Cu gandul la vacanta de iarna, pe care cred ca o asteptam cu totii, mi-am adus aminte de-o seara petrecuta in Viena, la Restaurantul Nestroy Gasthaus & Biergarten, unde am avut parte de o frumoasa cina traditionala. 🙂

In drumul nostru spre Kaprun, localitatea in care ne-am petrecut vacanta la schi din februarie anul acesta, am ales hotelul Novotel Wien City, sa ne fie cazare intermediara in Viena.

Despre traseul Bucuresti – Viena si peripetiile prin care am trecut pana sa ajungem la destinatie, v-am povestit deja cu cateva luni bune in urma. Cine a citit articolul respectiv, a aflat si faptul ca toti patru eram rapusi de o viroza puternica, de nici nu mai stiam pe ce lume suntem. 🙁 Daca mai punem la socoteala si oboseala acumulata pe drum, cred ca va inchipuiti ca tot ceea ce ne-am dorit in prima seara petrecuta in Austria a fost sa gasim un loc unde sa putem manca o supa calda.

Dupa ce ne-am cazat la hotel, am solicitat la Receptie sa ne faca o recomandare de restaurant bun in zona. Asa am aflat de Nestroy Gasthaus & Biergarten, un restaurant cu specific vienez, amplasat la 5-7 min distanta de Novotel Wien City, in imediata apropiere a statiei de metrou Nestroyplatz (linia U1).

Interior Nestroy Gasthaus & Biergarten
Interior Nestroy Gasthaus & Biergarten

In ciuda frigului de afara, inca de la intrare am fost intampinati cu multa caldura de gazde. Ne-au condus zambitori la o masa si ne-au inmanat meniul care, ce-i drept, era in limba germana. 😀 Dupa ce le-am spus ca starea noastra de sanatate nu e prea buna si ca ne-am dori in primul rand o supa calda, ne-au ajutat sa facem comanda, traducandu-ne fiecare preparat din meniu.

Meniul Restaurantului
Meniul Restaurantului

Pana sa ne soseasca felurile comandate, am savurat in liniste cate un ceai. Stiu, e un „aperitiv” atipic, dar pentru febra noastra era cel mai bun!!! 😀

Supa limpede de vitel mi s-a parut un pic prea sarata pentru gustul meu, dar am mai comandat si in alte parti, unde tot la fel era (probabil asa este reteta). Gulasul insa mi-a mers la suflet, fiind un must-try in Austria!

Supa limpede de vitel, cu taitei & Gulas
Supa limpede de vitel, cu taitei & Gulas

Felurile principale au fost si ele foarte bine si rapid pregatite. Atat gulasul traditional cu ou, carnati si galuste, cat si friptura de vita au fost delicioase!!! 🙂

Gulas traditional cu ou, carnati si galuste
Gulas traditional cu ou, carnati si galuste
Friptura de vita cu garnitura de ceapa prajita si cartofi
Friptura de vita cu garnitura de ceapa prajita si cartofi

Din pacate, viroza noastra isi cam facea de cap, iar noi nu ne-am putut bucura pe deplin de frumusetea acelei seri. Toti patru ne chinuiam sa mancam, fiind constienti ca era musai sa ne punem pe picioare, daca doream sa nu ratam vacanta de la Kaprun. Probabil ca atunci am fost atat de ametita, incat acum nici nu-mi mai amintesc daca am comandat si desert sau nu. 😀

Barul localului Nestroy
Barul localului Nestroy

Pe durata cinei, am avut timp suficient sa studiem un pic restaurantul. Se pare ca e frecventat mai mult de localnici, care vin acolo sa bea cate o bere sau ca sa joace carti. Se pot face si rezervari (am vazut cateva mese cu cartonas). 😛
Localul beneficiaza de o terasa generoasa, care cred ca e foarte cautata pe perioada verii. Preturile sunt rezonabile, asa ca nu vad vreun motiv pentru a ocoli acest restaurant.

Pentru atmosfera calda si prietenoasa, pentru rusticitatea si traditionalul lui, pentru mancarea buna si muzica ambientala de calitate, va voi recomanda din tot sufletul restaurantul Nestroy Gasthaus & Biergarten!
Sper sa va placa si voua! 🙂

Auf Wiedersehen!
Auf Wiedersehen!