sa ajungem si despre alte atractii care va pot face vacanta mai frumoasa!
So… stay tuned! 😉
39 Comentarii
O mica observatie legata de „italienizarea” din Corfu.
Insula a fost vreo 400 de ani sub stapanire italiana (siciliana si venetiana), deci de-asta o sa gasesti multe lucruri italiene acolo.
Asta e un mare adevar!!!
Doar ca, recunosc cu toata sinceritatea, ma asteptam sa gasesc acolo mai mult din Grecia si mai putin din Italia. Ceea ce s-a si intamplat, doar ca numai in anumite regiuni…
Corfu Town, de exemplu, clar face parte din alta poveste decat cea elena (iar exemplele pot continua). 😀 😛
Am citit si eu articolul tau si fiindca am fost anul trecut in Corfu si am stat in Ipssos, langa Barbati, pot spune ca sunt de acord cu unele aspecte relalate de tine si cu altele nu.In primul rand, cei mai multi care aleg cazarea in vacante se uita intai la bani, la buzunar si aleg cazarea dupa acest aspect.Chiar daca poate si eu personal mi-am dorit sa stau pe partea vestica, nu stiu daca as fi putut renunta la sejurul meu de 10 nopti cu demipensiune la 128 E cat am si dat ca sa stau in Ipssos si nu in Paleokastritsa.
Ipssos este o statiune animata, aglomerata ,era un furnicar , iar fata de Dassia era incomparabil mai frumoasa si mai animata.Dar acum sincer, tu cum te-ai fi simtit sa fii singura pe acolo in vacanta?eu m-as fi simtit groaznic, sa nu vad tavernele acelea animate, muzica, oameni la plaja, oameni pe scutere, turisti peste tot, intr-un cuvant-oameni in vacanta .Nici mie nu mi-au placut scuterele, erau zeci, sute, trebuia sa ne ferim de ei noi, care eram cu masina, ca pe ei nu ii interesa acest lucru.Si ce sosele inguste au, bine ca nu am patit ceva pe acolo ca aia ar mai fi lipsit.Ai fost la Canal D’Amour.Nu ai pierdut nimic ca ai plecat de acolo, ai vazut si tu ce mare murdara era, eu nu stateam la plaja nici gratis sa imi ofere masa la restaurant acea femeie.Acolo am lasat masina pe o straduta laturalnica, la umbra unui copac si am mers pe jos.
Iar in privinta tavernelor, erau atat de multe in Ipssos, fiindca acolo am stat, despre Ipssos zic acum, ca nu stiam la care sa intram sa gustam ceva,mancare se gaseau din belsug, variatiuni asemenea.Eu pentru Corfu am avut un plan de vacanta, am stiut dinainte ce locuri trebuie sa vad neaparat si asta am si facut pe insula.Eu am amintiri frumoase din vacanta in Corfu chiar daca am vazut gunoaie peste tot la ei, am cautat sa vad partea frumoasa a lucrurilor, pana la urma ei raman acolo, dar vacanta mea se termina si era pacat sa imi amarasc sufletul cand cu una, cand cu alta.Ai zis ca grecii incercau sa profite si sa va puna la plata la parcare.Unde nu e asa? daca mergi la Kusadasi, la fel va fi la cateva obiective turistice, daca mergi in Lefkada, tot la fel va fi.Ti-as recomanda o vacanta viitoare in Lefkada, in Nidri, acolo sunt multe taverne chiar pe malul marii si acolo sta cineva afara in fata fiecarei taverne si te invita inauntru sa servesti ceva.Ai la intrare lista de meniuri si preturile lor..Incearca o taverna cu mancare traditionala cum este Simposio, care are si seara greceasca.Si inca ceva: Corfu nu este Lefkada dar si invers e valabil..Poate si sper ca Lefkada sa fie mai pe gustul tau.Si daca in vacantele tale viitoare vei mai intalni cazuri care te vor mahni, incearca sa nu le pui la suflet, sa treci peste ele, incearca sa iti traiesti vacanta cu adevarat.
Buna Adina! 🙂
In primul rand vreau sa imi exprim regretul profund pentru valul de „antipatie” pe care l-am starnit in randul catorva dintre fanii inraiti ai insulei Corfu, imediat dupa publicarea acestui articol! Nici prin cap nu mi-a trecut ca se va ajunge la jigniri si la apelative pe care eu nu le-as folosi nici macar la adresa animalelor din ograda (stai linistita, nu e cazul tau, care te-ai exprimat extrem de civilizat, dar se stiu ei care sunt cei la care fac referire).
Hai sa lamurim cateva lucruri…
1. Perioada in care am fost noi in Insula Corfu a fost JUMATATEA LUNII AUGUST, cunoscuta in toata Grecia ca fiind perioada de varf a sezonului estival si cea mai aglomerata din an (este perioada in care atat grecii, cat si vest-europenii au drept la concediu de odihna)! Din pacate, alegerea ei nu a depins de vointa noastra, ci ca urmare a unei conjuncturi.
2. Prin acest articol, nu mi-am propus sub nici-o forma sa denigrez in vreun fel Insula Corfu, ci doar sa ii avertizez pe cei care se pregatesc sa mearga pentru prima oara acolo, ca pot exista si astfel de probleme, pe care le-ar putea evita!!! A fost singura mea intentie! M-am gandit ca poate printre ei vor fi si familii cu copii mici (asa cum a fost si cazul nostru) si ca ar fi pacat sa se chinuie si ei asa cum am facut-o noi…
3. Cazarea in Barbati ne-am ales-o DOAR pentru ca nu am gasit pe nicaieri in apropiere de Corfu Town 2 apartamante cu sea-view, pt doua familii cu cate doi copii. M-am gandit ca fiind atat de aproape de oras ne-am fi putut plimba in fiecare seara pe-acolo, asa cum am facut si in Thassos si in Skopelos si in Skiathos. Ei bine, realitatea a batut filmul si ne-a cam stricat socotelile de acasa…
4. Ipsosul imi e tare drag, pentru ca acolo m-am reintalnit cu o prietena din tara pe care nu o mai vazusem de ani de zile, pentru ca acolo am mancat cele mai bune clatite, am baut un Aperol Spritz foarte bun si tot de acolo ne-am facut si cumparaturile, suveniruri pentru cei din tara. NU AM AVUT NIMIC impotriva animatiei din statiuni (din contra, si noua ne-a placut fff mult), dar pe sofatul haotic al unora dintre turisti, cel in reluare al grecilor, cel pe mijlocul strazii al atv-urilor (ai caror posesori ma indoiesc ca posedau vreun carnet de conducere, dupa comportamentul lor din trafic) DA, am fost fff suparata!!! 😛
5. Am fost acuzata ca am vrut sa intru cu masina pe plaja la Canal D’Amour sau sa o parchez in vreo taverna… 😀 Atatea ineptii emise de acelasi neuron eu nu am mai vazut de foooooarte multa vreme (am crezut ca pe grupurile de travel sunt oameni mai civilizati).
Ei bine, eu la ura nu pot raspunde tot cu ura asa ca voi mai face urmatoarele precizari…
Daca am zis „singurul loc de parcare din zona era cel…” inseamna ca m-am referit strict la un loc de parcare special amenajat (public sau privat). Atata vreme cat in acel loc organizat, in care erau parcate frumos, la rand si alte masini ale turistilor, nu era nici-un afis cu „Parcare privata” sau „Only for our Clients” sau „Taxa este de…”, CLAR ca cei de la restaurantul respectiv au comis un abuz, iar eu nu sunt de acord cu abuzurile de nici-un fel. Preferam sa platesc 5-10 eur (pt ca atat costa stationarea) decat sa fim luati de prosti.
Ei bine, acel loc de parcare nu era nici pe plaja, nici macar langa ea, ci pe o strada laturalnica, perpendiculara oarecum pe o alta plaja paralela cred cu Canal D’Amour. Acum, fie vorba intre noi, si eu ii urasc pe bizonii din trafic si nu m-as comporta neve-ever ca vreunul dintre ei!
Nu esti prima persoana care imi spune ca n-am pierdut nimic nevazand Canal D’Amour. 😀 , dar ma bucur ca si tu imi confirmi ca era murdara apa. Am tot stat sa ma gandesc care ar putea fi cauza si ma gandesc ca poate e vorba de compozitia nisipului de pe fundul marii (o fi mai malos, nu stiu).
6. Daca prima noastra experienta culinara a fost un mare ghinion, ei bine, urmatoarele au fost fff ok. Daca vei avea rabdare sa astepti si urmatoarele mele articole, poate ca o sa te convingi si singura de asta.
7. Cred ca iti inchipui ca nici eu nu m-am dus in Corfu cu lectiile nefacute si am stiut fff bine ce vreau sa vad si unde vreau sa ajung! 😉 In mare parte, am reusit sa imi ating cam toate obiectivele, dar numai eu stiu cu cati nervi facuti… 😀
8. Referitor la amintirile frumoase din Insula Corfu, poate vei avea curiozitatea sa citesti si articolul subliniat cu culoarea albastra in materialul de mai sus („Vacanta in Grecia 2015”) si foarte curand sper sa reusesc sa povestesc si despre locurile minunate in care am reusit sa ajungem. Sunt convinsa ca nu ma vei mai judeca gresit, cum au preferat sa o faca altii, in loc sa se documenteze un pic inainte de a deschide gura (pardon, a folosi tastatura). 😉
9. Uite ca gunoaie eu nu am vazut in Corfu… Oare sa ma bucur sau nu, ca nu mai stiu nici eu ce sa mai cred dupa toate ocarile primite in ultimele 24 h! 😛 Cat despre parcarea cu taxa sa stii ca noi nu ne-am eschivat niciodata de la plata ei: este un lucru normal si civilizat.
10. Un lucru pe care nu stiu daca l-am accentuat cum trebuie a fost faptul ca sejurul nostru din Corfu a fost cea de-a doua parte a vacantei de anul trecut din Grecia, primele 5 zile petrecandu-le in Parga. Desi se afla la doar o aruncatura de bat de insula, NU EXISTA GRAD DE COMPARATIE INTRE ELE, din nici-un punct de vedere. Acolo am avut parte de un sejur de vis, intr-o locatie de vis, cutreierand plaje de vis si avand interactiuni numai cu greci de toata isprava. Daca se intampla sa nu aiba locuri suficiente la masa, nu ne trimiteau la plimbare, ci ne serveau cu cate o bautura ca sa ne fie asteptarea mai frumoasa pana se elibera o masa. Asa se face turismul in Grecia!!!
Cum sa iti trimiti clientii la plimbare??? Cum??? Numai in Corfu mi s-a intamplat asa ceva, crede-ma!!!
In final, iti multumesc din suflet pentru pontul cu LEFKADA!!!
Nu se stie niciodata de unde sare iepurele… Tinem legatura! 😉
Daca stai sa citesti printre randuri ajungi sa distingi lucurile bune de cele mai putin bune ! Ca exemplu, desi am fost o singura data in Lefkada si mi-a placut extrem de mult, nu as recomanda niciodata o cazare in Nidri…de fapt nu as recomanda sub nici o forma cazarea si excursiile pe partea estica !
Buna Alina. Imi pare rau sa vad ca ai fost atat dr nemultumita de tot, sau aproape tot ce inseamna Corfu insa mi se parea ca povestesti de o cu totul alta Corfu pe care eu am cunoscut-o acum ceva ani. Sidari.. E locul de care m-am indragostit alaturi de Paleokastritsa. Nu apa murdara, ospitalitate de vis de care si acum imi amintesc cu foarte mult drag.. Privelistile de vis, traficul intr-adevar in apropiere de Corfu Town era cam dificil insa e unul dintre motivele pentru care noi am preferat sa circulam cu trenul si metroul in Atena in loc sa mergem cu masina. Sper doar sa nu fi avut tu prea mult ghinion.
Buna Corina! 🙂
De la a semnala unele probleme REALE cu care ne-am confruntat in varf de sezon in insula si pana la a trage concluzia ca am fost ” nemultumita de tot, sau aproape tot ce inseamna Corfu” eu zic ca e cale luuuuunga, dovedindu-mi inca o data ca tu nu ai reusit sa lecturezi acest articol decat „pe diagonala”!!! Chiar in primul paragraf al articolului, am facut trimitere la concluziile vacantei noastre din Grecia de anul trecut, in care am enumerat CEL PUTIN 10-11 lucruri/ locuri/ activitati de care noi ne-am indragostit in Insula Corfu. Din cate observ eu insa, nimeni nu e interesat si de acea parte, ci doar de faptul ca am avut curajul sa spun pe nume unor lucruri mai neplacute de care ne-am lovit in insula si pe care nu le-am gasit nicaieri amintite TOATE, macar in treacat, desi m-am documentat multe saptamani inainte de plecarea noastra in Grecia!
Nu am putut sa nu remarc acum fotografia ta de profil, care mi-a confirmat faptul ca esti o persoana foarte tanara… 😀
Cand o sa mai treaca timpul si vei avea si tu copiii tai (daca-ti vei dori vreodata asta), sunt tare curioasa daca te vei simti ok si relaxata, tinandu-i in concediu cu orele in masina, incercand sa ajungi in locuri care nu se afla la distanta mai mare de 30km de voi… sau cand vei constata ca descrierile de pe site-ul cazarii sunt mincinoase si in loc de cateva sute de metri pana in centrul localitatii de fapt sunt vreo 2 km… sau ca atunci cand ajungi la vreo taverna unde vezi 2 mese libere esti trimis la plimbare cu tot cu copiii tai infometati pe motiv ca „acelea sunt locuri rezervate”… si lista ar putea continua…
Sincer, ma bucur din tot sufletul ca experienta ta in Corfu a fost una de neuitat: asta este si obiectivul nostru de fiecare data cand ne ducem in Grecia (iar pentru noi anul acesta va fi pentru a zecea oara 😉 )!
Nu am vazut insa legatura discutiei noastre cu Atena, desi nici nu cred ca are vreo importanta… Atata vreme cat inca mai putem colinda Hellasul in lung si in lat cu autoturismul personal, nici nu concep un alt mijloc de transport pentru o vacanta reusita!
Acum… asta e! Trebuia sa se faca intr-un fel sau altul si o ierarhizare a destinatiilor noastre din Grecia, iar faptul ca insula Corfu se afla pe ultimul loc in topul preferintelor noastre nu mi se pare o catastrofa… E DOAR o parere personala si nu un capat de tara si nici motiv sa ne dam in cap unul altuia! E normal sa avem gusturi diferite, iar loc sub soare exista pentru toata lumea… 😉
Concluzia: DA, se poate spune ca am avut parte si de putin ghinion, dar asta nu inseamna ca am avut o vacanta ratata!!! Am „prostul obicei” de a ma descurca in orice conditii si de a face lucrurile sa se intoarca in favoarea noastra, indiferent de situatie. 😛
Vacante minunate iti doresc si tie!!!!
Buna Alina.
Nu vreau sa critic ci doar sa faci o comparatie reala a celor doua plaje. Canal D’amour – apa nu este murdara, pedologia acestui loc face ca apa sa fie mai tulbure. Acele „stanci” sunt nisipoase (formate din nisip). Acum. Paleokastritsa-apa este curata din cauza rocilor erodate sau mai putin erodate. In ceea ce priveste restul comentariilor, cred ca inainte de a veni in Kerkyra (asa numesc grecii insula) trebuie sa stii ce doresti de la aceasta insula. Ex. Eu am vrut sa explorez insula. Asa ca am apelat la Safari Adventures. Timp de doua zile poti vedea ce nu vad deobicei turistii pentru ca nu sunt prea cunoscute. O zi am mers in zona de nord iar o zi in zona de sud. Am vizitat sate parasite ale localnicilor care s-au refugiasera in munti de frica piratilor. Incepand cu anii 60 localnicii s-au mutat langa mare folosindu-si pamanturile in scopuri turistice. Am aflat lucruri incredibile. Casele in interior aratau ca in jocul UNCHATER (PSP 4). Ne-au aratat cele mai bune locuri de unde poti vedea insula. Cat despre Pensiuni sau hoteluri cu vedere spre mare……asta depide de ce buget dispui. Exista locatii unde au acces direct la plaja.Cea mai buna mancare o gasiti la tavernele de familie din munti. Dar exista si taverne despre a caror existenta nu au fost mentionate nicaieri. Un exemplu este taverna CAVO BARBARO din Avlaki. Trebuie musai sa va faceti rezervare. Altfel nu gasiti loc daca doriti sa mancati seara. Poate in viitor o sa va pot relata despre experientele minunate si unice din Corfu.
Buna Adriana! 🙂
Stai linistita, sa stii ca eu sunt dispusa sa accept criticile, atata vreme cat sunt constructive si putem invata ceva din ele.
In ceea ce priveste comparatia dintre cele doua plaje, cred ca s-au inteles deja explicatiile din commenturi de mai jos, dar asta nu inseamna ca cele doua inconveniente dispar ca prin minune! „Metehnele” lor raman, indiferent de cate „scuze” le-am putea gasi…
Cat despre ceea ce ne-am dorit de la insula asta, cred ca a fost fff clara intentia noastra inca de la inceput: colindatul plajelor! Faptul ca acest lucru a fost ingreunat de conditiile enumerate mai sus a fost o combinatie de factori pe care am putea sa-i numim si ghinion, dar si consecinte inerente ale varfului de sezon.
Multumim din suflet pentru recomandari! 😉
Sper ca ele sa fie luate in considerare de catre cei care dau din intamplare peste aceste articol si vor sa isi alcatuiasca o lista de lucruri pe care trebuie sa le faca sau sa nu le rateze in insula Corfu!
Vacante frumoase sa avem! 😀
Am fost de trei ori in Corfu, ultima dată în 2014.
Pentru că de fiecare dată am avut mijloc de transport personal sau închiriat cred că în total am parcurs în insulă circa 2000 km, deci am „văzut-o” destul de bine, cu bune și rele.
Traficul în zona Corfu Town este într-adevăr infernal, iar în plin sezon parcarea este o problemă greu de soluționat în jumătatea nordică a insulei. Spun greu și nu imposibil, pt. că dacă ești dispus să-ți asumi plata taxei în parcările private, atunci mai ai o șansă să nu-ți lași mașina foarte departe.
Mâncarea corfiotă este destul de anostă, adică (exceptând fructele de mare) au vreo 4-5 feluri de mâncare.
Atâta timp cât italienii vor fi încă turiștii majoritari în Corfu, pizza și spaghete vor fi peste tot (spre norocul celor care nu mînuncă preparate din pește ca mine).
Apa la Sidari e murdară pentru că fundul mării este lutos, ca și șărmul de altfel. Deci în apă nu e nisip sau piatră ci pământ. Dacă vrem apă super limpede, atunci ne îmbrăcăm cu un tricou de neopren de 1,5 mm grosime și facem snorkeling la Paleokastritsa.
Dacă vrem apă clocită (+27-28 C) atunci facem baie pe coasta de est la Dassia sau Ipssos.
Corfu este in bună parte o insulă comercială și foarte aglomerată de turiști. Nu de puține ori am avut și eu senzația că la un moment dat corfiotului i se face lehamite de atâta muncă (mai ales spre sfârșit de sezon) și nu mai poate juca teatru cu amabilitatea și ospitalitatea față de turiști. dar de regulă asta se întâmplă acolo unde afluxul de turiști este maxim și mai ales acolo unde au (aproape) certitudinea că turiștii nu se mai întorc și a doua oară în același sejour.
Salut Eugen! 🙂
Ma bucur sincer sa primesc un feedback cat se poate de obiectiv si din partea cuiva care a fost de mai multe ori in Corfu. Tot ceea ce ai povestit tu aici imi intareste convingerea ca, in cazul nostru, nu a fost vorba numai de ghinion, ci ca asa stau lucrurile in general in insula…
Cu parcarea in Corfu Town am rezolvat-o si noi pana la urma, exact pe strada care delimiteaza partea sudica si vestica a Noii Fortarete. Dar stii tu cum se spune: e greu prima oara, pe urma te inveti cu necazul! 😛
Ne-am luptat cu aglomeratia doar pana am ajuns acolo, pe urma a fost extrem de simplu. Nu am fugit niciodata de parcarile cu plata, din contra, ne simtim mai in siguranta sa ne lasam masinile in astfel de locuri…
Mersi si pentru explicatia pe care mi-ai oferit-o in legatura cu apa din Sidari: mi-ai confirmat banuiala pe care mi-am exprimat-o putin mai sus, intr-unul din comentarii. Cat priveste baia in mare, sa stii ca si noi am facut oriunde in alta parte decat in Paleokastritsa, in apa fff buna si calda, cea din Porto Timoni ramanand pentru noi „the best of”! 😉
Si, nu in ultimul rand, iti multumesc pentru interventia ta de foarte mult bun simt, pentru ca ce mi-au auzit urechile (mai bine zis ce mi-au vazut ochii), dupa publicarea acestui articol pe diverse grupuri de travel, mi-a lasat un gust ffff amar si m-a determinat sa stau o perioada departe de blog…
Alina, m-ai băgat puțin în ceață. La început zici că ai plecat în vacanță la sfârșit de sezon estival, apoi, într-un comentariu, zici că ai fost la jumătatea lui august. Ceea ce numai sfârșit de sezon nu este…
Altfel, constat că principalele motive generatoare de situații neplăcute au fost date de aglomerație. Încearcă aprilie sau mai, și s-ar putea să ai altă impresie!
Călătorii plăcute, în continuare!
Buna Marius! 🙂
Voi incerca sa aduc cateva lamuriri suplimentare care (sper eu 😛 ) vor reusi sa te scoata din „ceata”…
Pentru mine, sezonul estival inseamna atat timp cat pot face plaja, baie si snorkeling in apa calda si limpede a marii, respectiv sfarsitul lunii iunie – sfarsitul lunii august. 😀 Din motive obiective, in acel an a trebuit sa asteptam a doua jumatate a lui august pentru a pleca in Grecia, iar vacanta noastra s-a intins pe 15 zile, fiind compusa din trei destinatii: Parga, Corfu si Thassos (in aceasta ordine). De aceea am si facut afirmatiile respective, fara intentia de a induce in eroare pe cineva! Probabil ca daca ai fi citit si celelalte trei articole referitoare la acea vacanta, ai fi inteles cum au stat lucrurile atunci. Ideea era ca am parasit insula Corfu in data de 28 august, justificand intr-un fel ceea ce am scris eu mai sus. 😉
Poate ca ai sa te intrebi de ce nu includ inceputul lui septembrie in perioada de sfarsit de sezon estival. Ei bine, nu stiu daca ai urmarit evolutia starii vremii din ultimii ani, dar Grecia s-a confruntat cu multe ploi, inundatii si scaderi bruste de temperatura, care au cam stricat concediile celor care si-au ales acea perioada de vacanta. Din aceasta cauza, eu prefer sa o ocolesc… Sper ca in viitor lucrurile sa se schimbe in bine (zic eu), pt ca ar fi foarte trist sa astepti vacanta timp de un an de zile si sa nu te poti bucura de ea.
Cat despre vizitarea Greciei in aprilie sau mai, ei bine, nu as face o astfel de calatorie decat pentru vreun Paste petrecut in Santorini sau la Meteore. 😛 Aglomeratia din Corfu, de care povesteam, se datoreaza in principal infrastructurii si proastei organizari a localnicilor, nu neaparat din cauza invaziei de turisti. Intotdeauna am zis ca e loc sub soare pentru toata lumea! 😀
Nu stiu daca stiai, dar anul trecut, de exemplu, gunoaiele menajere nu au fost ridicate timp de mai multe saptamani, insula devenind un adevarat focar de infectie. Se pare ca expirase contractul cu firma care se ocupa de acest serviciu si nu s-au mai inteles intre ei. Dupa cum observi, sunt multe lucruri despre care agentiile de turism sau bloggerii platiti sa povestesca despre resorturile de acolo se feresc sa pomeneasca, tocmai pentru ca „nu dau bine”. Eu am povestit EXACT ceea ce ni s-a intamplat, pentru ca cei interesati de aceasta destinatie sa nu fie socati atunci sau daca vor fi nevoiti sa se confrunte cu aceste situatii.
Anul trecut, tot in aceeasi perioada, am fost in Lefkada si, in pofida faptului ca era intesata de turisti, nu am simtit nicio secunda presiunea aglomeratiei. Drumurile bune, largi, pe alocuri cu mai multe benzi, care de cele mai multe ori ocoleau localitatile si nu treceau prin mijlocul lor au fost un motiv in plus ca noi sa avem o vacanta reusita.
Calatorii frumoase si lipsite de peripetii iti doresc si tie!
Toate cele bune, Marius! 😀
L.E. Imi cer scuze ca nu am reusit sa iti raspund mai devreme, dar in ultimul timp nu mai reusesc sa ma ocup de blog decat fff putin (in week-end-uri).
Pingback: Vacanta in Grecia 2015, la granita dintre planificat si realizat - Jurnalul Alinutei
Buna Alina, bine ca nu am citit articolul tau inainte de vacanta…ca nu mai mergeam in Corfu. O sa-mi permit sa am o parere indiferent daca o sa fim de acord sau nu 🙂
Ai dreptate cu drumurile inguste, eu am fost pe final de Iunie 2017 si nu era chiar aglomerat…poate August e altfel. Dar daca esti sofer, nu te deranjeaza drumurile inguste sau in panta, nu? In definitiv vorbim de o insula muntoasa…
Cineva mai sus spunea ca August nu e final de sezon si avea perfecta dreptate, apa calda si zile f frumoase sunt pana pe finalul lui Septembrie cand se si cam incheie in mare sezonul – asta spunea proprietarul vilei superbe in care am stat, Dimitrios (villa Nestoras, Nissaki) un loc superb unde se facea curat si schimbau cearsafuri etc la fiecare 2 zile…in zona unde ai stat (Barbati/Nissaki ) sunt zeci de taverne una langa alta, nu inteleg cum de nu ai gasit liber, in Nissaki iti pot recomanda 4-5 taverne aflate pe mai putin de 500m care gatesc exceptional si (in afara de paste si steak) numai mancare greceasca. Apa in Paleokastritsa e tot timpul mai rece decat pe partea esticasi trebuie sa recunosc ca desi veneam de la Marea Neagra a trebuit sa fac un efort de vointa sa intru 🙂 In rest …proprietarul vilei a fost absolut fantastic (pe bar am gasit o harta a insulei iar pe ea notase locurile de unde sa inchiriezi masini/barci, unde sa mananci bine si traditional, apus de soare, locuri de vizitat, plaje cu nisip fin etc) In ce priveste felul cum am fost tratati in restaurante, nici nu am cuvinte…ff frumos! Nu stiu ce a fost, poate ai avut ghinion sau erau ‘full’ si isi facusera plinul…dar nu cred pt ca ce am vazut la ei era acea ospitalitate naturala nu fortata…ma rog, noua ne-a placut asa ca ne intoarcem cu drag cam pe 10 Septembrie dar adaugam cateva destinatii noi avand 3 saptamani la dispozitie de data asta…asa ca pe langa Zakynthos, Lefkada, Halkidiki asteptam si alte sugestii 🙂
PS vreau doar sa subliniez ca comentariul tau nu m-a enervat sau deranjat, a fost f bine ca ai expus parerea ta si ce ai trait tu acolo, cum ai vazut tu excursia de acolo…eu pe a mea…si asa se hotaraste lumea mai usor!
Buna Viorel! 🙂
In primul si in primul rand, da-mi voie sa ma bucur sincer pentru faptul ca ati avut parte de o vacanta reusita! 😀 Pana la urma, acesta este scopul nostru, al tuturor si nu sa gasim noduri in papura cuiva…
Apoi… Tin sa precizez faptul ca nu am cum sa nu fiu de acord cu experienta sau cu ceea ce CHIAR a trait cineva!!! Probabil ca lucrul acesta a fost cel mai deranjant dupa publicarea articolului si anume faptul ca am fost acuzata ca mint sau ca m-am dus cu fite in Corfu, fara a se lua in considerare faptul ca lucrurile povestite sunt REALE 100%, iar experienta mea de ani si ani de vacante petrecute in Grecia imi permite sa formulez opinii si sa fac comparatii cu alte locuri din aceasta frumoasa tara.
Nu ne-am temut si nu ne vom teme niciodata de ingustimea sau gradul de inclinare al drumurilor (suntem fani sofat amandoi, in orice conditii)! Dupa ce era sa ne rupem masina in doua pe niste drumuri forestiere prin Skiathos sau batand Coasta Amalfitana in lung si in lat cateva zile la rand, crede-ma, soselele din Corfu sunt parfum.
Problema noastra a fost stilul haotic de sofat din perioada sfarsitului lui august si mai ales inconstienta turistilor care inchiriau ATV-uri fara a avea cunsotinte elementare de soferie. Astia chiar era un pericol, ingreunand fff mult circulatia.
Nu neg ca in insula nu ar fi si persoane ospitaliere… NU am generalizat fenomenul! Am spus numai ca exista si problema asta si atat.
Tu spui ca am fost noi ghinionisti… 😛 Eu spun ca poate ca ai fost tu fff norocos! Si e bine ca ai povestit aici si varianta ta, pentru a se inspira si altii din ea.
Am fost si noi in Nissaki (in ultima zi la plaja) si intradevar ne-am simtit excelent acolo! Nu incerca insa sa faci acelasi lucru in localitatea vecina, Barbati, in care am fost cazati noi, caci s-ar putea sa ai niste dezamagiri… 😀
Din pacate, timpul meu liber este fff redus si nu am mai avut timp sa povestesc si despre experientele senzationale traite in Corfu: nu au fost multe, dar daca stii CUM si UNDE sa le cauti, se mai atenueaza din neplaceri.
Varianta mea a fost confirmata si de prieteni apropiati care au fost anul trecut, de exemplu si care au regretat amarnic ca nu mi-au luat articolul in serios. Pe langa experienta lor s-au mai adaugat si altele similare, dar si experiente frumoase a unor turisti care s-au cazat in alta parte si nu au avut tangente cu zona orasului Corfu (inclusiv sora mea a avut parte de o vacanta frumoasa, dar in Ag. Gordios, de unde nu s-au miscat decat intr-o singura zi si la plecare). Depinde fff mult de ce asteptari are fiecare de la vacanta sa (activa/ sedentara), dar si mai mult de aglomeratia din varful de sezon si imediat dupa, care poate face ca lucrurile sa degenereze in situatiile pe care le-am descris mai sus.
Despre cazarea noastra nici nu am mai povestit (la noi nu s-a interesat nimeni de nimic). Da, aveam infinity pool, dar la pachet cu „hoarde” de furnici si aparate TV stricate. Nici nu mai vreau sa imi amintesc… La 150 eur/apt (si fara mic dejun) ma asteptam la un minimum de curatenie si interes fata de binele clientului, ceea ce nu s-a intamplat, din pacate. 🙁
Si, in final, daca imi permiti o sugestie pentru viitoarea voastra vacanta din Grecia, atunci aceasta ar fi Parga!!! E spectaculoasa, iar plajele din apropiere ii tin isonul (am cateva articole pe blog in sensul asta). 🙂
Toate cele bune si vacante minunate iti doresc!
Normal ca apa din Paleokastritsa e mai curata daca nu inoata nimeni in ea … Ai surprins cateva puncte bune in articol dar acest punct este chiar absurd.
Buna Vlad!
Parerea mea este ca acest punct nu este chiar atat de absurd… 😉
Cred ca as avea material pentru un articol intreg in care sa va dau exemple de plaje din Grecia cu apa in care inoata lumea, dar totusi e limpede precum cristalul, de iti vezi si varful picioarelor in ea, desi esti bagat in mare pana la gat. 😛
Cu apa din Sidari se pare insa ca e alta problema, solul/nisipul de acolo fiind fff mâlos.
Vacante frumoase sa avem!
Pe mine azi m-a enervat teribil ca am realizat ca soferii de autobuz fura mult. Adică iti dau restul partial: in loc de doua monezi de 50 de cenți doua de 20 pitite printre altele. Si tot asa. O sa scriu si eu despre asta, ca m-am revoltat teribil!
Din pacate, numai cine sta asa mult ca tine in Grecia (in general) si in Corfu (in special) poate intelege cu adevarat realitatea locala… Eu daca am incercat doar sa trag cateva semnale de alarma asupra unor lucruri care ar putea sa ne umbreasca vacanta, mi-am luat-o de nu m-am vazut! 😛
Dar uite ca scriind aici si alte pareri, de la persoane mult mai avizate decat mine, poate ca lumea va fi mult mai atenta si isi va face alegerile corecte pentru o vacanta reusita! 😉
Pupici!!!
Buna Alina, cred ca ai avut ghinion, sa mergi in Corfu in cea mai aglomerata perioada si sa te cazezi intr-o zona care pe mine nu m-a atras cu nimic, ba dinpotriva. Am fost in Corfu in ultimii 3 ani (cu 2 copii mici dupa noi) si de fiecare data ne-am simtit excelent. E adevarat ca de fiecare data ne-am facut concediul in primele 10 zile din septembrie (am avut si cateva zile furtunoase, prea putine ca sa ne strice vacanta). Recomand partea sud-vestica a insulei pentru familii cu copii. Plaje de nisip fin, lungi, late, apa mica (Gardenos Beach, Issos Beach, Santa Barbara Beach etc). Partea aceasta din insula este mult mai putin populata de turisti, tavernele au mereu mese libere, mancarea este foarte buna.
Am batut insula in lung si lat in fiecare an (si noua ne place sa exploram). Partea de nord (Sidari) este foarte pitoreasca, dar si aglomerata. Tavernele de pe aici sunt mai degraba fastfood-uri. Zona Paleokastrica e superba, dar de recomandat cuplurilor, mai putin familiilor cu copii mici. Cat despre partea de est – oribil (plaje inguste, urate, foarte aglomerate, langa sosea). Corfu Town foarte aglomerat, greu de gasit loc de parcare, dar si foarte frumos, nu trebuie ratat.
Buna Andrei!
Da… se poate spune ca am avut si ghinion, dar sa stii ca exista o perioada si mai aglomerata in Corfu, aceasta fiind prima jumatate a lui August a fiecarui an (am avut prieteni care au fost acolo atunci si carora nu le mai tb Corfu in veci 😀 ). Ideea era ca daca cineva, cumva, s-ar fi exprimat sus si tare in mediul on-line ca exista astfel de probleme in acea parte a insulei, clar nu mai cautam cazare in acea zona. Noi am facut rezervarile pe booking si abia abia am gasit doua apartamente cu sea-view, gradul de ocupare a locurilor de cazare fiind undeva peste 90%). Sunt convinsa ca in partea sud-vestica lucrurile stau cu totul altfel, ca dovada si experienta noastra din Agios Gordios, care a fost una total diferita de cea de pe partea nord-estica a insulei. Ba, mai mult de atat, chiar sora mea isi petrecuse doua sejururi in acest colt al insulei, din care insa nu a iesit decat la plecare (si parca intr-o zi a factut turul insulei), asa ca nu mi-a putut da nicio alta recomandare in acest sens.
Ma bucur insa din tot sufletul ca avem fff multe puncte de vedere comune in descrierile noastre… 😉 Cu siguranta, daca as mai decide vreodata sa imi petrecut vreun concediu in Corfu, imi voi cauta o cazare in zona recomandata de tine!
Multam’ fain!
Buna, Alinuta.
Noi mergem in Grecia de circa 20 de ani, in diverse locuri, e adevarat, nu in Corfu, asa ca am sa spun niste lucruri generale.
In primul rand, dupa parerea mea, atunci cand pleci in vacanta intr-un loc strain, trebuie sa te astepti la orice. Asta nu inseamna ca trebuie sa accepti orice. Acest orice pt tine poate sa insemne un blestem, pt altii ceva normal sau chiar sublim. Nu toti suntem la fel.
Daca pleci in vacanta hotarat sa te distrezi si sa te relaxezi, atunci o vei face. De nenumarate ori noi am luat masina si am colindat hai-hui in cautarea tavernei perfecte, renuntand uneori la intreg all-inclusive-ul vietii.
Deseori am parasit plaja plina de fite, pietroaie si arici de mare in favoarea unora pustii ascunse printre maracinisuri.
Asadar parerea mea este ca atitudinea conteaza. Daca intelegem ca a merge in Grecia, o tara fara prea multe facilitati, nu inseamna a iesi in centru pe Corso, atunci va iesi bine.
In Grecia conteaza doar apa turcoise, cerul azur, iarba uscata, asprimea localnicilor si legendele Olimpului. Atat.
Buna Radu! 🙂
Tocmai ce ne-am intors dintr-o frumoasa vacanta in Grecia…
Iti multumesc frumos pentru sfaturi, in numele cititorilor blogului care chiar nu stiu cum stau lucrurile pe acolo (noi le punem in aplicare deja de fff multi ani 😉 )!
Daca as fi o persoana lipsita de scrupule, ti-as fi spus sa mergi mai intai in Corfu, EXACT prin locurile prin care am fost noi si in aceeasi perioada si abia apoi sa stam de vorba in legatura cu acest subiect. 😀 Dar eu nu as dori asta nici macar dusmanilor mei, daramite unor persoane care au aratat atata interes fata de cele scrise de mine, ba chiar au fost dornice sa dea o mana de ajutor pe aici.
Atitudinea am avut-o… bunavointa la fel… doar ca cea mai mare a insulei Corfu nu prea face parte din Grecia, iar asta nu am spus-o numai eu, ci persoane cu state vechi prin batrana Ellada. Am deja cateva confirmari ca partea (inca) neafectata de situatiile expuse mai sus ar fi cea din sud-vestul insulei, lucru care mi s-a confirmat si mie atunci cand am ajuns in Ag. Gordios.
Sunt experiente si experiente, asa ca le vom trata ca atare pe toate!
Important este ca cei care se documenteaza pt aceasta destinatie sa stie ca pot exista si astfel de probleme care, odata cunoscute, pot fi evitate!
Hai sa avem parte numai de vacante frumoase in insorita Grecie!
Sunt in corfu acum. Sincer, in afara de trafic, nu m-am lovit de nici una din problemele semnalate. Apa in Paleokastrita e superba. Azi am stat 3 ore in apa filmand si inotand. Pe unde am mancat lumea a fost extraordinar de amabila. Peste tot micul dejun a fost din partea casei. Deci… situatii si situatii.
Buna Eduard!
Ma bucur sincer ca ai avut parte numai de experiente placute in insula Corfu! 🙂
Daca ne uitam putin in calendar si citim ceea ce ai scris tu, putem trage concluzia ca problema legata de trafic este una permanenta, nu numai in perioadele aglomerate ale sezonului estival.
Chiar ieri am vazut un instantaneu din Sidari, iar apa era exact asa cum am descris-o eu (nicio schimbare). Cat despre Paleokastritsa, sa stii ca esti prima persoana pe care o aud ca spune asta… 😛 Zona este foarte mare si depinde si de locul unde ai putut sa faci baie timp de 3h neintrerupt. Nu de alta, dar si noi am avut cateva persoane din grupul in care am fost atunci, care au facut toate lucrurile de care povestesti tu, dar doar in zona La Grotta. E adevarat, ei erau nascuti/ crescuti la Constanta si erau obisnuiti cu astfel de situatii (eu nu imi pot permite „luxul” de a intra in apa daca nu are 24-25 de grade, din cauza unor probleme de sanatate).
Cat despre ospitalitate… no comment! Sunt diferente fff mari intre partea estica si cea vestica a insulei, la capitolul asta. Adica noi, in localitatea Barbati, ne-am confruntat cu 4-5 astfel de situatii neplacute, cat nu am intalnit in 11 ani de Grecia pana in prezent!!! Cu totul altfel a stat insa situatia in partea vestica si sud-vestica a insulei, respectiv in Ag. Gordios si Ag. Georgios, pe care le recomand cu drag!
Cat despre micul dejun din partea casei… noi nu am reusit sa dam nici macar de proprietar, pt a-i semnala niste probleme aparute, dar sa mai avem si alte pretentii (in conditiile in care cazarea nu a fost deloc una ieftina, din contra as zice).
Dar asta e viata!!! 😀
Pt noi toate aceste „neplaceri”au ramas mult in urma si stim ce sa facem data viitoare (daca va mai exista vreuna). Deocamdata avem muuulte alte insule de exploatat inainte de a ne reintoarce vreodata in Corfu!
Vacanta minunata in continuare iti doresc! 😉
Ferească d zeu…Dar cata istorie ai scris😩
Mda… Cand viata iti ofera lamai, te apuci si-ti faci o limonada zdravana!
Tot trebuie sa iasa ceva bun/ frumos pana la urma… 😛
Si despre mizeria de pe insula ?? Zeci de tomberoane pline de mizerie pe la margine de drum si sobolani jucanduse pe acolo, gunoiul nu era dus de luni bune …ori unde te uitat vedei gunoaie
Din fericire, in anul in care am fost noi nu am intampinat deloc astfel de probleme… Anul urmator insa, a fost o prietena de-a mea acolo care imi povestea exact acelasi lucru: cum gunoaiele stau gramezi peste gramezi din cauza faptului ca acestea nu mai erau colectate in insula datorita expirarii contractului cu firma de salubrizare si neinnoirii lui. Ce sa mai zic?!?
Am ajuns din intamplare la blogul tau si vreau sa imi impartasesc si eu experienta in Corfu, mai bine mai tarziu decat niciodata. In primul rand vreau sa subliniez ca am fost doar de 3 ori in Grecia, la mare, ptr ca am mai fost si cu alte ocazii, ultima data in Corfu in 2015, intotdeauna am mers in septembrie la inceput si recomand aceasta perioada datorita mai multor aspecte: mai ieftin, nu mai e asa de cald, nu e asa aglomerat plus nu exista nici o sansa sa fie apa prea rece. Am luat cazare in Sidari dupa ce m-am documentat si intradevar partea de est a insulei nu era asa ridicata in slavi, ff aglomerata, plajele inguste. Am luat un hotel, Sidari Beach Hotel, il recomand din toata inima, un hotel detinut se pare de o familie italiana, este exact la marginea marii, auzeam valurile toata noaptea, un pic retras de agitatia statiunii….in legatura cu mancarea, se pare sau asta a fost perceptia noastra ca in partea de est a Greciei e mananca mai bine dupa ce veneam din Halkidiki, nu am gasit deloc caracatita la gratar si alte chestii doar marinata si nu s-a a spus ca nu sunt asa multe pe acolo. In schimb dupa ce am intrebat mai multi am gasit niste terase superbe, cu o mancare delicoasa, ce-i drept tare greu de ajuns ascunse si faceai cam 15 minute in afara statiunilor, dar nu le pot recomanda suficent. Intradevar, toate terasele din centru erau f comerciale, pline de turisti englezi. In legatura cu plajele am fost in Paleokastritsa, apa a fost superba, am inchiriat o barca pentru vreo 2 ore, ne-am balacit deci probabail ai fost ghinionista, posibil niste curenti reci avand in vedere ca partea vestica e mai expusa, Glifada beach ne-a placut, am fost si in Kasiopi, ai dreptate cu apa in Sidari noi nu am stat niciodata la plaja acolo nu ne-a placut dar nu poti sa te plangi, esti in Grecia, gasesti alta plaja imediat. Si da, ai dreptate fff aglomerat, dar in est si centru, imediat ce am trecut de Corfu Town spre nord traficul a fost mai ok.
Se pare ca, in mare, am avut cam aceeasi parere despre Corfu… 😀
In viata omul invata din greseli!
Pingback: 12 plaje in Sithonia pentru un sejur reusit! - Jurnalul Alinutei
Bună seara.
Suntem aici de 5 zile și îți dau dreptate, Alina.
Mai avem 3 și nu are ce să se mai schimbe.
Mai mult, azi ne-am împrietenit pe plaja Moraitika cu o familie de greci din Thessaloniki, el doctor, care ne-a confirmat că așa este. Și pentru ca grecii de aici au aparținut Italiei, au alta istorie in spate, și pentru că aici italienii rules. Darsi pentru ca asa cum ardeleanul nu seamănă cu olteanul, nici corfiotii cu restul :).
Seară frumoasă!
Betty
Buna Betty!
Imi pare nespus de rau ca ati fost nevoiti sa treceti si voi cam prin aceeasi situatie ca si noi! 🙁 Vorba ta: nimic „nu are ce să se mai schimbe”.
Apreciez insa, din tot sufletul, sinceritatea si faptul ca sunteti realisti si v-ati rapit din timpul vostru liber ca sa confirmati faptul ca acolo, in Corfu, chiar sunt niste probleme pe care ar fi bine bine sa le cunoasca toata lumea. Am avut neplacuta surpriza ca toate aceste observatii ale mele (care pana la urma sunt pure REALITATI) sa fie considerate minciuni/ inventii de catre persoane care nu vazusera altceva din Grecia in afara de Corfu. :))))
Pana la urma, reactia lor a fost una de asteptat, avand in vedere ca nu aveau niciun alt grad de comparatie. 😀 Dar de aici si pana la a categorisi un om ca ar fi mincinos si ca nu a trait acele experiente e cale lunga…
Deh, asa suntem noi romanii (sau cel putin unii dintre noi): pana nu ne dam in spectacol si nu ne improscam cu noroi vecinul, nu ne „simtim” bine! 😛
Am eu o vorba: NOI sa fim sanatosi!!! 🙂 Grecia e mare, slava Domnului, de nu-mi vor ajunge nici 10 vieti ca sa o vad pe toata! Ca nu vom mai calca niciodata in Corfu este o alta „mancare de peste”… Cine cunoaste stie!!! 😉
Inca o data: mii de multumiri pentru interventie/ feedback si incercati sa va faceti vacanta cat mai frumoasa (atat cat v-a mai ramas din ea)!!! 🙂
Drum bun spre casa va doresc!
Confirm o bună parte din cele spuse de tine. Ce nu pot confirma este din cauză că nu am fost în acele locuri. Tocmai ne-am întors dintr-o vacanță de 5 zile din Corfu, Kassiopi. Am plecat cu două zile mai devreme de acolo, din cauza mâncării proaste și a plajelor la care ajungeam mergând cu minibusul pus la dispoziție de resort (nespecificat pe booking că plaja la 15 minute înseamnă, de fapt, mers cu mașina 15 minute și nu pe jos). La fel, mi-a sărit în ochi lipsa de ospitalitate, ca și mizeria din stațiune și de pe marginea drumurilor. Frumoasă era însă marea și vederea munților Albaniei în depărtarea. Prea puțin pentru a mă face să mai merg vreodată acolo.
Buna Simona!
Imi pare nespus de rau ati fost nevoiti sa treceti prin astfel de experiente neplacute!!! 🙁
Din ce imi povestesti tu aici, se pare ca lucrurile s-au degradat din ce in ce mai tare in Corfu, iar impresiile mele legate de aceasta insula sunt inca de actualitate… Iti multumesc din suflet pentru feedback!
Iar daca vreodata vei dori vreun sfat legat de vreo alta destinatie din Grecia, da-mi un semn!
Toate cele bune! 🙂
Buna, Alinuta
Eu sunt un fan al tau si te admir ca scrii si despre lucrurile mai putin placute. Experienta mea din Corfu are puncte ocmune cu a ta, dar eu am ales sa le dau la o parte. Noi am fost la mijlocul lui septembrie si am doua concluzii: te bucuri ca nu e prea aglomerat, te enervezi ca nu prea ai pe unde manca si grecii nu mai sunt la fel de primitori. Am avut si eu parte de aceeasi nesimtire a grecilor corfioti (ceea ce m-a uimit, desi am mai fost in septembrie in Grecia niciunde nu am fost gonita efectiv de la o taverna) dar marea este absolut geniala, insula este superba daca esti genul caruia ii place sa exploreze. Noi am mers in fiecare zi in alta parte, si desi bifam cate unul sau doua obiective turistice, aveam timp si sa fim si spontani: „ah, uite aici e o plaja, hai sa o vedem”. Noi am fost norocosi, am afcut snorkeling de vreo 5 ori la Grota Beach (una dintre cele mai bune din Grecia pentru aceasta activitate). Apa era recisoara dar suportabil (fara neopren, nu sunt deloc o mare inotatoare si nu am in dotare echipamament de specialitate) si peisajul submarin senzational (nu este o plaja efectiv, este o iesire la mare de pe stanci, inoti pe langa stanci, apa este clestar, pestii si plantele colorate, variate… o minunatie). Am facut si o excursie cu vaporasul, a, ajuns pe plaje pustii accesibile doar cu barca, am mers la manastiri, sate traditionale unde am mancat legume la cuptor si pepene rece din partea casei, am fost la Canal d’amour (am parcat la 1 km distanta si a fost ok) si a fost o experienta originala si placuta, am stat la soare pe plaje inguste si stancoase, lungi si aurii, late si cu nisip aproape negru, am vazut un apus superb cu o ceata de adolescenti nemti veniti in excursia de dupa bacalaureat, am avut o cazare extrem de ieftina (17 euro/noapte) cu conditi decente… Da, daca nu esti sofer cu curaj si experienta, nu recomand Corfu cu masina, drumurile sunt foarte inguste, in panta, cu serpentine… Da, daca esti pretentios sau ai copii mici, vei lua cazare unde e aglomerat si grecii nu mai sunt asa draguti. Cu o buna documentare insa si un obiectiv clar stabilit (plaja si leneveala sau explorare) Corfu poate fi o experienta de neuitat. Neaparat sa va luati ochelarii si tubul de snorkeling, Grota Beach si Laguna albastra sunt absolut minunate!
Buna Catalina! 🙂
In primul si in primul rand da-mi voie sa iti prezint scuzele mele pt acest raspuns intarziat: se pare ca nu am mai intrat pe blog de o vesnicie!!! 🙁
Sunt intru totul de acord cu tine! De fapt, am precizat si in articol ca si noi am avut parte de experiente de neuitat in insula Corfu! Din pacate insa, intre acestea si neplacerile de care ne-am lovit acolo la tot pasul s-a dat o lupta apriga, la capatul careia am ajuns la concluzia ca Grecia are prea multe locuri/ insule minunate de exploatat, ca sa ne mai gandim vreodata sa revenim in Corfu pentru un alt sejur! 😛
Multumesc din suflet pentru aprecieri si cuvintele tale frumoase si… tinem legatura! 😉